Baby spytte opp: spytt er så vanlig?

Del på Pinterest

Barnet ditt har nettopp fullført Popping og ALL’plutselig hører du & # 8220; støy & # 8221;.

Det er en støy som du sannsynligvis vil ha raskt. En støy som indikerer at en klimamimensjon er i ferd med å komme seg ut av barnets munn og overalt på reisen. Denne støyen bringer med seg mange følelser, og vanligvis er ingen av dem positive.

Du kan frykte at barnet ditt er syk og ikke får nok mat. Du kan være redd for å endre klærne dine for tredje gang i dag eller å rengjøre teppet for tiende gang denne uken.

Du kan også føle deg trist og hjelpeløs fordi det ser ut til at det ikke er noe du kan gjøre for å overbevise barnet ditt om å slutte å spytte.

Med så mange følelser som krysser hodet ditt, kan det være vanskelig å forstå: det er normalt eller ikke? Samtykke til å tilby hjelp.

COS’er den vanlige spyttet?

Det er normalt at barn noen ganger bærer brystmelk eller kunstig melk. For de fleste barn er oppkastet en rask og vanlig væskestrøm mot den osmanniske; ytterst og mot utsiden under eller umiddelbart etter fôret.

Spyttet normalt ikke fører til angst eller vekttap. Selv om spyttet kan virke som en stor mengde væske (spesielt etter tredje gang, rengjør du det på en dag!), I de fleste tilfeller er det faktisk bare en liten mengde.

Selv om spytten er vanlig, i noen barn komplikasjoner kalt gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Noen tegn på at det som opplever barnet ditt, er ikke normalt, men GERD er:

 • kvelende for spytt mens du kommer ut
 • Et ulykkelig og ubehagelig barn på grunn av tilsynelatende halsbrann eller smertefull tilbakeløp hele dagen
 • Lav vektøkning

Hvis du ser tegn på GERD (eller tegn på annen sykdom, inkludert oppkast), er det på tide å besøke legen din!

Hva forårsaker spytt?

Så hvorfor alt du spiser barnet ditt, ser ut til å gå tilbake? Han har å gjøre med en milepæl av utvikling som ikke er så lett å identifisere hvordan å smile eller sitte ned.

I større barn og voksne opprettholder en muskel mellom esophagus og magen væskene og maten de tilhører. Inntil denne muskelen har tid til å modnes (spesielt i det første året av livet), kan oppkast være et problem, spesielt hvis magen er for full eller innholdet er rystet.

Spytt i det første året anses å være normalt fra utsikten over utvikling.

Andre årsaker til oppkast inkluderer:

 • Aerophagia, som er forbruket av luft i større mengder av det vanlige
 • Overestimasjon forårsaket av rebounds, mage tid, etc.

A’annen årsak kan være pylorisk stenose. Som forekommer i de første månedene av et barns liv, forårsaker denne tilstanden intense muskelsammensetninger som oppstår etter fôrene, noe som resulterer i kuleferier. Barn med pilorisk stenose hang vanligvis umiddelbart etter oppkast. Kirurgi brukes til å rette opp dette problemet.

Hvis barnet ditt viser tegn på pilorisk stenose, er det viktig å besøke barnets lege fordi medisinske stoffer kan være nødvendig.

Qual’er forskjellen mellom spit-up og oppkast?

Selv om det er viktig å kunne bestemme om væsken som kommer ut, er spytt eller oppkast, kan det noen ganger være vanskelig å foreta denne samtalen. Det er flere karakteristiske faktorer som vanligvis kan hjelpe deg med å finne et svar mellom de to.

Spytten ser vanligvis raskt ut og er for det meste stille når det slår seg. De nyfødte som spytter er generelt glade før, under og etter.

Spyttet er mer vanlig i de første månedene av et barns liv og forekommer vanligvis sjeldnere når et barn nærmer seg 1 år og utover. (Spit starter vanligvis før et barn gjør 6 måneder hvis det skal vises.)

Oppkast er nesten alltid bare et symptom på en større sykdom og ikke en sykdom i seg selv og seg selv. Derfor settes oppkastet vanligvis sammen med andre symptomer, som feber eller diaré.

