Barium Enema: Formål, prosedyre og risiko

Cos’er en barium enema?

Et barium enema er en type røntgenbildende test som gjør det mulig for leger å undersøke den nedre tarmkanalen. Innebærer tilførselen av en kontrastløsning som inneholder bacio metallelementet i endetarmen mens en tekniker snaps røntgenbilder av området. Bariumløsningen vil bli administrert ved hjelp av en enema, en prosess der legen skyver en væske i endetarmen gjennom # 8217;.

Barium-løsningen bidrar til å forbedre kvaliteten på røntgenbilder som fremhever noen stoffområder. Radiografen som brukes i denne prosedyren er kjent som fluoroskopi. Tillater radiologen å se dine interne bevegelige organer ved å overvåke strømmen av bariumløsningen gjennom tarmkanalen.

Testen krever ikke smertestillende eller sedering, men det kan være øyeblikk av lett ubehag.

Fordi en barium enema er laget

Legen kan bestille en barium enema hvis du mistenker A’anomali i den nedre mage-tarmkanalen (GI). Det er mange forhold og symptomer som kan presse legen din for å undersøke den nedre mage-tarmkanalen, inkludert:

 • magesmerter
 • Blod i avføringen
 • En endring i tarmbevegelser
 • Crohns sykdom
 • Kronisk diaré
 • Tykktarmskreft
 • divertikulitt
 • Dell / # 8217 syndrom; irritabel tarm
 • Polyps
 • endetarmsblødning
 • En vridd tur i tarmene (Volvolo)
 • Ulcerøs kolitt

Hvordan forberede seg på en barium enema

Legen din vil be deg om å rengjøre tarmene natten før testen. Dette kan inkludere bruk av avføringsmidler eller # 8217; rekruttering av et hjem enema.

Du bør ikke spise noe etter midnatt på natten før prosedyren. Prosedyrens dag kan du drikke klare væsker, for eksempel vann, te, juice eller buljong. Dette for å sikre at tykktarmen er fri for avføring, som kan ses i røntgenbilder. Fortell legen din dersom du har hatt problemer med intestinale bevegelser før testen.

Hvordan en barium enema utføres

En Barye Enema krever vanligvis mellom 30 og 60 minutter og går på et sykehus eller en spesialisert analysestruktur. Du vil gjøre deg til et sykehusfrakk, og du vil fjerne enhver juvel eller annet metall fra kroppen din. Metallet kan forstyrre røntgenprosessen.

Du vil bli plassert på en eksamenstabell. Røntgenstråler vil bli utført for å sikre at tarmene dine er rene. Dette kan også føre til en fysisk rektal eksamen.

Radiologen vil da sette inn et lite rør i endetarmen og introdusere blandingen av barium og vann. Radiologen kan forsiktig skyve luften i kolon etter at bariumet har blitt administrert for å tillate enda mer detaljerte røntgenbilder. Dette kalles kontrasterende barium enema d’luft.

Teknikeren vil instruere deg å holde deg stille og holde pusten mens røntgenbilder er anskaffet. Mest sannsynlig vil du bli reposisjonert flere ganger for å ta bilder av tykktarmen fra forskjellige vinkler. Dette kan forårsake ubehag og kramper, men det er generelt mildt.

Hvis du har problemer med å holde løsningen i tykktarmen, advarer teknikeren.

Etter prosedyren, det meste av bariumet og # 8217; vann vil bli fjernet gjennom røret. Resten vil passere på badet.

Resultater av barium enema

Resultatene er generelt klassifisert som negativer eller positive. Et negativt resultat betyr at ingen anomalier har blitt detektert. Et positivt resultat betyr at anomalier har blitt detektert. Dette betyr vanligvis at flere tester vil være nødvendig.

Legen vil diskutere resultatene med deg og de neste trinnene.

Risikoen for en barium enema

Enhver teststråling innebærer en liten risiko for kreft, inkludert røntgenstråler. Fordelen med en nøyaktig diagnose overstiger imidlertid risikoen som kommer fra den lille mengden stråling som du vil bli utsatt under testen. Husk at mange ting du gjør regelmessig, hvordan du flyr med fly, de utsetter deg for mange flere strålinger av en røntgenstråle.

Hvis du er gravid eller tror du er, fortell legen din. Røntgenstråler anbefales ikke for gravide, fordi stråling kan skade barnet ditt ennå ikke født.

Hvis du kanskje har en tåre, også kalt boring, i tykktarmen, kan legen velge en kontrastløsning med jod. Denne løsningen forårsaker mindre potensielle komplikasjoner hvis det kommer ut av tykktarmen.

Den vanligste risikoen for en barium enema er en allergisk reaksjon på bariumløsningen. Informer legen din om eventuelle allergier du har.

Andre sjeldne komplikasjoner fra en barium enema kan omfatte:

 • Betennelse i vev rundt tykktarmen
 • Gastrointestinal craction obstruksjon
 • en perforert kolon
 • En tåre i kolonmuren

Fulgt etter en barium enema

Etter eksamenen kan du fortsette dagen din som du normalt ville. Du kan gjenoppta en vanlig diett, men du bør drikke mye vann og øke fiberinntaket. Dette betyr å øke mengden vann du drikker og spise mat som integrert pasta, bønner, erter og bringebær. Noen ganger er et avføringsmiddel nødvendig for å fjerne barium.

For noen dager etter prosedyren, kan du merke at avføringen er hvite eller klarere enn normalt. Dette skyldes barium og regnes som normalt. Ditt endetarm og # 8217; anus kan være vondt på grunn av prosedyren.

Hvis du har problemer med eller smerte med tarmbevegelser, feber eller rektal blødning, ring legen din. Hvis du ikke har en tarmbevegelse i to dager etter eksamen eller du ikke kan passere gassen, ring legen din.