Baby Psoriasis: Utseende, Diagnose og ledelse

Del på Pinterest

Barn kan kontrakt psoriasis?

Psoriasis er en kronisk hudtilstand som akselererer produksjonen av nye hudceller. Dette oversetter til en akkumulering av ekstra hudceller.

Disse ekstra cellene danner røde flekker og scaly notater som plaketter som har skarpe kanter og flager fra grått til hvitt sølv, samtaler skalaer. Det kan være hvor som helst fra lett til veldig pruriginøs.

Psoriasis påvirker alle aldre. Vanlig Den utvikler mellom 15 og 30 år. Selv om det er sjeldent, kan psoriasis faktisk forekomme hos nyfødte.

Hva er årsakene til babyens psoriasis?

Psoriasis er ikke smittsom, så det kan ikke overføres av person til person. Selv om den eksakte årsaken til psoriasis er ukjent, er det flere faktorer som kan bidra til utviklingen av psoriasis hos nyfødte, barn og voksne.

Psoriasisen antas å være forårsaket av en kombinasjon av genetikk, følsomhet for autoimmune sykdommer og miljømessige eller smittsomme utløsende faktorer.

Familiehistorie er en sterk komponent i psoriasis. En slektning i første eller andre grad at psoriasis har økt sannsynligheten for en person til å utvikle psoriasis.

En familiehistorie av autoimmune sykdommer som skjoldbrusk sykdom, multippel sklerose eller Crohns sykdom kan øke sjansene for et barn for å utvikle psoriasis, som også betraktes som en autoimmun sykdom.

I større barn og voksne er fedme en risikofaktor for psoriasis. Dette er typisk en faktor i # 8217; barndommen.

Stress, l’bruk av visse stoffer, kulde og hud traumer er andre mulige årsaker, spesielt i større barn og voksne.

I nyfødte og barn, blir begynnelsen av psoriasis ofte ført av en infeksjon på 8217;. Kulden kan være en vanlig utløserfaktor hos nyfødte. Streptocokk halsinfeksjoner er en vanlig smittsom smittsom faktor for psoriasis i større barn.

Hvordan babyens psoriasis er diagnostisert?

Psoriasis hos barn er en sjelden tilstand. Det er også veldig vanskelig å diagnostisere, da det kan virke som andre (mye mer vanlige) babyens hudforhold. Familiehistorie og den nøye observasjonen av en spesialist er nødvendig for diagnose.

Hvis barnet ditt har en’utslett som har vedvaret til tross for creme- og hjemmelagde behandlinger, bør du konsultere barnets lege for å be om hjelp. En lege vil kunne identifisere de mulige årsakene til # 8217; utslett.

For å diagnostisere infantilpsoriasis, skal utslettet observeres for en god tid & # 8216;. Det kan være nyttig å konsultere en hudlege.

Hva er tegn på babyens psoriasis?

Psoriasis er en ikke-smittsom autoimmun sykdom som påvirker huden. De fleste typer psoriasis oversetter til flekker av hvitt rødaktig squamous skinn på ulike deler av kroppen. Disse patchene kan være pruriginøse og smertefulle, eller til og med sprekkende og blødende.

I nyfødte er de vanligste stillingene for disse lesjonene ansikt, nakke, albuer, knær, L’bleieområde og hodebunnen. Psoriasis i nyfødte kan løse og aldri gjenopplive dem, i motsetning til psoriasis senere i livet, som har en tendens til å gå og komme over tid.

Deretter vil vi undersøke hvilke typer psoriasis nærmere.

Hva et utseende har barnets psoriasis?

Hva slags psoriasis kan kontrakt barn?

Det er mange varianter av psoriasis enn folk, inkludert nyfødte, kan utvikle seg.

Serviett psoriasis

Dette er en bestemt type psoriasis for nyfødte. Hudlesjoner vises i bleieområdet. Dette kan gjøre diagnosen vanskelig, som nyfødte utvikler mange andre typer bleiedermatitt.

