Bakt matlaging og mental helse: Finn hjelp i en pose med mel

Vokser opp, jeg har aldri hørt matlaging. Jeg ga ild til en bagel i mikrobølgeovn en eller to ganger og alle og alle rettighetene for driften av hovedinnretningene har blitt tilbakekalt & # 8211; merkelig, høyre? Men jeg begynte å lage mat. Jeg oppdaget at mens jeg gjorde det, fikk jeg meg til å føle meg bra. Mens verden rundt meg snudde og katastrofale, kunne jeg blande de grunnleggende ingrediensene for å skape noe som fikk folk til å smile.

Jeg begynte å churn ut for å finne vent på min angst om et år siden, men det virkelige øyeblikket skjønte jeg at det var mer enn en og # 8220; morsom aktivitet & # 8221; det var da jeg var halvveis Attack D’Angst. Halvveis mellom L’hyperventilering, jeg reiste meg, gikk til kjøkkenet, og som om jeg hadde autopiloten, begynte jeg å lage matlaging. Tar en enkel oppskrift på informasjonskapsler fra en skuff, L’Jeg leste og jeg jobbet mekanisk.

Å måle. Innskudd. Å måle. Riste.

Da jeg samlet pasta baller på pannen, # 8217; mørket ble forsvunnet.

Mitt angrep var over.

Tradisjonell terapi må ikke være det foretrukne alternativet

Hele tiden jeg kan huske, bodde jeg med ulike nivåer av angst. Men jeg hadde også depresjon, som alltid har skjult min angstangrep. I stedet for å finne en behandling, ville jeg sette min angst i glemsel og håper det falmer. Det var bare da min angst eksploderte i # 8217; i fjor innså jeg at jeg måtte finne måter å virkelig gjøre det på.

Jeg startet med atferdsmessig kognitiv terapi (CBT), et førstevalg og forslag til mange mennesker. Men med en høy kopi og kostnadskostnad, virket det usannsynlig at jeg kunne gå ganske ofte til å ha en betydelig innvirkning på min tilstand.

Min terapeut har anbefalt meditasjon og yoga for å lindre stress, som hjalp bare når (eller hvis) jeg praktiserte. Jeg visste fordelene med ordterapi, frigjøringen som 8217; trening kan bringe og begrepet musikkterapi.

Men ingen av disse jeg likte.

Jeg trengte noe som tilpasser seg mine spesifikke behov, for eksempel budsjett, tid og enkelhet. Og det var ikke før jeg satt, med hendene i en haug med penger, som jeg skjønte at jeg gjorde noe nyttig for min angst. For meg har bakt matlaging blitt en flott håndteringsmekanisme.

Jeg elsker sin enkle magi for å ta fem ingredienser og forvandle dem til en middag. Du kan ta samme kombinasjon av ingredienser & # 8211; mel, egg, sukker, etc. & # 8211; og lag informasjonskapsler en dag og muffins neste dag. Prosessen og behovet for å fokusere på oppgaven som skal utføres, gjør det enkelt å forlate mitt engstelige sinn.

Fordi matlaging er bra for mental helse

[8220; når aktiviteten lar deg lage noe å mate deg selv og dine kjære, kan det være en veldig kraftig og # 8221 opplevelse; sier Julie Ohana, skaperen av Culinararartterapi.com.

Ohana tror på det terapeutiske potensialet til den kulinariske kunstterapien (katt) i over 15 år, men bare nylig returnert til sin lidenskap for å jobbe med katt. I dag tilbyr du Individuelle og gruppekattesesjon Å hjelpe folk å oppleve fordelene for seg selv.

Selv om det ikke er en tradisjonell terapi, bruk kjøkkenet for noe mer Dell’verktøyet blir stadig mer populært. I En nylig studie, Forskere brukte en kombinasjon av CBT og kulinarisk terapi for å hjelpe folk i hospice med sin sorgprosess. Å miste en elsket kan være vanskelig, men resultatene av studien var positive, noe som tyder på at kulinarisk terapi kunne bidra til å forebygge og begrense komplikasjonene som kommer fra smerte.

En annen studie har sett at ungdom med store kulinariske ferdigheter rapporterte en større følelse av mental velvære, så vel som mindre symptomer på depresjon. Det antas at kulinariske terapier også kan være nyttige i behandlinger for spiseforstyrrelser og også for autisme.

Jeg tror jeg fokuserer på en oppgave eller en «8217 spesifikk ferdighet som tvinger noen en» 8216; gå ut av hodet ditt’& # 8230; Det kan virkelig være nyttig å roe din indre dialog hvorfra den kommer fra # 8217; angst og # 8221; sier Ohana. Katten kan skryte av å øke selvtillit, forbedre utviklingen av hjernen og hjelpe folk til å koble til, alt mens du er en deilig behandling. (Selv om jeg ikke deltok på en av Ohanas leksjoner, kan jeg vitne fra min erfaring at hver økt slutter med et velsmakende notat.)

Ohana jobber også med opprettelsen av profesjonelle kurs for folk som ønsker å lære og kjøre kattesesjon for andre. & # 8220; Breaking disse tankegangene er svært nyttig for å kunne få kontroll i kortsiktige angstangrep og også å undervise langsiktige coping ferdigheter & # 8221; Notater Ohana. Nøkkelen går ikke engstelig for selve prosessen.

Matlaging for en familie for Thanksgiving? Det anses ikke å lage mat uten stress. Ikke overveldet deg selv med et gjennomførbart fire-retters måltid. Kjøkken for deg.

Ohana er D’enighet. «For de som finner stressende å lage mat, vil jeg foreslå å starte med korte og enkle oppskrifter. Ikke C’Det er nødvendig å skape et fem-retters måltid verdig Julia Child & # 8220; sier.

Den beste delen av kjøkkenet er spiselige og følelsesmessige resultater

Matlaging eller matlaging kan være to forskjellige dyr, avhengig av personen. Til slutt handler det om å finne den rette oppskriften. For meg, jo mer kompleks, lettere jeg føler meg overveldet. Men folkene som liker strukturen, kan finne attraktive disse komplekse oppskrifter.

«Velg den som virker riktig. Hvis noe du liker, er det riktig! Ha det gøy! & # 8221; Ohana minner oss.

Velsmakende oppskrifter å prøve

En bevisst hobby kan være en effektiv terapi

Det viktige å huske, ifølge Ohana, er å være klar over det.

& # 8220; Vær oppmerksom på arbeidet ditt, dine passasjer i prosessen, dine ferdigheter med kniver og, selvfølgelig av det ferdige produktet. Hvis dette ikke er noe med deg, føler deg rolig alene, vil jeg anbefale med noen på feltet & # 8220;.

Hver og en er annerledes. Matlaging middag kan stresse deg, men kok nei, eller omvendt. Fordelene ved begge er de samme: mat og avslapning.

Men for noen kan CBT eller rusmidler fungere bedre. For andre, som har mindre tilgjengelighet eller midler, kan alternative terapier være grunnleggende. Ikke føler seg begrenset til en enkelt behandling. Arbeid med legen din & # 8211; Og kanskje i kjøkkenet ditt & # 8211; å eksperimentere med forskjellige terapier. Finn noe som passer for deg. Du kan bli overrasket over at en hobby også er en terapi.

Jamie er en kopieredaktør som kommer fra Sør-California. Elsker ord og bevissthet om mental helse, og leter alltid etter måter å kombinere to ting på. Det er også en’lidenskapelig lidenskapelig for de tre P: valper, puter og poteter. Å ligge Instagram.