Baby Blues: Hvor lenge de varer og hva du kan gjøre

Del på Pinterest

Du hadde bare et barn & # 8211; Gratulerer! L’Det eneste problemet er at du gråter for bleien brøt ut, popper din ektefelle og ønsker å kunne hoppe inn i bilen og kjøre et sted & # 8211; Overalt & # 8211; Uten å bekymre deg for din nabo L’amming økt.

Hva skjer med deg? Å ha et barn er en’gledelig opplevelse, det er ikke sant? Ja, ikke for alle, i hvert fall ikke umiddelbart. For mange mødre, ta med hjem et nytt barn, betyr stress, tretthet og smerte, så vel som takle en seriøs serie av rasende postpartumhormoner som kaster alle dine følelser i hyperdrive.

Med andre ord, det er helt normalt glem fordi du har valgt å si farvel til ditt gamle liv til fordel for en full neonatal behandling xnumx timer på xnumx.

Her er hva du trenger å vite om baby blues, hvordan de føler at de varer.

Når mer enn blues

Noen mennesker har ikke bare et gjennomsnittlig tilfelle av & # 8220; Baby Blues & # 8221; Etter fødselen; lider av postpartum depresjon, en mer alvorlig tilstand som krever medisinsk behandling. Kjenn tegnene.

Hva er babyen blues?

Hvem vi er 80 prosent av mødre etter fødsel Å ha baby blues, som refererer til en kort periode etter fødsel av tristhet, angst, stress og svinger av tristhet; humør. Dette betyr at 4 nye mødre på 5 rapport for å ha bodd, så det er sannsynlig at du vil gjøre det også (og hvis du ikke gjør det, kan du definere deg selv heldig!).

Baby Blues påvirker vanligvis innen noen få dager med fødsel, men hvis du hadde en særlig vanskelig fødsel, kunne du ikke merke dem før.

Selv om leger ikke klarer å identifisere nøyaktig hva som forårsaker dem, forteller timingen oss mye. Etter fødselen gjennomgår kroppen din ekstreme hormonelle svingninger for å hjelpe deg Gjenopprette og ta vare på barnet ditt, rapporterer livmoren; livmor til sin normale størrelse og fremme amming, blant annet. Disse hormonelle endringene kan også påvirke staten D’MMs sjel etter fødsel.

L’andre sannsynlig årsak? Postpartumperioden er den som foreldrene ikke sover regelmessig (eller veldig, ærlig) og står overfor alle de viktigste endringene i rutinemessig og livsstil som kommer fra et nytt barn. Alle disse faktorene kombinerer for å åpne veien til babyen blues.

Hva er symptomene på baby blues?

Symptomene kan starte 2 eller 3 dager etter fødselen av barnet. Mesteparten av tiden forsvinner baby blues umiddelbart etter fødselen, vanligvis innen 10 dager, men noen ganger opptil 14 dager etter levering. Måten du bor på babyen Blues kan være forskjellig fra hvordan din beste venn eller svigerinne gjør, men generelt inkluderer symptomene på baby blues:

 • Følelse av gråt eller uforklarlig gråt for mindre utløsende faktorer
 • har mushings d’humør eller være spesielt irritabel
 • føler seg løsrevet eller ikke bundet til barnet ditt
 • Manglende deler av ditt gamle liv, som friheten til å gå ut med venner
 • Bekymring eller føler seg engstelig for barnets helse og sikkerhet
 • følelse av rastløshet eller søvnløshet, selv om du er utmattet
 • har problemer med å ta enkle beslutninger eller tenke klart

Hvordan babyen blues er forskjellig fra postpartum depresjon?

Det er to hovedindikatorer for det faktum at den tristheten du føler etter fødselen er mer enn babyen Blues og kan rettferdiggjøre en samtale til legen din for å diskutere postpartum depresjon: den tidsmessige sekvensen og alvorlighetsgraden av symptomene dine.

