Ball av fotsmerter: lettelse, når du går og Allux

Cos’er smerten i foten?

Det medisinske begrepet for smerte i fotplanten er metatarsalgi. Det er et generisk uttrykk for et symptom som kan ha mange mulige årsaker, i motsetning til en diagnose i seg selv og seg selv.

De med metatarsalgi føler smerte og betennelse i # 8217; polstring direkte under tærne, som er hvor vi trener større press når du står opp og beveger seg.

Smerte er vanligvis tilstede i metatarsal hoder & # 8211; L’Articulation som er like under tærne & # 8211; eller i # 8217; Allux. Du kan også oppleve lancing smerte, nummenhet og smerte med bøyningen av tærne. Smerte kan lindre når du står opp og kommer tilbake når du gjenopptar dine normale aktiviteter.

Smerte til fotballen er relativt vanlig og behandlet i de fleste tilfeller, spesielt når årsaken er bestemt.

Hva er årsakene til smerte ved fotballen?

En person kan utvikle metatarsalgi på grunn av en rekke faktorer, og det er viktig å begrense årsaken til å implementere den beste behandlingen. Metatarsalgi kan skyldes:

  • Intens fysisk aktivitet
  • Ha en høyere bue eller lengre lengde på Dell & # 8217;
  • Stressfrakturer
  • Bruk høye hæler eller sko for små
  • Hammer tips og Borsesites
  • overvektige
  • Smerte for metatarsal ledd eller leddgikt

Videre er det noen spesifikke forhold som kan forårsake smerte til fotballen. I neuromaen av Morton, L’område fra tredje og fjerde finger er interessert. Dette skyldes en fortykkelse av vev rundt nervene som fører til tærne.

Freibergs sykdom kan også være en årsak. Med denne tilstanden mister en del av metatarsalhodet strukturell integritet, noe som fører til kollaps i hodet til den andre metatarsis og # 8217; Lukk artikulasjon.

Metatarsalgi kan også skyldes sesamoiditt. Sesamoiditt er ødelagt eller betent bein som ligner på remskiver som er koblet til senene i stedet for andre bein (som rotula). Denne tilstanden er vanlig hos de med høy fysisk aktivitet, som dansere eller løpere.

Hvordan foten ballen er diagnostisert?

Noen ganger forsvinner metatarsalgi alene etter noen dager. Hvis smerten din fortsetter i mer enn to uker, eller hvis smerten er seriøs og ledsaget av hevelse eller misfarging, må du kontrollere legen din.

Legen vil undersøke foten din, både mens du står sittende. Legen din vil stille deg spørsmål om din livsstil, inkludert hvor lenge du må stå opp hver dag, hva slags sko vanligvis har på seg, og hvis du er involvert i en ny aktivitet.

Legen din kan også bestille en radiografi for å avgjøre om du har stressfraktur. Når det gjelder skade eller fotproblem, informer legen din om du har diabetes.

Hvordan smerte i fotballen blir behandlet?

Det er mange hjemme rettsmidler for metatarsalgi. Hvis symptomene dine ikke er forårsaket av et større problem, som Freibergs sykdom eller diabetes, vil legen din trolig anbefale noe eller alt følgende. Du bør prøve lettelse innen få dager.

Hviler foten når du kan, spesielt etter aktivitetsperioder. Bruk en ispakke i 20-minutters intervaller, etterfulgt av 20 minutters pause. Is vil bidra til å lindre betennelsen og redusere hevelse.

Bruk behagelige sko. Hvis du har høye hæler, vil legen sannsynligvis anbefale deg å endre skoene dine. Du må også sørge for at skoene dine er riktig. Smale sko kan sørge for at føttene ikke ringer opp riktig mens du står og går, og skaper en feil balanse.

Trening. Selv om du ikke vil delta i løpet eller noen høyeffektsport i denne perioden, kan målrettet strekk lindre smerte og øke fleksibilitet og styrke. Du vil sannsynligvis ønske å øve et par ganger om dagen til smerten vil bli lettet.

Bruk orthese innsatser. Avhengig av tyngdekraften, kan legen foreskrive orfese innsatser eller anbefaler innsatser for kommersielle sko. Ortotiske innsatser kan bidra til å justere foten og gi en’ekstra pute. Selv et lager under fotplanten kan lindre smerte. Kjøp orstese innsatser.

Behandle kroppsvekten din. Overvekt kan utøve ekstra trykk på forfoten og lavere vekt kan bidra til å lindre denne innsatsen. Legen din kan anbefale en ledelse basert på din livsstil og enhver annen helse komplikasjon.

Ta smertestillende midler. Legen kan foreslå at du tar ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) eller en annen slags smertestillende middel. Hvis ditt tilfelle av metatarsalgi er alvorlig, kan legen din også foreskrive injiserbare steroider som vi mottar på kontoret.

Hvis metatarsalgi er forårsaket av en fingerfingerfot, en knust nerve eller en lignende type komplikasjon, kan en ortopedisk kirurg eller en podiatrist bestemme om korrigerende kirurgi er den beste linjen D & # 8217;. Imidlertid behandler behandlingen ovenfor smerten i foten i de fleste tilfeller.

Noen forhold krever ytterligere behandling. Hvis du har Freinbergs sykdom, inkluderer behandling L’ved hjelp av stive innsatser for å sette under metatarsalageret eller skoene med steinete bunn. Hvis du har neuroma av Morton, vil du også bruke lagrene til føttene dine. I de alvorligste tilfellene i denne tilstanden kan legen bruke injeksjoner eller kirurgiske inngrep på det berørte området for å lindre nervesmerter.

Hva er utsiktene for smerte ved fotballen?

De fleste tilfeller av smerte til’forfoot kan løses med behandlingen. Bruk behagelige sko og opprettholde en sunn vekt kan bidra til å hindre fotsmerter. Hvis metatarsalgi er resultatet av en fysisk trening, la den hvile så mye som mulig før smerten er dempet.

I alle tilfeller, be om en lege mening. Dette vil akselerere utvinningen din, siden du vil motta spesifikk omsorg for årsaken.