Oppkast angrep skjer ofte raskt og ende opp raskt, siden de er koblet til den underliggende sykdommen. Videre innebærer oppkast ofte en oppkaststøy og har en grønn nyanse fra leveren.

Når spyttet er et problem?

Når sønnen din spytter, er det normalt at du spør deg om det er greit. Heldigvis er det tegn på at det som skjer, er mer enn vanlig spytte, og du bør kontakte barnets lege.

Hvis barnet ditt har følgende symptomer, er det på tide å kontakte barnets lege:

 • gå ned i vekt
 • Det virker som krevende hele dagen på grunn av ubehag
 • Væskene som stiger og går ut, tar en rekke farger (rød-rosé, intens gul eller galle grønn) og tomter

Barnets lege vil kunne vurdere symptomer og gjennomføre tester for å avgjøre om barnet ditt har utviklet GERD, Piloric Stenosis eller A & # 8217, annen potensiell sykdom. I dette tilfellet vil stoffet trolig bruke medisiner og / eller medisinske behandlinger for å gripe inn.

Spesielt i de første månedene av livet, kan oppkast være seriøs. Under sykdomsperioder kan nyfødte være spesielt følsomme for dehydrering. Hvorvidt sønnen din spytter eller oppkast, er det viktig å se på at barnet ditt holder en tilstrekkelig mengde væsker hvis hun er syk.

Ved å vurdere om å kontakte eller ikke legen og hvor raskt barnet ditt trenger hjelp, husk at ikke alle spits er de samme!

 • Vanligvis kan oppkast styres hjemme, og du trenger ikke å kontakte barnets barnelege.
 • Hvis sønnen din er oppkast etter 12 måneders alder, øker det eller synes å være å miste vekt, ring legen din (vanligvis en avtale er tilstrekkelig under D’kontoret, ikke C’er nødvendig å rush).
 • Hvis sønnen din spytter eller oppkast blod eller gall, kveler den melken til det punktet som blir blå eller flossy, eller har mindre enn 12 uker, og spyttet blir kuleoppkast, er begrunnet en umiddelbar reise fra legen din.

Tips for Spit

Hvis du spytter det, gjør deg ned og barnet ditt, er det noen ting du kan gjøre for å prøve å minimere mengden spytter du vil prøve begge deler.

 • Test yngre mat. Hvis amming, vurder å mate et enkelt bryst for å mate og pumpe melk fra # 8217; andre bryst. I tilfelle kunstig amming vurderer muligheten for å redusere mengden kunstig melk eller brystmelk som tilbys når som helst.
 • Hold barnet ditt rolig i vertikal stilling i 20-30 minutter etter fôret. Unngå hoppende eller raske og brå bevegelser.
 • Følg feeds og gjør hyppige brudd på å byrde.
 • Unngå stramme og adherente klær og bleier som kan trene på barnets mage.
 • Hvis du ammer, bør du vurdere deg selv å oppleve kostholdet ditt. Fjern noen matvarer som meieriprodukter kan hjelpe barnets mage til bedre fordøye morsmelk.
 • Unngå å gjøre barnet ditt sove ned. Ikke bare retur søvn anbefales for å forhindre SIDS, men magesøvn kan bare øke mengden som spytter!
 • Ikke legg til faste stoffer til en flaske, med mindre den er indikert av legen.
 • Hvis barnet ditt spytter, men det er lykkelig og smarter, er det ikke nødvendig å skynde seg for å mate det igjen umiddelbart.

Ta bort

Selv om det kan være bestemt frustrerende å høre & # 8220; støy & # 8221; Start over, spytte er en’normal aktivitet for mange barn. Hvis barnet ditt er lykkelig og smaker, er det sannsynlig at alt blir bra, selv om det er litt og # 8216;.

Du er sikker på at det meste av tiden et dypt pust og noen papirservietter er alt du trenger for å sette ting tilbake på sporet. Det faktum at oppkast skal vare lenger enn det første året av livet, kan også være en trøstende mantra som skal fokusere mens du tar (kontinuerlig) de riktige rengjøringsprodukter fra skapet!

Det er øyeblikk når spytt kan overstige grensen for normal eller til og med å være oppkast. Hvis du er bekymret for barnet ditt, bør du alltid kontakte legen din for å diskutere symptomene dine.