Temporal sekvens

Hvis du fortsatt føler deg trist, engstelig eller overveldet etter 2 uker fra levering, kan du lide av postpartum depresjon. (Baby Blues varer vanligvis ikke mer enn 2 uker.)

Selv Baby Blues manifesterer seg ganske fort etter fødselen, så hvis du plutselig begynner å demonstrere symptomer på depresjon flere uker eller måneder etter fødselen, er de ikke babyen blues. Postpartum depresjon kan forekomme når som helst i løpet av det første året etter å ha hatt et barn.

Tyngdekraften av symptomer

Hva en person anser seriøs kan være mer eller mindre så for en annen person, så dette er litt & # 8216; subjektiv. Generelt vil babyblåene få deg til å føle deg ned i en moral, men det bør ikke påvirke livskvaliteten din.

D’Andre deler, postpartum depresjon er ikke noe som går og er lett i løpet av dagen; Symptomene er mer vedvarende og vil ikke gå bort alene.

Hva du kan gjøre for å behandle babyen blues?

Du trenger ikke å gjøre noe, i seg selv for å behandle baby Blues & # 8211; De fleste oppdager at mens de tilpasser seg sin nye rolle og bosetter seg i en rutine med sitt barn, begynner de å føle seg mer.

Når det er sagt, er postpartumfasen vanskelig, og det er viktig å ta vare på deg selv på best mulig måte. Finn ting som gjør at du føler deg bedre i denne overgangsperioden, kan hjelpe deg med å gå tilbake til & # 8220; normaliteten & # 8221; (eller i det minste finne din nye normalitet) litt og # 8216; raskere.

 • Sov mer enn du kan. Vi vet, søvn er en uvurderlig god i ditt hjem akkurat nå, men hør på din mor: sov når barnet sover og la klesvasken akkumulere. Alt ser verre ut når du er utmattet. Noen ganger er søvn det beste middelet.
 • Be om hjelp. Det vaskeriet vi fortalte deg å glemme? Ditt andre alternativ er å la noen andre møte det for deg. Vanligvis er det folk som ser etter måter å hjelpe nye mødre på, så når bestemoren kommer til å spørre deg hva som kan gjøre, tilordne en oppgave. Cook måltider, lage provisjoner, endre bleier: Ikke prøv å gjøre alt selv.
 • Spise godt og gå ut. Dette trenger ikke mange forklaringer: Gi kroppen din til å spise næringsrik mat og ta litt og frisk luft. Det er enkelt, men effektivt.
 • Snakk med noen. Det må ikke være en terapeut, men hvis du har en, ring det. Ellers, chatte med et familiemedlem eller en venn som tar det & # 8221; og vil ikke dømme. Noen ganger trenger du bare å ta bort ting fra brystet ditt.
 • Gjør noe du elsker. Hvis det ser ut til at det ville være lettere å finne en 5-minutters enhjørning for deg selv, forstår vi det, men bor 24 timer i døgnet, 20 dager på xnumx for et annet menneske, vil gi deg brent og fornærmet. Uansett hva det var før barnet som gjorde at du føler deg glad og avslappet, må han finne veien i ditt barns liv (selv om det bare er for xnumx minutter om gangen).
 • Lenker med din ektefelle eller partner. Det er lett å miste spor av # 8217; en annen person med hvem du er i dette nye livet, men å forplikte deg til å gjøre noe med partneren din en gang om dagen, kan gjøre mye for å hjelpe deg med å føle deg tilkoblet og støttet.

L & # 8217;

Baby Blues er en vanlig del av passasjen av mange neogenitorer til livet med barnet. Heldigvis går de vanligvis bort alene umiddelbart etter fødselen.

Men hvis du fortsatt føler deg trist eller engstelig etter 2 uker, eller hvis symptomene dine blir alvorlige når som helst, ta kontakt med et familiemedlem, en pålitelig venn eller en helsepersonell eller kaller Samhsa National Telefonhjelp For lokale ressurser. Baby Blues kan være normal og kortsiktig, men postpartum depresjon må behandles.