Bare to timer i uken i naturen hjelper helsen din

Nyere forskning har funnet klare bevis på at fotturer kan hjelpe helsen din.

Del på PinterestÅ tilbringe tid utendørs vil sannsynligvis hjelpe helsen din. Getty bilder

Alle som har sett et barn løpe fritt i en skog eller leke i en bekk trenger ikke en forskningsstudie for å fortelle dem at det å tilbringe tid i naturen er bra for barns helse.

«Det er noe de fleste foreldre vet intuitivt. Når barn har mulighet til å leke fritt i naturen, er de lykkeligere, presterer bedre og er mer sosialt knyttet, sier Carolyn Schuyler, grunnlegger og administrerende direktør i Villstein, et leke- og oppdagelsessenter for dyreliv i Virginia.

De fleste voksne vet at naturen er bra for dem også – det er derfor vi ofte legger stresset med jobb bak oss for å reise på ferie til vakre og naturlige steder.

Men hvor mye tid i naturen trenger vi for å bli sunnere?

En gruppe ledet av forskere i Storbritannia har forsøkt å svare på dette spørsmålet, i det de beskriver som et første skritt mot å skape en naturlig versjon av retningslinjer for fysisk aktivitet.

Hvor mye tid trenger du i naturen?

I studere publisert i dag, undersøkte forskere mer enn 19 000 mennesker i Storbritannia om rekreasjonstiden de tilbrakte i naturen den siste uken, sammen med deres rapporterte helse og velvære.

De fant at personer som tilbrakte minst 120 minutter i uken i naturen, så en økning i deres mentale og fysiske helse, sammenlignet med personer som ikke tilbrakte tid i naturen.

Forskerne sier at omfanget av helsegevinstene var lik det folk ville ha oppnådd ved å følge retningslinjene for fysisk aktivitet.

Fordelene var imidlertid ganske små, og utgjorde bare 1 % av forskjellene mellom de forskjellige natur-tidsnivåene.

Imidlertid spilte det ingen rolle hvordan eller hvor folk samlet de 120 minuttene: mange korte turer i nærheten av hjemmet var like effektive som en lengre helgeutflukt til en park.

Forskere påpeker at dette bare er et første skritt i å råde folk til å tilbringe en viss tid hver uke i naturen.

Annen forskning har imidlertid vist at selv små perioder i naturen kan gi helsegevinster.

I en studere, folk som trente i bare fem minutter i naturen så forbedringer i selvtillit og humør.

Schuyler ser denne typen rask transformasjon i Wildrock, selv blant voksne med svært stressende jobber.

«Etter en time midt i naturen ler de, leter etter mat og samler ting som om de var 5 år gamle,» sa han.

Naturretningslinjer er en god start

Jessica Moutenot-Small, MA, MFT, en psykoterapeut fra Charlottesville, Virginia sa at alle naturretningslinjer bør understreke at dette er minimale mengder og at folk vil ha mer nytte av mer tid i naturen.

Men han sa, korrekt formulert, at «de kan hjelpe folk å forstå at de ikke trenger å ta en kajakktur i helgen for helsegevinster».

Schuyler var enig: «Hvis du har tilgang til en park med et par trær og du har 15 minutter – gå! For du vil ha nytte av det. «

Patricia H Hasbach, PhD, Lisensiert psykoterapeut og økoterapeut i Eugene, Oregon, sa at arbeidet hennes med klienter går utover bare å snakke om hvor mye tid de tilbringer i naturen.

«Fra et psykologisk synspunkt er mye av det som er nyttig å gjenkjenne forholdet og interaksjonene mellom pasienten og naturen,» sa han.

Folk som bor i naturområder vet kanskje allerede at naturen er bra for dem og bringer den raskt inn i deres helbredelse. Men noen mennesker kan trenge mer veiledning.

«Du kan foreslå at folk må være ute,» sa Hasbach. «Men det jeg finner er at for noen mennesker må vi være mye mer direkte når det gjelder» naturlig resept «».

Dette kan inkludere å be kundene om å bruke alle sansene sine mens de er i naturen, for eksempel å legge merke til ting som en fugl som flyr, raslende blader eller duften av blomster.

Helsegevinster utover fysisk aktivitet

Noen av naturens helsegevinster skyldes at folk utfører mer fysisk aktivitet når de er utendørs.

Men forskning viser at selv sitte i naturen, som med Japansk «skogbad» – kan forbedre helsen.

Hasbach sa at naturen også tilbyr en pause fra mentalt slitsomme timer med «direkte oppmerksomhet» – tiden vi bruker fokusert på arbeidet vårt, på dataskjermen, på kjøring.

«Når folk avbryter direkte oppmerksomhet selv for korte perioder utendørs, har de en tendens til å tillate mer ufrivillig oppmerksomhet,» sa han. «Dette blir ganske avhjelpende når folk må gå tilbake til direkte oppmerksomhet.»

Disse fordelene viser seg imidlertid bare hvis du legger fra deg smarttelefonen og gir naturen din fulle oppmerksomhet, enten det er en fantastisk utsikt over Grand Canyon eller et tre i nærheten av leiligheten din.

Moutenot-Small sa: «Hvis du inngår et forhold med et tre på et fortau på en bevisst og bevisst måte, tar noen dype åndedrag og er tilstede under baldakinen til treet – vil du dra nytte av mye større interaksjon.»

Det kan være en enda eldre grunn til at naturen helbreder.

Å være hjemme mesteparten av tiden eller se på en datamaskin eller smarttelefon er relativt nye aktiviteter for mennesker og for våre forfedre, spesielt sammenlignet med millioner av år vi har tilbrakt utendørs.

«Vi utviklet oss i naturen,» sa Schuyler. «Det er fornuftig at siden dette er hvordan mennesker utviklet seg – og at vi er en del av naturen – ville vi gjort det bedre når vi ikke er langt unna det.».