Bare 1 drink om dagen kan øke risikoen for hypertensjon

Moderat alkoholforbruk antas å være bra for hjertet, men en ny studie antyder at sannheten er mer komplisert.

Del på PinterestModerat alkoholforbruk ser også ut til å øke risikoen for hypertensjon.

Å drikke alkohol, selv i moderate mengder, kan øke risikoen for å utvikle høyt blodtrykk, sier forskerne.

Ja, dette er den samme «moderate» som vi har blitt fortalt mange ganger før er hjertesunn.

Før Undersøkelser antydet at lett og moderat alkoholforbruk reduserer risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer, en ny studie har et annet funn.

«Denne studien gir absolutt en vri til forestillingen om at moderat alkoholforbruk er gunstig for kardiovaskulær helse,» sa han Dr. Gregory Marcus, direktør for klinisk forskning, avdeling for kardiologi, ved University of California, San Francisco, som ikke var involvert i studien.

Moderat drikking er ikke så sunt for hjertet

Den nye studien ble presentert i dag kl 68. årlige vitenskapelige sesjon av American College of Cardiology. Den inkluderte data fra 17 059 amerikanske voksne som deltok i National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) mellom 1988 og 1994.

Personer i studien rapporterte om drikkeatferden sin på flere spørreskjemaer. Studiepersonell målte også deltakernes blodtrykk hjemme eller i et mobilt undersøkelsessenter.

Forskere studerte over 17 000 mennesker og fant at de som konsumerte 7 til 13 alkoholholdige drikker per uke hadde 53 % større sannsynlighet for å ha stadium 1 hypertensjon enn ikke-drikkere.

Sterkdrikkere – mer enn 14 drinker per uke – var 69 % mer sannsynlig å ha stadium 1 hypertensjon enn ikke-drikkere. En standard drink inneholder omtrent 0.6 fl.oz ren alkohol.

Forskere vurderte folks blodtrykk ved å bruke American College of Cardiology 2017 og American Heart Association retningslinjer.

Disse nye retningslinjene har senket grensen for stadium 1 hypertensjon til et systolisk blodtrykk mellom 130-139 mm Hg eller et diastolisk trykk mellom 80 og 89 mm Hg.

Forskerne fant lignende resultater for både menn og kvinner, selv om det tilgjengelige studieabstraktet ikke gir separate data for dem. Studieforfatter Dr. Amer Aladin, en kardiologiforsker ved Wake Forest Baptist Health, fortalte Healthline at han planlegger å utføre ytterligere testing av kjønnsforskjeller i fremtiden. risikofaktorer for høyt blodtrykk, som alder, rase og inntekt.

Dr. Evelina gråver, direktør for Coronary Care Unit ved North Shore University Hospital i Manhasset, New York, som ikke var involvert i studien, sa at denne informasjonen er viktig fordi moderat drikking er forskjellig for menn og kvinner.

Sekund Amerikanske kostholdsretningslinjer for amerikanere, moderat drikking for kvinner er opptil 1 drink per dag og for menn er det opptil 2 drinker per dag – eller henholdsvis 7 og 14 drinker per uke.

Studien er ennå ikke publisert i et fagfellevurdert tidsskrift, så funnene bør sees på som foreløpige.

Mange faktorer bestemmer blodtrykket

Marcus, en kardiolog, sa at han «synes ikke det er overraskende at selv moderat alkoholforbruk er nok til å øke blodtrykket.».

Men han påpekte at dette er en observasjonsstudie, så den kan ikke med sikkerhet vise helsefordelene – eller skadene – ved moderat drikking.

For dette vil du trenge en randomisert kontrollert studie, der grupper av mennesker blir tildelt å drikke en viss mengde alkohol hver dag i måneder eller år. (Det er en studie der mange ønsker å delta.)

Marcus sa at resultatene også kan bli avvist av «andre faktorer som har en tendens til å reise med individer som er i stand til å holde seg til en rutine og unngå overflødig».

For eksempel kan folk som drikker lett eller avstå fra å spise sunt, trene regelmessig og få nok søvn, noe som kan senke blodtrykket.

Grayver sa at typen alkohol folk drikker også kan gjøre en forskjell. Rødvin, for eksempel, antas å ha anti-inflammatorisk effekter på kroppen, som også kan påvirke hjertehelsen.

Og det du spiser til glasset med øl, vin eller whisky kan også påvirke blodtrykket ditt.

«Alle kringler, peanøtter og andre snacks som følger med alkoholforbruk inneholder en betydelig mengde salt,» sa Grayver. «Dette i seg selv kan forårsake hypertensjon.»

Nyhetsrapporter om hjertefordelene ved alkohol kan også spille en rolle.

«Det er mulig at når noen er diagnostisert med hypertensjon, kan de bli motivert til å drikke alkohol i moderate mengder,» sa Marcus.

I en 2015 studere, Marcus og kollegene hans fant ut at folk som trodde alkohol var sunt for hjertet, var mer sannsynlig å drikke mer enn de som trodde noe annet.

Det store bildet av hjertehelse

Så hva betyr den nye studien for blodtrykket og drikkepreferansene dine?

Marcus sa «det er økende bevis på at selv moderat alkoholforbruk faktisk ikke kan være så sunt for hjertet som tidligere antatt.».

Det er også andre helserisikoer å huske på.

Marcus sa at en som er «undervurdert» er koblingen mellom alkohol – også moderate mengder – og økt risiko for atrieflimmer, risting eller uregelmessig hjerterytme.

Moderat, og enda tyngre, alkoholforbruk er også knyttet til enkelte typer kreft, inkludert kreft i hode og nakke, bryst og tykktarm.

Grayver påpekte imidlertid at «det ikke burde være en sjablongtilnærming til hver enkelt pasient når det kommer til alkoholforbruk.».

Det første trinnet er å sjekke blodtrykket ditt. Legen din bør gjøre dette som en del av dine vanlige polikliniske besøk. Du kan også sjekk blodtrykket ditt hjemme.

Hvis blodtrykket ditt er borderline eller høyt, snakk med legen din om alternativene dine. Dette betyr ofte å se på det store bildet, ikke bare hvor mye du drikker.

«Hvis en pasient har betydelige risikofaktorer for hypertensjon i tillegg til alkoholforbruk, ville jeg absolutt tatt feil på siden av å redusere alkoholforbruket til null eller et virkelig mildt forbruk.»