Ayurvedisk diett: l & # 039; Jeg prøvde

Etter at vårt barn (praktisk talt) begynte å sove hele natten, skjønte mannen min og jeg at den eneste gangen vi måtte prioritere vår helse var det første om morgenen. Så, å være gener vi er, begynte vi å gjøre intense 45 minutters hit-økter (trening med høy intensitetsintervall). Klokka 5:45 i begrenset søvnmodus. Verst.idé.noen gang.

Til slutt bremset vi ned og prøvde yoga. Takk Gud. Alle’Start var kjærlighet Shavasana.

Nesten to år senere, og etter litt animodning fra flere venner Yogi og familiemedlemmer, bestemte vi oss for at det var på tide å prøve en diett for å fullføre vår yoga: L’Ayurveda.

Hva er Ayurveda dietten?

For de som ikke er kjent, er L’Ayurveda er et århundrer gammel næringssystem og hinduistisk medisin som ble utviklet sammen med yoga som de beste midlene for å forebygge sykdommer og ubalanser. Mye mer en livsstil som en diett, et kjent ayurvedisk ordtak er: «Når dietten er feil, er det ikke nødvendig med medisin; Når dietten er riktig, trenger medisinen ikke & # 8220;.

Nå, vi vestlige vi kan starte litt & # 8216; til denne uttalelsen. Tross alt har vestlig medisin hatt noen bruksområder (for eksempel behandler polio poliomyelitt). Men som en person som hadde en rekke hormonelle problemer etter en operasjon D’haster å fjerne en eggstokk under graviditeten, ble jeg fascinert av tilbakekallingen av «8217; selvforsterkende. Jeg kunne gjøre ting hver dag den sykdommen sykdommen?

Det første trinnet for å gjennomføre en passende ayurvedisk diett for deg, identifiserer DOSHA. En dosha er en av de tre primære elementene og energiene som eksisterer i kroppen. De kalles:

  • Vata (Air)
  • Pitta (brann)
  • Kapha (vann + land)

Selv om hver DOSHA fortjener sin leting, inkaprierer ideen om å ha en unik blanding av mentale, følelsesmessige og fysiske egenskaper som antas å eksistere i balansen, den holistiske naturen til # 8217-en-Ayurveda. Sinn, kropp og ånd må fungere alle tre sammen.

For å lære mer: Grunnleggende om ayurvedisk diett »

Identifiser min dosha

Det er en rekke Online Quiz Dette hjelper deg med å identifisere Dosha, men dessverre eksisterte det ikke en Sentralmyndighet for Dosha-spørreskjemaene. Jeg kunne ikke spore en sertifisert ayurvedisk spesialist i nærheten av Midland, Michigan, hvor vi bor. Jeg trengte noen som kunne gjøre en tradisjonell klinisk eksamen, men i stedet måtte jeg bosette seg for min dom. Etter å ha fått forskjellige svar på hver quiz, begynte jeg å føle meg frustrert. Som jeg burde ha startet denne livsstilen som forandrer livet hvis jeg ikke engang kunne identifisere min dosha?

En venn, som er en yoga lærer og praktiserer en ayurvedisk livsstil, foreslo at jeg sannsynligvis var tridosisk, det er jeg sterke egenskaper i alle tre dosha.

Videre, i tradisjonell ayurvedisk medisin, Hver sesong tilsvarer en DOSHA. Akkurat nå opplever vi slutten av den fuktige vinteren, kald og mørk til våren. Du vet, på den tiden Dell’år hvor alt du gjør er å pakke deg i tepper og stå stille venter på at solen går tilbake? Denne perioden på året i Michigan er ren Kapha. Så jeg bestemte meg for å følge en sesongmessig tilnærming og adoptere en Kapha fredelig diett.

Hva jeg spiste i det ayurvediske dietten i en uke

Kapha er alt tungt og kaldt, så maten som følger med ham, er motsatt: Pungent, bitter, varm og stimulerende. Jeg prøvde å legge til mye gurkemeie, ingefær, cayenne pepper og kanel til vår meny.

L’Ayurveda anbefaler sterkt L’bruk av lokale økologiske matvarer, så for å inneholde kostnader jeg kjøpte L’Easy Ayurveda kokebok, han følte mannen min som ikke ville vært kaffe eller alkohol (han kan ha gråt), og vi dro.

Her er menyen jeg opprettet for uken:

  • Frokost: Jordbær og Strawberry Meatless Smoothie
  • Morgen snack: ingen matbit! Ingefærte med lokal honning
  • Lunsj: A’stor bolle av Gulrot suppe og karri ingefær med integral naan og hjemmelaget pinnsvin kål chips
  • Ettermiddagsmat: Ingen matbit! Ingefærte med lokal honning
  • Middag: Skål av Quinoa Kapha (Roast blomkål, brokkoli og svarte bønner med cayenne pepper, ingefær og salt og pepper på quinoa tamari)

Min erfaring på ayurvedisk diett

Kostholdet startet på søndag, men å være kapha sesongen, var hele familien min forutsigbar syk av kalde og horn nese. Heldigvis overleve med smør naan, ingefærte og Gylden melk Det var et strålende trekk.

