Babesia: Symptomer, behandling, forebygging og mer

Beskrivelse

Babesia er en liten parasitt som infiserer røde blodlegemer. L’Babesia infeksjon kalles babesiosis. L’Parasitær infeksjon overføres vanligvis av en myntepunktur.

Babesiosis forekommer ofte samtidig med Lyme’s sykdom. Merket som transporterer Lyme bakterier kan også bli smittet av Babesia parasitten.

Symptomer og komplikasjoner

Alvorlighetsgraden av babysiose symptomer kan variere. Du kan ikke ha noen symptomer, eller du kan ha litt influensalignende symptomer. Noen tilfeller kan forårsake alvorlige og farlige komplikasjoner for livet.

A’Infeksjon fra Babesia begynner veldig ofte med høy feber, kuldegysninger, muskel eller leddsmerter og tretthet. Mindre vanlige symptomer inkluderer:

 • vond hodepine
 • magesmerter
 • kvalme
 • Bruis på huden
 • Guling av hud og øyne
 • Stemningsendringer

Med infeksjonens fremgang kan du utvikle smerte i brystet eller alle «8217; hip, mangel på pust og svette Fradic.

Du kan bli smittet med Babesia og har ingen symptom. En høyt anvendt feber er noen ganger et tegn på babesiose ikke diagnostisert.

Komplikasjoner kan inkludere:

 • Veldig lavt blodtrykk
 • Leverproblemer
 • Røde blodlegemer, kjent som hemolytisk anemi
 • nyresvikt
 • hjertefeil

Babesiose årsaker?

Babesiosis er forårsaket av # 8217; infeksjon fra et skadedyr som ligner på malariaen i slekten Babesia. Babesia-parasitten kan også kalles Nuttalia.

Parasitten vokser og reproduserer interiøret i de røde blodcellene til personen eller # 8217; infisert dyr, som ofte forårsaker en intens smerte på grunn av brudd på røde blodlegemer.

Det er mer enn 100 arter av Babesia-parasitten. I USA er Babesia Microti den mer vanlig Stamme for å infisere mennesker, ifølge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC). Andre stammer kan infisere:

 • husdyr
 • Hester
 • sau
 • griser
 • geiter
 • hunder

Hvordan det overføres

Den vanligste måten å kontrakt Babesia er en bit av en infisert mynte.

Skadedyr på Babesia Microti bor i # 8217; tarmene til den svarte tick- eller hjortmynten (Ixodes Scapularis). Mynten stikker til kroppen av de hvite føttene mus og andre små pattedyr, som overfører blodparasitten av gnagere.

Etter at krysset spiste sin blodmel Dell’dyr, faller han og venter på å bli samlet av et annet dyr.

Den hvite tailed hjorten er en vanlig hjortemintbærer. Hjorten selv er ikke smittet.

Etter å ha fallet fra hjorten, ligger mynten typisk på en tråd D’gress, en lav gren eller et søppel av blader. Hvis jeg gni det, kan det holde seg til skoen, på sokken eller andre klær. Tikken går da opp til # 8217; leter etter et åpent skinnområde.

Du vil nok ikke føle Mint av Mint, og du kan ikke engang se det. Dette skyldes at de fleste menneskelige infeksjoner overføres i løpet av våren og sommeren; sommer fra flått på Ninfa Stadium. I løpet av denne fasen har Ticks ALLE’bli størrelse og farge på et valmuefrø.

I tillegg til en myntepunktur kan denne infeksjonen også passere gjennom forurenset blodtransfusjoner eller gjennom overføringen fra en gravid kvinne smittet til fosteret hennes. Mer sjelden kan også overføres gjennom en organtransplantasjon.

Risikofaktorer

Folk uten milt eller med et svekket immunsystem er til størst risiko. Babesiosis kan være en farlig tilstand for livet for disse menneskene. Selv eldre, spesielt de med andre helseproblemer, er i største risiko.

Forbindelsen mellom babesiose og Lyme sykdom

Den samme mynten som bærer Babesia-parasitten, kan også bære bakterier i form av corkscrew som er ansvarlig for Lyme’s sykdom.

