Bakterier | Definisjon og pasientutdanning

Hva er bakteriene?

Bakterier, også kalt bakterier, er mikroskopiske organismer som ikke er synlige for blikk øye. Bakteriene er overalt, både på innsiden og utsiden av kroppen din. Bakterier kan leve i en rekke miljøer, fra # 8217; varmt vann. Noen bakterier gjør du bra, mens andre kan gjøre deg syk.

Bakterier er unicellulære eller enkle organismer. Selv om det er lite, er bakteriene kraftige og komplekse og kan overleve i ekstreme forhold. Bakterier har et motstandsdyktig beskyttende belegg som øker deres motstand mot hvite blodlegemer i kroppen.

Noen bakterier har en hale, kalt scourge. Scourge hjelper en bakterie å flytte. Andre bakterier har klissete vedlegg som ligner på hår som hjelper bakterier som stikker ut på den.

Det er mange bakterier i menneskekroppen, spesielt i magen og i munnen. Bakteriene ligger på overflater og stoffer som vann, jord og mat.

Hvilke typer bakterier er?

Bakterier kan være aerob, anaerob eller valgfrie anaerober. Disse vilkårene beskriver hvordan man svarer på oksygen. Aerobic bakterier trenger oksygen til å leve. Anaerobe bakterier vil dø rundt oksygen. Valgfrie anaerobs fungerer bedre med oksygen, men trenger ikke det.

Hva er fordelene med bakterier?

Noen bakterier er gode, inkludert bakterier i fordøyelsessystemet eller i tarmen # 8217. Disse bakteriene bidrar til å bryte ned mat og holde deg frisk. Andre gode bakterier kan produsere oksygen og brukes til å skape antibiotika. Bakterier brukes i matproduksjon for å produsere yoghurt og gjærede matvarer.

L’økosystemet er avhengig av bakterier for å fungere skikkelig. For eksempel banker bakterier den dødsaken i # 8217; miljøet, som døde blader, frigjør karbondioksid og næringsstoffer i prosessen. Uten frigjøring av karbondioksid, kan planter ikke vokse.

Hvordan bakteriene er skadelige?

Selv om det er mange flere gode og dårlige bakterier, er noen bakterier skadelige. Hvis du forbruker eller kommer i kontakt med skadelige bakterier, kan de reprodusere i kroppen din og slippe toksiner som kan skade kroppens vev og få deg til å føle deg dårlig. Skadelige bakterier kalles patogene bakterier fordi de forårsaker sykdommer og sykdommer som ondt i halsen, stafylokokkerinfeksjoner, kolera, tuberkulose og matforgiftning.