Baby poop laktoseintolerant: årsaker, behandling og andre

Del på Pinterest

Poop er en viktig del av foreldre, spesielt i de nyfødte dagene og barna. (Cine & # 8220; Ja & # 8221; hvis du er opp til albuen i de skitne bleiene!)

Du kan til og med bli overrasket over hva du finner noen ganger. Forskjellige farger, konsistens og & # 8211; Swallow & # 8211; også blod eller slim. Du er i godt selskap, skjønt. Den gode nyheten er at det meste av poopen du ser, selv ting fra # 8217; veldig merkelig utseende, kan være helt normalt.

Men noen ganger kan du ha en grunn til bekymring. Ta laktose, for eksempel. Det er et sukker som finnes både i morsmelk og i kunstig melk. Selv om det er svært sjeldent, er noen barn laktoseintolerante fordi deres kropper mangler Dell’enzym (laktase) som fordøyer det. Med l’intoleranse kommer vandig, myk avføring og andre fordøyelsesproblemer.

Men myke avføring kan også bety andre ting. Så hvordan du kan forstå forskjellen mellom laktoseintoleranse og mer vanlige problemer? La oss ta en nærmere titt.

Relatert: Hva fargen på barnets poop sier om helsen hennes?

Typer av laktoseintoleranse

Det er viktig å forstå at L’laktoseintoleranse egentlig er sjelden Hos barn under 2 eller 3 år. Faktisk har det en tendens til å virke oftere hos ungdom og voksne, når det vanligvis er kjent som primær laktoseintoleranse.

Folk med denne tilstanden begynner å leve med en god tilførsel av laktaser, L’enzym som bryter ned laktose. Aldring, laktas nivåer kan dramatisk redusere og gjøre fordøyelsen hardt selv av små mengder meieriprodukter.

Mangel på primær laktase påvirker seg til 70 prosent folk og er bestemt delvis av genetikk. Det skjer også å være mer vanlig hos personer i asiatisk, afrikansk, spansk, amerikansk, middelhavs- og # 8217 indisk nedstigning;. Ikke alle mennesker med laktasunderskudd vil presentere symptomer.

Ingenital laktoseintoleranse

Dette betyr ikke at barn ikke kan bli født med laktoseintoleranse. Denne tilstanden kalles medfødt laktoseintoleranse og er genetisk overført & # 8211; i familier & # 8211; Gjennom det som kalles autosomal recessiv arv. Dette betyr at et barn mottok genet både av moren og hans far til øyeblikket av unnfangelsen.

På en måte er det som å vinne til det genetiske lotteriet, og studiene rapporterer stadig at L’laktoseintoleranse er ekstremt sjeldent hos barn

Nyfødte med medfødt laktoseintoleranse viser umiddelbart tegn, med de første feeds opp til 10 dager. Symptomer, som vandig diaré, tar ikke lang tid å utvikle seg fordi, i motsetning til Dell’laktose primærintoleranse, laktase er mangelfull eller bare fraværende fra fødselen. Du kan også se denne kalletilstanden:

 • Alactasia
 • hypolattasi
 • laktose malabsorpsjon
 • Intoleranse med melk sukker
 • Medfødt laktasunderskudd

Galactosemia er en annen medfødt tilstand som ikke er laktoseintoleranse, men kan på samme måte påvirke barnets evne til å behandle laktose i formel eller morsmelk.

Det er en sjelden Metabolsk tilstand der kroppen ikke produserer eller ikke produserer nok Galt, L’hepatisk enzyme som trengs for å bryte ned galaktosen.

Galaktosen er en del av laktoseukkeret, men å ha galaktosemi er ikke det samme som å være laktoseintolerant. Med denne tilstanden kan barna ha lignende symptomer, men som diaré. Disse symptomene vises vanligvis innen få dager med fødselen.

Galactosemia kan være farlig for livet hvis det ikke oppdages tidlig. Heldigvis er den vanligste formen en del av standard neonatal screening utført i USA.

Laktoseintoleranse under utviklingen

Laktoseintoleranse under utviklingen er også til stede ved fødselen. Det er resultatet av et barn født for tidlig (først 34 uker & # 8216; svangerskap). Barn født snart kan ha lavere laktase nivåer fordi dette enzymet vanligvis produseres i slutten av tredje kvartal.

Denne form for intoleranse kan ikke vare veldig lenge. Barn kan raskt bli for store som deres modne tenuøse tarm.

Sekundær laktoseintoleranse

L’Laktose sekundærintoleranse kan påvirke nyfødte, barn og voksne. Med dette skjemaet, L’mykt tarmen reduserer sin laktaseproduksjon som svar på sykdommer eller skader.

Vanlige lovbrytere inkluderer ting som Crohns sykdom, cøliaki og bakteriell proliferasjon. Med barn kan denne intoleransen utvikle seg etter alvorlig diaré, underernæring eller andre sykdommer.

Med tiden kan kroppen være i stand til å behandle laktose etter å ha mottatt behandling for den underliggende tilstanden.

Relatert: Alt du trenger å vite om det på’laktoseintoleranse

Skilt & # 8211; både alle’interiør og # 8217; ekstern bleie

Også i dette tilfellet begynner tegnene og symptomene på laktoseintoleransen hos barn vanligvis innen noen få dager med fødselen. Hvis barnet ditt er bra i flere måneder, og viser deretter disse tegnene, sannsynligvis er skyldige ikke laktoseintolerant, med mindre barnet ditt er syk og utviklet sekundærskjemaet.

