Bakre vitreous løsrivelse: årsaker, symptomer og mer

COS’er PVD?

L’Menneskelig øye har mange deler. Disse inkluderer:

 • L’linse, gjennomsiktig struktur plassert bak iris
 • Det kåt, det ytre laget av øyet
 • Retina, stoffet som dekker baksiden av øynene
 • Den glassholdige kroppen, en gjennomsiktig gelatinøs substans som fyller mellomrommet mellom krystallinsk og netthinnen

De mikroskopiske fibre forbinder den glidende kroppen til netthinnen. Løsningen av den bakre Vitreum (PVD) oppstår når vitreøse krymper og beveger seg vekk fra netthinnen.

PVD er vanlig og oppstår selvsagt. Fører ikke til tapet av syn, og i de fleste tilfeller er det ikke nødvendig å se etter en behandling.

Hva er årsakene til PVD?

L’alder er hovedårsaken til PVD. Aldring, det blir vanskeligere for vitren å holde sin opprinnelige form. Den glassgelen smalner og blir mer flytende, men hulrommet mellom krystallinsk og retina forblir av samme størrelse.

Pluss gelen smalere eller kondenserer, desto lettere for vitreous frittliggende fra netthinnen.

De fleste opplever PVD Etter 60 år, Men det kan skje i en tidlig alder. Det er ikke så vanlig hos mennesker Under l’alder av 40.

Risikofaktorer for tidlig PVD inkluderer:

 • grå stær
 • okulær kirurgi
 • diabetes
 • Øyeskade
 • Myopia

PVD oppstår vanligvis i begge øynene. Hvis du har en glassavlasting i # 8217; venstre øye, kan du også prøve en løsrivelse i høyre øye.

Hva er symptomene på PVD?

PVD forårsaker ikke smerte eller permanent tap av utsikten, men du kan finne andre symptomer. De inkluderer:

 • Blinker. Disse små lysene er sammenlignbare med & # 8220; se stjernene & # 8221; Etter å ha slått på hodet. De kan vare noen få sekunder eller minutter og har en tendens til å stoppe, eller manifestere seg sjeldnere, når løsningen er fullført.
 • Floater. Disse flytende punktene i ditt visuelle felt kan ligne små granulater, støv, flekker eller skygger som ligner på spindelvev. Oppstår vanligvis i de første ukene av PVD og er tydeligere når du ser en klar overflate, som en hvit vegg eller himmelen.
 • Spider Web Effect. Du kan begynne å se på den ytre kanten av glasset mens du skiller seg fra netthinnen. Det kan synes å se gjennom en edderkopp web. Dette er midlertidig og forsvinner når løsningen er fullført.

Hvordan diagnostisere PVD

Selv om PVD er vanlig, er det viktig å konsultere en lege hvis ny floater eller blits er utviklet. Disse kan være et resultat av PVD eller en retinal løsrivelse. Legen din må kanskje kjøre en diagnostisk test for å bestemme tilstanden din.

En undersøkelse av den utvidede utsikten kan bekrefte PVD, en retina løsrivelse eller andre øyeproblemer. Under eksamenen setter din oftalmolog eller optometrist spesielle dråper i øynene dine. Disse dråpene utvider elevene og lar legen se baksiden av øynene dine. Legen kan da undersøke hele netthinnen, makulaen og den optiske nerven.

L’eksamen tar ca 30 minutter. Noen timer før ekspansjonen kan være nødvendig. Bringer et par solbriller å ha på seg etter avtale, siden sollys og intense lys kan være ubehagelig.

Andre tester

I noen tilfeller er det nødvendig med ytterligere tester for å diagnostisere PVD.

For eksempel, hvis din glidende gel er ekstremt klar, kan det være vanskelig for legen din å oppdage en løsrivelse. I dette scenariet kan de bruke en optisk konsistensomografi eller en ultralyd for å diagnostisere tilstanden.

En optisk konsistensfortomografi bruker lyset til å lage et øye-i øyet, mens en Ultralyd bruker høyfrekvent lydbølger for å skape en «8217; # 8217; øye.

Hva er behandlingen for PVD?

PVD krever vanligvis ikke behandling.

Komplett løsrivelse krever vanligvis ikke mer enn tre måneder. Hvis du fortsetter å se floaters etter at løsningen er fullført, diskuter behandlingsalternativer med legen din.

Du kan trenge videre behandling hvis du begynner å finne ett av følgende problemer:

 • Floater fortsatte. Hvis du har mange floaters, eller du har problemer med å se tydelig, kan du trenge en vitrektomi-prosedyre. Under denne polikliniske prosedyren er den fjernet del eller alle glassgelene i øyet i øyet.
 • Rentiniske tårer. Understrekkstoffet kan rive i ett eller flere poeng hvis de glassfibrene tar for sterke på netthinnen. Hvis væsken kommer inn under netthinnen, kan retinal løsningen forekomme. Hvis ikke behandlet, kan det føre til tap av visning. Kirurgi kan reparere både en tåre av retina og en retinal løsrivelse.
 • Makulære hull. Disse oppstår når Vitreous er fast festet til netthinnen mens du går bort. Forårsake en forvrengt og sløret syn. Noen makulære hull lukker alene, men kirurgi kan reparere hullene som ikke gjør det.

Når skal du se en lege

Rådfør deg som en generell regel, hvis endringer oppstår i visningen, som A’plutselig utseende av blinker eller mobillegemer. Dette kan være et tegn på PVD, retinal løsrivelse eller A’annen øye tilstand.

Bunnlinjen

PVD er en tilstand på # 8217; Vanlig øye som oppstår med alderen og generelt krever ikke behandling.

Hvis du begynner å ha øye- eller øyneproblemer, ikke gjør selvdiagnosen. PVD-symptomer kan etterligne de andre alvorlige øyeforstyrrelser, så det er viktig å konsultere en oftalmolog for diagnose og behandling.

Pass på at du planlegger en rutinemessig oftalmolog hvert år. Øye- eller visningsproblemer kan identifiseres og behandles tidlig med vanlig kontroll.