Avlast hypertensjon med diuretika: bivirkninger og panoramautsikt

Diuretika, også kjent som piller for vann, tilhører en klasse medikamenter som fjerner salt og # 8217; overflødig vann fra kroppen. De brukes ofte til å behandle høyt blodtrykk eller # 8217; hypertensjon. L’Hypertensjon kan være en faktor som bidrar til utviklingen av ulike former for hjertesykdom.

Hvis det er valgt som en behandling for hypertensjon, har diuretika vist seg å være effektive for å hindre hjerteinfarkt og slag i mange individer. Noen matvarer og urter har også vanndrivende effekter, og hjelper deg med å urinere oftere for å utvise overflødige væsker og natrium.

Farmasøytiske diuretika

Reseptbelagte diuretiske stoffer er gruppert i tre hovedtyper.

Tiazidic

Tiazidic Diuretics hjelper med å behandle hypertensjon som forårsaker linse og # 8217; utvidelse av blodkar og legemet for å fjerne overflødige væsker. Eksempler på Thiazidi inkluderer Metolazon (Zaroxolyn), Indapamid (Lozol) og Hydroklortiazid (mikrozid).

Diuretics av ​​& # 8217; ansa

Diuretikken til & # 8217, fjern overflødig væske ved å indusere nyrene for å produsere mer urin. Disse inkluderer furosemid (Lasix), etakrinsyre (EDECRIN) og torsemid (Demadex).

Kaliumbesparelser

Kalium Diuretic Savers oppfordrer kroppen til å kvitte seg med væsker og natrium. Men de gjør det uten å forårsake tap av kalium, som er et viktig næringsstoff. Eksempler på diuretisk kaliumsparere inkluderer triamterene (Dyrenium), Eplenone (Insperm) og Spironolactone (Aldactone).

Hver av de tre typer vanndrivende stoffer øker mengden natrium utformet gjennom vannlating, men påvirker ulike områder av nyrene. Nyrene dine er filtrene gjennom hvilke overflodtoksiner og væsker utvises fra kroppen din. Når du tar et vanndrivende stoff, rapporterer stoffet til nyrene dine at du må bli kvitt deg mer natrium. L’Vann binder til natrium og fjernes derfor under vannlating, og gir deg et lavere blodvolum. Reduksjonen av blodvolumet reduserer hastigheten som blodet strømmer gjennom blodårene, bidrar til å redusere blodtrykket.

Tiazidic og # 8217 diuretika; Ansa kan også forårsake tap av kalium over vannet og natrium. Kalium er et viktig mineral som holder nivåer av sunne væsker og regulerer hjerte- og muskuløs funksjon. Legen din kan råde deg til å ta et kaliumtilskudd eller spise rike næringsstoffer mat for å bekjempe lave kaliumnivåer. Kaliumrike matvarer inkluderer:

 • bananer
 • avokado
 • rosiner
 • bønner
 • Mørke grønne bladgrønnsaker, for eksempel kål og spinat
 • squash
 • sopp
 • poteter
 • yoghurt
 • fisk

Diuretics kaliumsparere er ikke en trussel mot kaliumnivåer. Imidlertid er de ikke effektive i behandling av Dell’hypertensjon som andre typer vanndrivende stoffer, slik at de ofte er foreskrevet sammen med andre stoffer.

Tiazide diuretika er hovedbehandlingsmetoden for folk som har hjerte sykdommer relatert til hypertensjonen. Imidlertid vil legen din tilpasse ditt farmakologiske regime til dine spesifikke helseproblemer. Din spesifikke medisinering kan inneholde mer enn en diuretisk type i en enkelt pille eller dose.

Risiko og bivirkninger

Diuretika er generelt trygge for de fleste dersom de tas som foreskrevet.

L’mer vanlig bivirkning av diuretika er økningen i urinering. Kalium, glukose og kolesterolnivå kan variere avhengig av hvilken type vanndrivende du tar. Legen kan utføre blodprøver for å måle nivåer under behandling.

Andre bivirkninger kan inkludere:

 • hodepine
 • Svimmelhet eller svimmelhet
 • søvnforstyrrelser
 • muskel svakhet eller kramper
 • tørst
 • Uregelmessig menstruasjon
 • Impotens eller vanskeligheter med å nå og opprettholde en ereksjon
 • Måne eller forhold som forårsaker hevelse og smerte i fotens ledd

Det er sannsynlig at bivirkningene reduseres over tid. Pass på at du informerer legen din dersom irriterende eller langvarige bivirkninger oppstår under å ta en vanndrivende middel. Legen din kan justere doseringen eller bytte til en annen type vanndrivende stoff.

Naturlig diuretika

Noen urtemat og kosttilskudd kan ha en vanndrivende effekt på kroppen, og øker produksjonen av urinen. Eksempler på naturlige diuretika inkluderer:

Ingefærrot

Når den er tilberedt i en te eller brukt som krydder på kjøkkenet, kan det stimulere kroppen til å fjerne salt og # 8217; overflødig vann. Gingerroten kan også lindre magesykdommer.

Selleri

Med sitt høye vanninnhold kan selleri bidra til å øke urinproduksjonen og bidra til å fjerne natrium og overflødig væske.

Løvetann rot

Denne urinens urinfærer spekret av urinen som hjelper nyrene til å finne ekstra natrium og andre toksiner.

Naturlig vanndrivende hjelp kan være nyttig for høyt blodtrykk, men bør brukes med forsiktighet. L’Forutsetning om et naturlig vanndrivende middel, selv utilsiktet gjennom normalt kosthold, sammen med et farmasøytisk stoff, kan føre til dehydrering og andre potensielt skadelige farmakologiske interaksjoner. Snakk med legen din for å lære mer om hvilke naturlige diuretika som passer for å bruke for behandlingen av tilstanden din.

Spørsmål:

Noen mennesker bør unngå å ansette diuretika for hypertensjon;?

TIL:

Gravide kvinner bør unngå å ansette naturlige eller reseptbelagte diuretika, men et reseptbelagte diuretikk kan være nødvendig for å behandle alvorlige medisinske forhold som bestemt av legen. L’hydroklortiazid (mikrozid) har blitt brukt i nyfødte og barn og er generelt ansett som trygt for alle aldre, med mindre de er allergiske alle «8217 hydroklortiazid.

Alan Carter, Pharmdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.