Plate psoriasis

Dette er mer vanlig Type psoriasis i alle aldre. Plate psoriasis ser ut som preget flekker, squamous, hvit-rødaktig eller sølv, spesielt på nedre rygg, på hodebunnen, albuer og knær.

Hos barn har plaques en tendens til å være mindre i individuell størrelse og mykere.

Psoriasis guttata

Guttata Psoriasis er mer vanlig hos nyfødte og barn enn voksne, selv om det fortsatt er Den nest vanligste Type psoriasis generelt. Det er den mest sannsynlige typen psoriasis som utløses av A’Streptococcus infeksjon eller forkjølelse. Vises som små flekker i form av et punkt (i stedet for store plaques) over hele kroppen.

Pusoriasis Postolosa

Pustolosa Psoriasis vises som røde flekker med et senter fullt av pus. Disse pustlene er mer ofte forekommende på hender og føtter. Denne typen er sjelden i nyfødte.

Hodebunnspsoriasis

Med psoriasis av hodebunnen vises plakkene spesielt på hodebunnen, forårsaker overflødige områder med hvitaktig opphopning av squamous hudceller på toppen.

Omvendt psoriasis

Med denne typen psoriasis, vises de skinnende røde lesjonene i huden folder som i armene og bak knærne. Denne typen psoriasis kan ledsages av psoriasisutbrudd i andre deler av kroppen. Det er sjeldent i nyfødte

Eritrodermic psoriasis

Denne typen svært sjeldne og farlige psoriasis for livet forårsaker en og # 8217; lyse røde utslett i hele kroppen. Det er ekstremt purriginøst og smertefullt og kan forårsake løsningen av store deler av lær.

Spiker psoriasis

Denne typen psoriasis er også sjeldent i nyfødte. Forårsaker elegabilitet og rygger i fingre og føtter negler og kan til og med kaste dem eller falle. Nagelendringer kan eller ikke være ledsaget av hudlesjoner.

Hva kan jeg gjøre for baby psoriasis?

Hvis du er fastslått at barnet ditt har psoriasis, er det en rekke behandlingsalternativer. Mange av stoffene som brukes til å behandle psoriasis av ungdom eller voksne, kan være for intense eller ha for mange bivirkninger som skal brukes på barn.

Psoriasis i nyfødte presenterer ofte bare små symptomer og behandling kan ikke påvirke den generelle lovbrudd. Så den beste behandlingen kan være den med lavere risiko for bivirkninger.

Behandlinger for barn kan inkludere:

Baby psoriasis vs eksem

L’eksem er en veldig vanlig spedbarns hudtilstand. L’eksem er preget av tørkede og røde flekker. Disse flekkene forekommer mer vanlig bak knærne, armene og ansiktet, selv om de kan forekomme overalt. Områdene som er tilstede irritasjon er puriginøse og kan bryte eller blø.

L’eksem vil ikke ha den hvite huden squamous hud akkumulering over røde flekker som psoriasis typisk har. L’eksem har også mye mer sannsynlig å svare på benk fuktighetsgivende kremer og kremer i forhold til psoriasis. L’eksem streiker veldig sjelden l’bleieområde.

Det er mulig at et barn samtidig har eksem og psoriasis. Hvis barnet ditt har en’utslett og du er ikke sikker på årsaken, er det bedre å konsultere barnets lege. De vil kunne bidra til å identifisere en årsak og skape en behandlingsplan for å hjelpe barnets hud.

L & # 8217;

Psoriasis er en kronisk tilstand av huden som kan påvirke nyfødte, barn og voksne. Psoriasis hos barn er svært sjeldne. Diagnosen av en pediatrisk dermatolog kan være nødvendig. Hvis barnet ditt er diagnostisert med en type psoriasis, er behandlingsalternativer tilgjengelige.