BALLP TINGLE: Årsaker, behandling og relaterte forhold

Beskrivelse

Tingling kan forekomme hvor som helst i kroppen, selv om det er mer vanlig i armene, i hendene, i bena og i føttene. Du har sannsynligvis opplevd at disse delene av kroppen din ja / # 8220; sovende & # 8221;. Denne tilstanden, kjent som parestesi, oppstår når trykk utøves på en nerve. Det kan skje fra tid til annen (akutt) eller regelmessig gjenoppta (kronisk).

En følelse av prikking på hodebunnen er noen ganger ledsaget av kløefølelser, nummenhet, brennende eller prikking. Smerte og følsomhet kan forekomme sammen med prikken.

Årsaker til prikking ved hodebunnen

Som andre områder av huden, er hodebunnen full av blodårer og nerveender. Tingling kan oppstå som følge av nervøs traumer, fysisk traumer eller irritasjon.

Noen av de vanligste årsakene til Pointer Leather Tingling inkluderer hudforhold, irritasjon fra hårprodukter og solbrenthet.

Hudirritasjon

Hårprodukter kan irritere overflaten av hodebunnen. De vanligste synderne er fargestoffer, skjære og utjevningsprodukter. L & # 8217; Varmeapplikasjon kan forverre irritasjonen.

Noen sjampo inneholder dufter eller andre kjemikalier som irriterer huden. Glem også å skylle sjampoen kan forårsake kløe.

TIL studere på følsomheten i hodebunnen rapporterte at forurensningen er en «8217; annen vanlig kilde til hodebunnsirritasjon.

Andre kilder til hodebunnsirritasjon kan inkludere:

 • Vaskemidler for klesvask
 • såper
 • kosmetikk
 • vann
 • Giftig ivy
 • Metaller

Hudforholdene

Hudforholdene kan påvirke hudens hud, forårsaker symptomer som prikking, kløe og brennende.

Psoriasis

Psoriasis oppstår når hudcellene reproduserer raskere enn vanlig. Det forårsaker patcher i lindring av tørr og skummel hud. I følge Nasjonalt psoriasis fundament, Psoriasisen i hodebunnen treffer minst en person på to som har psoriasis.

Seborrheic dermatitt

Seborrheic dermatitt er en type eksem som påvirker hodebunnen sammen med andre oljetrendområder. Det kan forårsake kløe og brennende. Ytterligere symptomer inkluderer rødhet, fet hud og betent og peeling.

Follikulitt

Follikulittet er en & # 8217; annen hudtilstand som kan forårsake prikking til hodebunnen. Oppstår når hårsekkene svulmer og inflame. Bakterielle, virale og soppinfeksjoner er blant de Mest vanlige årsaker. I tillegg til å brenne eller kløe i hodebunnen, kan follikulitt forårsake smerte, røde fremspring som ligner på kviser og hudlesjoner.

Giant Cell Arteritt (ACG)

Noen ganger kjent som temporal arteritt (TA), er GCA en sjelden tilstand som vanligvis påvirker de eldre. L & # 8217; AC forekommer når kroppens immunsystem angriper arterier, forårsaker betennelse. Det kan forårsake hodepine, smerte og ømhet til hodebunnen og ansikt og leddsmerter.

Hormonelle årsaker

Hormonelle svingninger forbundet med menstruasjonssykluser, graviditet eller overgangsalderen av kvinner kan noen ganger forårsake prikking til hodebunnen.

Dihydrotestosteron (DHT)

DHT er et mannlig kjønnshormon forbinder med hårtap. Menn og kvinner som lider av hårtap, har høye nivåer av DHT. For øyeblikket er det ingen søk som forbinder DHT til hodebunnen prikking, selv om noen merker en prikkende følelse under hårtap.

Fysiske årsaker

Time-koblede faktorer kan forårsake symptomer på hodebunnen. I kaldt klima kan vinterklimaet tørke eller pruriginøse hodebunnen. Varme og fuktighet, d & # 8217; en annen del, kan forlate tornede hodebunnen. Som resten av huden kan hodebunnen brenne med solens eksponering.

Andre årsaker

Bunnen kan også skyldes:

 • lus
 • dressing
 • Migrene og andre hodepine
 • multippel sklerose
 • skade eller dysfunksjon til nerver (nevropati)
 • Lav hygiene
 • Hodebunnsinfeksjoner som tinea capitis og tinea versicolor
 • stress eller angst

Skalens prikking er koblet til håravfall?

Symptomene på hodebunnen kan kobles til hårtapet. For eksempel, folk med en hårtap tilstand som heter Alopecia Arreda, rapporterer noen ganger brenning eller kløe på hodebunnen. Imidlertid er de fleste skalplingskilder ikke knyttet til håravfall.

Husholdningsartikler

Skalens prikking krever ikke alltid medisinsk behandling. En lett prikking ved hodebunnen forsvinner noen ganger alene. Når årsaken er et produkt for hår, avbryter bruken av prikken.

Prøv hårprodukter som avslappende og fargestoffer på et lite lærområde før du bruker dem og velger en delikat sjampo, som sjampo for barn eller sjampo for sensitiv hodebunn.

Symptomer på hudsykdommer som hodebunnspsoriasis og seborrheic dermatitt har en tendens til å forverres med stress. Hvis du lider av en hudsykdom, prøv å spise godt, gjør fysisk trening og sove tilstrekkelig. Når det er mulig, minimer du stresskilder i livet ditt og dedikert tid til avslappende aktiviteter.

Du kan forhindre prikking av hodebunnen på grunn av tid på å ta vare på hodebunnen og praktisere god hygiene. Om vinteren blokkerer fuktigheten som vasker håret sjeldnere. Du bør alltid dekke hodet når du er ute i solen.

Behandling

Behandling av den underliggende tilstanden kan bidra til å lindre en prikkende til hodebunnen. Hvis du har en hudtilstand som påvirker hodebunnen, kan en lege foreslå passende behandlinger.

Psoriasis i hodebunnen behandles med benk mykner produkter, sjampo for psoriasis, aktuelle kremer og reseptbelagte legemidler.

Seborrheic dermatitt blir behandlet med medisinsk Antifraflasjampo, aktuelle kremer og reseptbelagte legemidler.

Når skal du se en lege

Du bør konsultere en lege hvis hodebunnen ikke forsvinner. Når hodebunnen tingling og relaterte symptomer hindrer dine daglige aktiviteter, sikre en avtale med legen din.

GCA krever umiddelbar behandling. Hvis du er over 50 år gammel, og du opplever ACG symptomer, se en beredskapsdoktor.

sammendrag

L & # 8217; Irritasjon og hudforhold kan forårsake prikking, klemme eller brenne til hodebunnen. De fleste er ikke en grunn til bekymring. Skalens prikking er vanligvis et tegn på hårtap. Betingelsene for den underliggende tilstanden er ofte nyttige for å lindre en prikking til hodebunnen.