Bacitracin vs. Neosporin

Introduksjon

Kutt en finger, skrape brystet og brenne armen din, er ikke bare dårlig. Disse mindre lesjonene kan bli til større problemer hvis de er smittet. Du kan kontakte et benk (eller OTC) produkt for å hjelpe deg. Bacitracina og Neosporine er begge aktuelle benkantibiotika som brukes som førstehjelp for å forhindre infeksjon fra små slitasje, sår og brannskader.

Disse stoffene brukes på lignende måter, men inneholder flere aktive ingredienser. Et produkt kan være bedre enn # 8217; andre for noen mennesker. Sammenlign de viktigste likhetene og forskjellene mellom Bacitracin og Neosporin å bestemme hvilket antibiotika som kan være bedre for deg.

Aktive prinsipper og allergier

Bacitracina og Neosporin er begge tilgjengelige i form av salve. Bacitracina er et merket stoff som bare inneholder det aktive bacitracin-prinsippet. Neosporin er handelsnavnet til et stoff kombinert med aktive prinsipper Bacitracina, Neomycin og Polimixina B. Andre neosporinprodukter er tilgjengelige, men de inneholder flere aktive ingredienser.

En av de viktigste forskjellene mellom de to stoffene er at noen mennesker er allergiske mot Neosportin, men ikke til Bacitracina. For eksempel har neomycin, en ingrediens i Neosportin, en større risiko for å forårsake allergiske reaksjoner i forhold til andre ingredienser i begge legemidler. Imidlertid er Neosporin trygt og fungerer bra for de fleste, som Bacitracina.

Det er spesielt viktig med benkprodukter Les ingrediensene. Mange av disse produktene kan ha identiske eller lignende merker, men forskjellige aktive ingredienser. Hvis du har spørsmål om ingrediensene i et benkprodukt, er det bedre å spørre apoteket ditt som gjetter.

Hva gjør de

De aktive ingrediensene i begge produktene er antibiotika, så bidrar til å forhindre barnets skadeinfeksjon. Disse inkluderer riper, kutt, riper og brenner på huden. Hvis sårene dine er dype eller mer alvorlige enn mindre riper, kutt, riper og brenner, snakk med legen din før du bruker en av de to produktene.

L’antibiotikum inneholdt i bacitracin arresterer bakteriell vekst, mens neosporin antibiotika blokkerer bakteriell vekst og til og med dreper eksisterende bakterier. NeoSportin kan også kjempe mot et bredere utvalg av bakterier enn bacitracin.

Aktive prinsipper Bacitracin Neosporinbacitracinxxneomycinxpolymixin BX

Bivirkninger, interaksjoner og advarsler

De fleste tolererer både bacitracin og neosporin, men et lite antall mennesker vil være allergiske mot begge stoffene. En allergisk reaksjon kan forårsake kutane eller kløeutbrudd. I sjeldne tilfeller kan begge legemidlene forårsake mer alvorlig allergisk reaksjon. Dette kan forårsake puste- eller svelging av problemer.

Neosporin kan forårsake rødhet og hevelse på sårstedet. Hvis du merker dette, og du er ikke sikker på at det er en allergisk reaksjon, stopp produktet og ring legen din umiddelbart. Hvis du tror at symptomene dine er farlige for livet, avbryter produktet og kaller 911. Imidlertid forårsaker disse produktene generelt ikke bivirkninger.

Bivirkninger Lette alvorlige bivirkninger Kløe, respiratoriske lidelser, urticaria svelging av lidelser

Det er heller ikke kjent betydelige farmakologiske interaksjoner eller for bacitracin eller for NeOssportin. Du bør imidlertid bruke narkotika bare i henhold til indikasjonene på pakken.

Bruker salver

Hvor lang tid tar det produktet avhengig av hvilken type sår du har. Du kan spørre legen din om hvor lenge du skal bruke bacitracina eller neosportin. Ikke bruk noen av de to produktene i mer enn syv dager, med mindre du forteller legen din.

Bruk bacitracin og neoSport på samme måte. Først, rengjør det interesserte området i huden med såpe og vann. Påfør deretter en liten mengde produkt (om størrelsen på fingertipset) på området som er berørt av en til tre ganger om dagen. Du bør dekke det sårede området med en lett gasbind eller en steril bandasje for å holde ut skitne og bakterier.

Når skal du ringe en lege

Hvis såret ikke helbreder etter å ha brukt en av de to stoffene i syv dager, kan du avbryte L’bruk og kontakt legen din. Fortell legen din dersom slitasje eller brenne verre eller ha verre, men de er løst, men har returnert innen få dager. Ring også legen din hvis:

  • Utvikle A’Rash eller A’annen allergisk reaksjon, som vanskeligheter med å puste eller svelge
  • De buzz i ørene eller hørselsproblemene

Viktige forskjeller

Bacitracina og Neosporin er sikre antibiotika for mindre hudsår av de fleste. Noen viktige forskjeller kan hjelpe deg med å velge en annen.

  • Neomycin, en ingrediens i Neosportin, er forbundet med en høyere risiko for allergiske reaksjoner. Imidlertid kan noen av ingrediensene i disse produktene forårsake en allergisk reaksjon.
  • Både Neoporinity og Bacitracin blokkerer bakteriell vekst, men NeoSportin kan også drepe eksisterende bakterier.
  • Neosporin kan behandle flere typer bakterier enn bacitracin.

Snakk med legen din eller apoteket til dine individuelle behandlingsbehov. Kan hjelpe deg med å velge om neomycin eller bacitracin er mer egnet for deg.

Kilder til # 8217; elementet