Symptomene inkluderer:

 • diaré
 • Hevelse, gass og kvalme
 • Abdominal smerte og kramper
 • Underernæring / mangel på vekst

Fordi barn ikke kan fortelle deg hva som irriterer dem, kan du merke at barnet ditt er krevende eller roper etter feeds. Deres mage kan være hovent eller sodo. De kan også gråte når de avgir gass eller poop.

Bleieinnholdet kan være den lettere indikatoren her. Feces av barnet ditt kunne være løs og vannet. De kan også vises store eller skummende. De kan også være syrer, noe som betyr at du kan merke en bleiedermatitt fra babyens hud som irriterer. (Ahia!)

Behandling for L’laktoseintoleranse hos barn

Det er viktig å snakke med legen din for å få en korrekt diagnose før du endrer formel eller prøver andre behandlinger.

Det sjeldne barnet med medfødt laktoseintoleranse bør få mangel på laktoseformel. Uten å gjøre dette trinnet, kan barna lide vekttap og dehydrering. Denne tilstanden kan også være farlig for livet hvis ikke omgående.

Når barnet ditt er stort nok til å spise mat, prøv å konsentrere seg om matrike matvarer for å fylle dette ernæringsmessige gapet. Disse inkluderer matvarer som:

 • brokkoli
 • Borlotti bønner
 • Soybean beriket med kalsium eller andre melk erstatninger
 • Brød og befestet juice med fotball
 • spinat

Du kan også snakke med barnelege av kosttilskudd for å støtte barnets vitamin D-nivåer.

Hva kan i stedet være

Det er noen andre muligheter for barnets merkelige bleier. Kontakt din barnelege for å gjøre en nøyaktig diagnose og en behandlingsplan.

Melkallergi

Noen barn kan være allergiske mot kumelk, faktisk er en av de mestVanlige matallergier blant barn, selv om det er mindre vanlig i mindre barn.

Etter å ha drukket melk, svarer immunsystemet, og forårsaker en serie med litt alvorlige symptomer. Dette kan inkludere ting som:

 • Wheezing
 • å kaste opp
 • Få en’utslett eller urticaria
 • Ha mageproblemer

Barnet ditt kunne ha diaré eller myke avføring med eller uten blod.

Mange barn over tid A’melkallergi. Ellers består behandlingen bare i # 8217; unngå formelen og andre matvarer som inneholder kyrmelk og andre pattedyr.

C’er en liten risiko for anafylaksi med melkallergi, så det er virkelig grunnleggende å avgjøre om barnet ditt er intolerant eller allergisk.

Intoleranse mot kuens melk proteiner

Noen barn har problemer med å bryte ned proteiner i vaksine melk. Hvis barnet ditt er følsomt for melkproteiner, kan du se diaré og # 8211; også sanguinolenta diaré & # 8211; Og slim i avføringen. Ditt barn kan også demonstrere hudutslett, eksem, magesmerter eller oppkast.

Symptomene på denne intoleransen har en tendens til å utvikle alle «8217; den første uken eksponering. Denne tilstanden påvirker syke barn med kunstig melk, men melkeproteiner kan også gå gjennom morsmelk hvis en mor forbruker meieriprodukter.

Noen fra 2 til 5 Andelen barn har denne følsomheten, men følger vanligvis når de når sin første bursdag. Så en iskake kake kan fortsatt være en’alternativ for den store dagen. Forbered kameraet!

Front / bakmelk ubalanse

Hvis pleier, kan du ha hørt at melken din er delt inn i to typer. Foremilk kan være lettere, som skummet melk. Den bakre melken kan virke mer fett, som helmelk. All’Start av en sykepleie økt er produsert mer første melk. Mer tid babyen din ammer, mer kunstig melk vil motta.

Med noen barn, hvis det er en ubalanse og barnet mottar for mye morsmelk, kan forårsake noe, fra gass alle’irritabilitet. Barnets poop kan være eksplosivt noen ganger. Og det kan virke grønt, vandig eller tåpelig.

Relatert: Barnet mitt har ubalanse mellom front og bakmelk?

Ting å prøve for uvanlig poop eller andre symptomer som foreslår problemer med melk

Du vil kanskje endre formlene med legen din hvis barnet ditt er allergisk mot melk eller hvis du viser en proteinfølsomhet. Det finnes en rekke valg på markedet, inkludert soya og hypoallergene formler som du kan kjøpe både fra disken og på resept.

Mødre som ammer kan trenge å endre kostholdet for å sikre at melk og proteiner ikke overføres til barnet sitt. Dette betyr å unngå åpenbare matvarer som melk, ost, yoghurt og andre meieriprodukter.

Du må også lese etikettene nøye for å lete etter ting som tørre melk faste stoffer, melkemelk, kasein og andre produkter som finnes i bearbeidede matvarer. Snakk med legen din før du følger et strenge elimineringsdiett, som du kan miste viktige næringsstoffer.

Hvis du mistenker en ubalanse mellom den første og baksiden av melk, kan et besøk til en konsulent for den sertifiserte amming være nyttig. Du kan prøve å mate barnet oftere eller mate barnet helt på et bryst før du går videre til neste.

Relatert: Melkproteinallergi: Hva er mine formelalternativer?

L & # 8217;

Poten av alle farger og teksturer kan være normale hos barn. Hvis poopen fra # 8217; merkelig utseende er ledsaget av overdreven gråt, gass, blod i avføringen eller andre symptomer, besøker barnelege.

L’Laktoseintoleranse er sjelden i nyfødte, men det finnes en rekke andre forhold og situasjoner som kan kreve endring av formler eller forsøk på forskjellige strømmetoder for å gjøre barnet lykkeligere og sunnere.