Gylden melk & # 8211; en blanding av kokosnøtt melk, gurkemeie, ingefær og honning og # 8211; Det er kanskje L & # 8217, lagt til mer elsket av min ayurvediske forskning. Har virkelig hjulpet min kalde bris til å bruke mye raskere enn vanlig. (Medisinsk senter for’Maryland University anbefale fra 400 til 600 milligram gurkemeiepulver, tre ganger om dagen. Innlemme på en kreativ måte, enten det er gurkemeie i kaffen din eller blandet på middag.)

Her er COS’andre skjedde.

Frokost: Mandag var folk mer sult enn mer betydelig mat, som startet med smoothie. Betydningen av temperaturen i det ayurvediske dietten er ikke en vits, og jeg må innrømme at det var bisarre å drikke en varm smoothie. Men spiciness virkelig startet morgenen min og varmen var beroligende for min irritert hals. Når det er sagt, er jeg ikke sikker på å holde i dagsorden ingen av de ayurvediske frokostene i fremtiden. Jeg vil begrense meg til egg og grapefrukt, takk!

Lunsj: Suppen var en åpenbaring. Ikke bare var det deilig og billig, men det var perfekt for det kalde og våte klimaet utenfor. Heller enn å spise uten glede A’salat i den mørkeste og kalde delen av året, begynte jeg å forstå hvorfor årstider spiller en så viktig rolle i ayurvediske kosttilskudd. Jeg fikk fortsatt grønnsaker, men jeg valgte noe mer egnet for sesongen. Dette har styrket både kroppen og ånden.

(Mangel på) Snacks: Ikke gjør en ettermiddagsmat var veldig vanskelig. I de to første dagene har ikke snacks så ut som en tortur. Alt jeg leste antyder at en kapha fredelig diett helt unngår snacks, men jeg tror en mer nyttig retningslinje er å gjøre en bevisst matbit. Da jeg ikke gjorde en ettermiddagsmat, var det mye mer sannsynlig å ha takeaway mat og kastet alt på grunn av sult. Ta deg tid til å vurdere om jeg faktisk var sulten eller ikke eliminert noen unødvendige måltider, men å ha en sunn matbit, er viktig å holde seg til et hvilket som helst regime.

Middag: Middag var tålelig, men å spise den lille middagen til en Kapha Ayurvedisk diett var vanskelig å forene med en ettermiddag uten snacks og en sulten familie. Vi hadde mye mer vellykket deltar på maten til middag i stedet for deler.

Forpliktelse Ikke å konsumere kaffe eller vin har også bedt om noen dager å bli vant til, men når jeg bevisst skjønte hvordan jeg brukte disse verktøyene hver dag, var det lettere å gi opp. For eksempel, når jeg drikker kaffe hver dag, mottar jeg ikke lenger energi sjokk jeg trenger. Kun konto på det for ikke å være en zombie. Når jeg drikker vin hver kveld, får jeg ikke mer avslapning. Jeg betro meg bare for dette for ikke å være et angstmonster. Savored bare en eller to ganger i uken, begge returnert til arbeidsverktøyene til et balansert kosthold.

L’

De store utfordringene i denne dietten var forpliktelsen og kostnaden av tid. Kok alt fra null hjemme, for hvert måltid, det krever mye måltid planlegging. Det må gjøres på søndag eller budsjettert på dagen for, som ikke alltid er kompatibelt med ukenes program.

Videre gjør det det vanskelig å ha snacks på fingertuppene. Det er mye bedre å ha en frukt som passer for DOSHA ved hånden og ikke gjør historier. Hvis du ikke bor på et sted med et åpent landbruksmarked hele året, må du være kreativ på hvordan du kan spise helt rent med et begrenset budsjett. (Supper, for seier!)

Den største fordelen med denne dietten? Det er ikke en diett, det er en livsstil. På slutten av uken hadde jeg mistet 2 tommer rundt halvparten min bare for reduksjonen i hevelse, og kulde var forsvunnet. Jeg ønsket å gå av den sofaen og jeg følte meg klar for våren.

Mens noen anser dette dietten som en stiv vitenskap, er de påleggelige fordeler i # 8217; hør mer om kroppen min og inkorporere endringer i kostholdet. Fjern kaffe, biff, vin og til og med pasta, og jeg vil overleve og blomstre.

Ta bort ettermiddagen min varm sjokolade? Ble laget.

Del på Pinterest