Axiron vs. Androgel for lavt testosteronnivå

Introduksjon

Axiron og Androgel er trados av syntetisk testosteron (produsert av mannen) som kan brukes til å behandle lave testosteronnivåer.

Disse stoffene er både klare og aktuelle stoffer. Hovedforskjellen mellom merkene er plasseringen på kroppen din der du bruker hvert stoff. Små forskjeller mellom former og styrker kan gjøre et alternativ mer praktisk for deg.

Testosteron

Testosteron er et mannlig hormon som stimulerer utviklingen av noen biologiske egenskaper. Disse inkluderer:

 • seksuell lyst
 • Hårvekst
 • Utviklingen av muskelmasse og kraft

Lav testosteronnivå kan påvirke alle disse egenskapene og kan også føre til depresjon hos noen menn.

Nedgangen i testosteronnivåer er en naturlig del av’aldring hos menn. Imidlertid kan lavt testosteronnivå også forekomme for en rekke andre grunner. I disse tilfellene kan legen bestemme at behandlingen er hensiktsmessig.

Axiron vs. Androgel for lavt testosteronnivå

Axiron og Androgel er begge medisiner som kan bidra til å øke testosteronnivået. Begge legemidlene inneholder samme aktive ingrediens, men skjemaene, styrken og metodene for anvendelser av disse to stoffene varierer litt. Du må også ta forholdsregler for å unngå overføring av narkotika når du bruker begge legemidlene.

Be om

Begge produktene er aktuelle stoffer, noe som betyr at det gjelder dem på huden din. Ikke bruk noe stoff til kjønnsorganene, til brystet eller ryggen. Hvis du bruker medisinen til et av disse stedene, kan ikke den rette mengden medikament bli absorbert. Vask alltid hendene nøyaktig etter at du har påført ett av de to stoffene.

Unngå å svømme, vask deg selv eller svette opp til seks timer etter at Androgel 1% av kraften. For androgel 1.62% av styrken og for Axiron, unngå disse aktivitetene opptil to timer etter søknaden.

AXIRON

Axiron er en klar løsning i en pumpeflaske som gir 30 milligram (mg) per pumpe. Leveres med en hette på programmet «8217, som brukes til å bruke løsningen. Du kan pumpe løsningen i hetten. Du bør bruke en dose Axiron hver dag på armhulen. Huden i armhulen er relativt tynn. Stoffet kan raskt absorbere gjennom huden og derfor i blodet.

Når du bruker Axiron, gni den til å bruke applikasjonshetten, ikke fingrene. Ved direkte å trykke på løsningen mens du påføres, kan det føre til at en overdreven mengde medikament blir absorbert i blodet. Det kan også lette overføringen av stoffet til noen andre. Skyll og tørk hetten etter hver applikasjon og vask hendene med såpe og vann.

Du får de beste resultatene hvis du søker L’Axiron på samme tid hver dag, umiddelbart etter dusjen. Hvis du bruker deodorant, bruk den før du bruker Axiron.

Androgel

Androgel er en gjennomsiktig gel. Pumpen leverer en enkelt dose på 12.5 eller 20.25 mg hver gang du trykker på. Gelposer er tilgjengelig i en eller to doser i følgende doser:

 • 20.25 mg
 • 25 mg
 • 40.5 mg
 • 50 mg

Påfør en dose hver dag på skuldre, armer eller mage. Påfør Androgel med håndflaten og masser den.

For de beste resultatene

 • Vask hendene med såpe og vann etter påføring av Androgel.
 • La gelen tørke før du klær.
 • Dekke applikasjonsstedet med klær.
 • Vent to timer etter bruk av androgel før du bruker deodorant.

Narkotikaoverføring

Du kan ved et uhell overføre et av de to stoffene til noen andre hvis du berører dem etter at du har brukt den. Hvis du har en lærkontakt med noen, må du kontrollere at du ikke berører programmet til du vasket den med vann og såpe. Det er spesielt viktig å unngå å overføre testosteron til kvinner eller barn.

Disse stoffene er anabole steroider. De kan forårsake ondsinnede fysiske og psykologiske effekter. Kvinner som kommer i kontakt med testosteronbaserte behandlinger, kan utvikle akne og mannlige egenskaper, slik som L’stigende hår på kroppen og ansiktet. Barn som regelmessig blir utsatt for Axiron eller Androgel, kan vise aggressiv oppførsel eller oppleve tidlig pubertet eller hevelse av kjønnsorganer.

Bivirkninger

Både androgel og Axiron kan forårsake de samme bivirkningene. Noen bivirkninger er milde og forsvinner alene etter at kroppen har blitt vant til medisinen.

L’Irritasjon av huden i applikasjonsstedet er en vanlig bivirkning. Andre kan inkludere:

 • økning av akne
 • hodepine, spesielt ALLE’Start av behandlingen
 • Diaré, spesielt ALLE’Start av behandlingen
 • Økte lipider i blodet, som krever en laboratorietest av en lege

Muskel- eller ryggsmerter kan også forekomme. Det er imidlertid sjeldent.

De mest alvorlige bivirkningene er sjeldne, men kan inkludere:

 • hypertensjon
 • Stemningsendringer
 • irritabilitet
 • åndedrettsproblemer eller narkotika allergi tegn
 • Blodkoaguli
 • hevelse av ankler eller ben, som kan indikere en blodpropp eller hjertesvikt
 • Lang levetid eller hyppige ereksjoner
 • Vanskeligheter med å urinere

Vanskelighetsgrad å urinere kan være et tegn på utvidelse av prostata eller prostatakreft. Testosteronbehandling kan øke nivåene av spesifikt prostataantigen (PSA) og forårsake prostatitt, som er en prostata i prostata.

Det er viktig at legen vet om en av disse alvorlige bivirkningene oppstår.

Effektiviteten til Axiron og Androgel

Resultatene av studien rapportert i Klinisk endokrinologi Foreslå at aktuelle stoffer som Axiron og Androgel er trygge og effektive for å øke testosteronnivået og forbedre livskvaliteten hos menn som har lave testosteronnivåer. Imidlertid, den US Food and Drug Administration (FDA) advarer brukerne at testosteronbehandling kan øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag i noen mennesker. FDA oppfordrer menn til å gjennomgå helseovervåking under bruk av disse produktene.

Snakk med legen din

Axiron og androgel jobber på samme måte for å øke testosteronnivået. Hovedforskjellen er kroppsdelen der de påføres og hvor lang tid før du kan våt på søknadsstedet. Hvis du har sensitiv hud, kan du bedre reagere på androgel fordi du kan rotere mellom forskjellige applikasjonssteder for å hindre hudirritasjon.

Uavhengig av stoffet du bruker for lavt testosteronnivå, bruk alltid stoffet som angitt. Søk etter dine valg før du starter behandlingen og diskuter tvil om stoffet med legen din. Legen kan ha andre grunner til å velge et stoff i forhold til # 8217; andre.

Spørsmål:

Det er stoffer som jeg bør unngå under Axiron eller Androgel inntak?

TIL:

Det er tre typer reseptbelagte legemidler som har viktige interaksjoner med både Axiron og Androgel og bør derfor unngås:

• Insulin: Testosteron kan senke blodsukkeret, noe som kan påvirke mengden insulin som kreves.
• Blodfortynnere: Testosteron kan øke effekten av blodfluidisering.
• Steroider: L’Interaksjon mellom testosteron og steroider kan forårsake akkumulering av væsker, spesielt hvis du har hjerte, nyre eller leversykdommer.

Healthline Medical Team Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.