Avulse Fraktur: Behandlinger, utvinning og mer

COS’er en tilbakeledningsfraktur?

En brudd er en pause eller sprekk i et bein som ofte kommer fra et sår. Med en avulsjonsfraktur, oppstår en lesjon alle «i nærheten av det punktet hvor beinet er festet til en sene eller ligament. Når frakturen oppstår, beveger senen eller ligamentet seg bort og et lite stykke ben beveger seg bort med det. Avulsefrakturer kan forekomme hos folk som praktiserer sport.

Disse frakturene Mesteparten av tiden treffer det albueben, # 8217; hip og ankel. Noen ganger kan du få en avultfraktur i andre bein, som hånd, finger, skulder eller kne.

Symptomer på en Avultbrudd inkluderer:

  • plutselig og intens smerte i # 8217; frakturområdet
  • opphovning
  • ekkymose
  • Begrenset bevegelse
  • smerte når du prøver å flytte beinet
  • Ustabilitet av et felles eller tap av funksjon

Legen vil utføre en fysisk undersøkelse av det interesserte beinet for å se om det er mulig å bøye det og rette det. Legen kan også bestille røntgen for å avgjøre om du fraktet beinet.

Behandling

Behandling for en variert avulsjonsfraktur basert på # 8217; frakturert bein.

Behandling for en ankelavfallsfraktur

Hovedbehandlingene for en ankelavdelingsfraktur er hvile og glasur. Hold vekten bort fra ankelen til den er helbredet og ta tiltak for å redusere hevelse ved å øke ankelen og bruke is. Når is et sår, bruk en ispakke eller is innpakket i et håndkle. Disse passasjerene hindrer ytterligere skade på beinene, og sårglasset lindrer også smerten.

Legen kan påføre en kritt eller en ankel støvel for å holde den stabil. Du må ha på støvelen eller krittet til ankelen er helbredet, og du må kanskje bruke krykkene til å bevege seg for å unngå å sette vekt på ankelen.

Når frakturen er helbredet, kan fysioterapi hjelpe deg med å gjenoppta ankelbevegelsen. Din fysioterapeut vil vise deg hvordan du utfører øvelser som styrker beinet og forbedrer mobiliteten din.

Hvis beinet skyves for ut av sted, kan kirurgi kanskje gjenopprette sin justering og L & # 8217;. Legen kan fortelle deg om kirurgi er nødvendig.

Behandling for en fingeravdelingsfraktur

Din finger kan fraktgjøre når en gjenstand, som en ball, slår på toppen av det og tvinger ham til å bøye. Denne typen lesjon kalles noen ganger & # 8220; baseball finger & # 8221; O & # 8220; Poker Finger & # 8221;. Lesjonen kan fjerne senen av fingeren fra # 8217; bein.

En annen type lesjon, vanlig i sport som fotball og rugby, kalles & # 8220; Jersey Finger & # 8221;. Nettfingeren oppstår når en spiller griper en annen spillers skjorte og fingeren er fanget og trukket. Denne bevegelsen forårsaker at senen beveger seg vekk fra # 8217; bein.

Behandling for en fingeravdelingsfraktur er litt & # 8216; mer komplisert enn andre bein. Du må holde fingeren stabil for ikke å skade det videre, men du vil ikke beholde det så stasjonært for å miste mobilitet. Legen din kan lede deg til en håndspesialist for å sikre at du får den rette behandlingen.

Mest sannsynlig må du ha på seg en splint på fingeren interessert i noen uker for å holde det rett til det helbreder. Når den helbreder, kan fysioterapi hjelpe deg med å finne bevegelses- og fingerfunksjonaliteten.

I noen tilfeller vil kirurgi være nødvendig for å behandle den skadde fingeren. Kirurgi vil innebære en kirurg posende pins i # 8217; beinet for å holde bitene sammen mens de helbreder. Avhengig av naturen til lesjonen, kan den også føre til sømmen til en revet sene.

Behandling for en tilbakevendende brudd på hoften

Hovedbehandlingen for en avdelingsfraktur av hoften eller bekkenet hviler. Legen kan råde deg til å bruke krykker for å holde seg vekk fra # 8217; hip mens den helbreder.

Påfør is på HOP i 20 minutter om gangen for de to første dagene etter skaden;. Når frakturen er nesten helt helbredet, kontakt en fysioterapeut for å hjelpe deg med å strekke og forsterke hoften.

Hvis L’Bone har flyttet vekk fra sin opprinnelige posisjon, kan kirurgi må reparere den. Kirurger bruker noen ganger pins eller metallskruer for å holde hoften på plass mens den helbreder.

gjenoppretting

Avhengig av lesjonen, kan det være nødvendig åtte uker eller mer for bruddheling. Hviler området i den perioden. Hvis ankelen eller hoften er brutt, må du kanskje bruke krykkene for å holde seg vekk fra # 8217; interessert område. Din gjenoppretting kan ta mer tid hvis du trenger kirurgi.

Risikofaktorer

Avulsefrakturer oppstår ofte i Folk som praktiserer sport. De er vanligere i unge idrettsutøvere hvis bein fortsatt vokser. Barn kan være mer sårbare for disse bruddene hvis de spiller eller trener for mye eller for ofte, eller hvis de bruker feil teknikker.

Forslag til forebygging

Før du gjør sport, oppvarmet og strekker seg i minst 5-10 minutter. Dette vil gjøre musklene dine mer fleksible og vil forhindre skade.

Ikke streve for mye i enhver sport. Utvikle dine ferdigheter sakte over tid og unngå å gjøre plutselige bevegelser, for eksempel vendinger eller andre raske endringer i ledelsen.