En 2016-studie fant den Opp til en femte av mennesker med Lyme Diagnose har også blitt smittet med Babesia. Forskere har også oppdaget at babesiose ofte ikke er diagnostisert.

Sekund CDC, De fleste tilfeller av babesiose skjer i New England, New York, New Jersey, Wisconsin og Minnesota. Disse har vært der Lyme sykdom er utbredt, selv om Lyme er utbredt til og med andre steder.

Babesiosis Symptomer ligner på Lyme’s sykdom. Coinfeksjon med Lyme og Babesia kan sikre at symptomene på begge er mer alvorlige.

Hvordan babesiose er diagnostisert

Babesiosis kan være vanskelig å diagnostisere.

I de tidlige stadiene kan Babesia-parasitter detekteres ved å undersøke en blodprøve under mikroskopet. Diagnosen ved hjelp av blods smørmikroskopi tar tid og betydelig kompetanse. Bygningene kan være negative hvis det er et svært lavt nivå av parasitemi i blodet, spesielt alle sykdomsstart, og det kan være nødvendig å gjenta dem i flere dager.

Hvis du eller legen din mistenker babesiosis, kan legen din utføre flere tester. De kan bestille en indirekte fluorescerende antistoff test (IFA) på blodprøven. Også molekylær diagnostikk, slik som polymerasekjeden-reaksjonen (PCR), kan brukes på blodprøven.

Behandling

Babesia er en parasitt og reagerer ikke bare på antibiotika. Behandlingen krever plantevernmidler, for eksempel de som brukes til malaria. L’Atovaquone er mer azitromycin brukt til å behandle de fleste tilfeller fra mild til moderat og er vanligvis tatt i 7-10 dager. Et alternativt regime er det mest chinino clindamycin.

Behandlingen av alvorlig sykdom består vanligvis av azitromycin administrert intravenøst ​​mer oral atovaquone eller clindamycin administrert intravenøst ​​oral chinino. Med en alvorlig sykdom kan ytterligere støtteforanstaltninger tas, for eksempel blodtransfusjoner.

Det er mulig at konsekvenser oppstår etter behandling. Hvis du har symptomene igjen, må de behandles igjen. Noen mennesker, som de med svekket immunforsvar, må kanskje behandles lenger for å i utgangspunktet eliminere infeksjonen.

Hvordan redusere risikoen

Unngå kontakt med flått er den beste forebyggingen både mot babesose og mot Lyme sykdom. Hvis du gjør i skogkledde og praktiske områder hvor hjort er til stede, ta forebyggende tiltak:

 • Bruk klær behandlet med permetrin.
 • Stavepray som inneholder DEET på sko, sokker og områder som er utsatt.
 • Bruk lange bukser og langermet skjorter. Sett buksene benene i sokker for å holde av flått.
 • Kontroller hele kroppen din etter å ha brukt tid på det tidspunktet. Be en venn å se på ryggen og baksiden av beina, spesielt bak knærne hennes.
 • Ta en dusj og bruk en lang håndtak børste på områdene du ikke kan se.

Et merke må feste på huden før du kan overføre sykdommen. Fastsetting tar vanligvis noen timer etter at krysset har kommet i kontakt med huden eller klærne. Selv om tickpinner, C & # 8217, er det på tide før parasitten kan sendes. Du kan ha opptil 36-48 timer. Dette gir deg tid til å lete etter merket og fjerne det.

Det er imidlertid bedre å være forsiktig og sjekke tilstedeværelsen av flått umiddelbart etter å ha kommet inn. Lær forslag til riktig fjerning av flått.

Outlook

Gjenopprettingstid fra babesiose varierer fra individ til individ. Det er ingen vaksine mot babesiosis. De CDC Anbefal en 7-10-dagers behandling med Atovaquone og Azithromycin for ikke-alvorlige tilfeller.

Noen organisasjoner som omhandler behandling av Lyme sykdom, er også spesialisert på barnevakt. Kontakt Internasjonalt Lyme og Associated Siases Society (ILADS) For informasjon om spesialiserte leger i babesize.