Badebomber og farlige kjemikalier

Det har vært en lang dag.

Alt du vil gjøre er å helle deg et glass vin og krølle deg sammen i en fin badestamp.

Enda bedre, du vil slippe en badebombe i det varme vannet og fordype deg i luksus.

Badebomber har blitt stadig mer populære de siste årene, og lover alt fra fordelene med aromaterapi til beroligende egenskaper for huden i en eksplosjon av brus og farge.

Men det er et problem.

Noen av de badebombene du har blitt glad i, kan frigjøre mye mer enn bare det fargerike bruset i det beroligende vannet.

Forbrukersikkerhet.org, en forbrukeradvokatgruppe som holder publikum oppmerksomme på tilbakekallingene og helse- og sikkerhetsproblemene, lanserte nylig en etterforskning av komponentene i de badebombene du har blitt glad i.

Og det de fant kan overraske deg.

«Folk bruker disse giftige produktene på daglig basis, uten å vite det utsetter seg selv og sine kjære for skadelige ingredienser,» sa Sydney Ziverts, en helse- og ernæringsforsker som opprinnelig kompilerte badebombeforskningen for ConsumerSafety, til Healthline.

Les mer: Sulfater er sunt for deg? «

Hva er det i en badebombe?

For det første har mange badebomber begrepet «parfyme» oppført som en ingrediens.

Food and Drug Administration (FDA) krever ikke at selskaper ytterligere bryter ned kjemikaliene de bruker for å tilsette «parfyme» til produktene sine.

«The Food and Drug Administration tilbyr selskaper et smutthull for duftmerking for å beskytte et selskaps proprietære parfymeblanding,» sa Ziverts. «Derfor er ikke selskaper juridisk forpliktet til å avsløre giftige ingredienser som vedvarer i deres duftblandinger».

Noen populære dufttilsetningsstoffer er kjemikalier som faktisk har laget Environmental Protection Agency (EPA) liste over farlig avfall.

Benzenderivater, for eksempel er de kreftfremkallende for mennesker knyttet til hormonelle forstyrrelser og reproduktive misdannelser.

aldehyder har økt risiko for luftveisallergi, leversykdom og embryonal toksisitet.

OG ftalater det har blitt funnet at hormonnivåer og sædkvalitet reduseres, i tillegg til å være knyttet til fedme, aldring av eggstokkene og noen former for kreft.

Så er det talkum, som har blitt assosiert med en høy risiko for eggstokkreft.

Parabener er kjent for å forstyrre det endokrine systemet.

OG kunstige fargestoffer (spesielt D&C Red 33) har vært knyttet til oppmerksomhetsunderskudd hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD) hos barn, så vel som nevronal skade og hjernekreft.

Les mer: skadelige giftstoffer i kosmetikk »

Sikkerhetsdebatten

Tjenestemenn hos Lush Cosmetics, en av de mest populære distributørene av badebomber, insisterer på at produktene deres er trygge.

Meghan Campbell, Lushs merkevare- og produkttrener, så på sikkerhetshensyn for ingrediens for ingrediens.

«Det strålende utvalget av iøynefallende farger kommer alle fra farger som er trygge for vegetarmat, farmasøytiske produkter og kosmetikk [FD&C] eller trygge farger for legemidler og kosmetikk [D&C], sa han til Healthline. «Glittret er plastfritt, og til og med det trygge syntetiske materialet som gir den berømte brusen [bakepulver] finnes i de fleste kjøkken. På toppen av det legger Lush til effektive og deilige ingredienser som havsalt, kakaosmør og eteriske oljebaserte duftblandinger, skreddersydd for hver håndpresset badebombe.

Han sa at kundesikkerhet og -tilfredshet er deres høyeste prioritet.

«Lush ville aldri legge en ingrediens i en badebombe som vi vil at folk skal holde seg unna,» sa Campbell. «Vi vil ha deg i badekaret, ikke løp fra det.»

Ziverts fant imidlertid Lushs forklaring ganske mangelfull.

«Veldig interessant gitt ingrediensene som er oppført på sidene deres,» sa han i en e-post til Healthline. «Spesielt i forhold til Lush, jeg ønsket å vise deg dette. Selv om det er en boble «mugg» og ikke en badebombe, vil du legge merke til at den første ingrediensen som er oppført er talkum, som har en direkte korrelasjon med eggstokkreft «.

Det finnes alternativer til badebomber, som de som er listet opp her på bloggen et fint innfall.

For en duftkorreksjon bruk duftlys eller røkelse. Du vil fortsatt få den beroligende aromaen uten å fordype deg i ukjente kjemikalier, og det myke lyset vil skape en atmosfære for å slappe av.

Hvis bobler er noe for deg og du ikke vil fosse etter et boblebad, kan du finne naturlige oppskrifter på boblebad på Internett. Her er en av Naturlig gjør det selv.

Det er den iøynefallende fargen du vil ha? Det er mye tryggere alternativer å vurdere enn å fordype deg i fargestoffer. Søk etter nedsenkbare LED-lys som kan lyse opp badet ditt nedenfra.

Hvis du ikke vil gi opp badebomberne dine, se etter i det minste pulverfrie alternativer og duftprodukter med gjenkjennelige ingredienser i stedet for «dufter».

Dessuten er det alltid mulighet for å gjøre det badebomberne dine.

På denne måten sjekker du ingredienslisten og vet nøyaktig hva du dykker ned i.

Les mer: Kosmetikk som kombinerer anti-aldring og naturlige ingredienser «