Avhengighet av relasjoner: Hva betyr egentlig

Del på Pinterest

Når folk sier om & # 8220; å ha en avhengighet, snakker ofte om en ekstrem lidenskap for noe. Selvfølgelig kan du virkelig elske snowboarding, lytte til podcaster eller se katter videoer. Men generelt er disse ikke ekte avhengigheter.

Avhengighet er en alvorlig tilstand som påvirker hjernen. Den sanne avhengigheten gjør det vanskelig å tenke på noe annet. Du er tvunget til å fortsette å lete etter den tingen, selv når ditt behov negativt påvirker deg eller dine kjære.

Denne beskrivelsen kan forenkle oversettelsen av visse relasjonelle oppføringer i en & # 8220; avhengighet av relasjoner & # 8221;.

Disse oppføringene kan inkludere:

 • føler seg ufullstendig uten en partner
 • snakk hele tiden for å bli forelsket
 • Mest interesse for å være forelsket i å opprettholde et sunt forhold

Men du kan virkelig være avhengig av’kjærligheten? Det er komplisert.

L’Avhengighetsideen om relasjoner er noe kontroversielt

Addiction refererer vanligvis til alkoholen eller avhengigheten til stoffer, men eksperter støtter stadig større eksistens av atferdsavhengigheter. Disse inkluderer avhengigheter fra ting som spill D’gambling og shopping. Avhengigheten av relasjoner, noen krav, kunne inkluderes i denne kategorien.

Men det er ikke så enkelt.

Sekund Vicki Botnick, En dobbel og familie terapeut i Tarzana, California, & # 8220; bruk begrepet avhengighet til å snakke om kjærlighet og sex er kontroversiell & # 8221;. L’Kjærlighet og kjønn er både en naturlig del av menneskelivet, i motsetning til for eksempel # 8217; bruk av stoffer eller spill D & # 8217;.

Selv mangelen på diagnostiske kriterier kompliserer ting. «Du er en narkoman når du går forbi et forhold til det andre? Hva det betyr faktisk & # 8220; kjærlighet for mye & # 8221;? & # 8221; hun spør.

Med andre ord, bare bytte fra ett forhold til den andre eller vil ha flere relasjoner samtidig betyr det ikke at du er / 3220; ansattes ansatte & # 8221;. Ikke engang å bli forelsket raskt, som ønsker å finne en ny partner umiddelbart etter en pause eller nyte hvordan det føles å ha et forhold.

Men Botnick anerkjenner det, som med noen tilstand, er det bekymringsfullt når tankene og oppførselen til noen forårsaker et betydelig og kontinuerlig ubehag og # 8221;.

Det er imidlertid noen bevis på at relasjoner kan skape avhengighet

Noen nyere studier har utforsket hvordan egenskapene til avhengighet kan manifestere seg i utviklingen av romantiske relasjoner.

TIL 2016 studio Beskriver den romantiske kjærligheten som en naturlig avhengighet. Folk opplever ofte eufori, cravings, avhengighet, tilbaketrekking og annen oppførsel forbundet med avhengighet. Dette skjer, forskerne forklarer, fordi dopaminbelønningssystemet i hjernen din er aktivert av # 8217; romantisk kjærlighet, som aktiveres av stoffer og avhengighetsadferd. Men forfattere gjør forskjellen om at den romantiske kjærligheten ikke er karakterisert som en atferdsmessig eller kjemisk avhengighet.

TIL Revisjons- og casestudier av 2018 ekko koblingen mellom kjærlighet og dopamin. Men forfatterne la merke til at trangene og begjæret har en tendens til å myke over tid i en mer stabil og varig kjærlighet. Det vil si når kjærlighet er gjensidig. L’Unilateral eller uberørt kjærlighet kan skape vanedannende.

Avhengighetskvaliteten til kjærlighet kan også komme inn i spill under en pause. EN 2010 studio undersøkte hjernens aktivitet i 15 personer som nylig har opplevd avvisningen av rapporten. Ifølge studien ble lignende områder av hjernen aktivert av ønsket om kokain aktivert selv etter avvisning.

Hvor kan det komme fra

Som med andre typer avhengighet, oppfører atferd som ligner avhengigheten rundt forholdene fra en kompleks samhandling av faktorer. Disse inkluderer hjernekjemi, genetikk, L’utdanning og relasjoner du ser rundt deg.

Andre hevder at kjærligheten bare er en evolusjonær overlevelsesrespons.

Botnick legger også vekt på det lave selvtillit som en viktig bidragsyter. «Når vi ikke vet hvordan de skal få positiv tilbakemelding fra innsiden av oss selv, trenger vi det fra eksterne kilder. Bli forelsket eller bare få interesse fra potensielle partnere kan bli en metode for å stole på & # 8220;.

Det legger også til at vedleggsproblemer kan mate denne ordningen.

Skilt til søk

Selv om forholdsavhengigheten ikke er anerkjent som offisiell diagnose, mentale og eksisterende helseeksperter Undersøkelser Generelt D’enighet om noen sentrale signaler som tyder på grunn til bekymring.

Du må fortsette å bli forelsket

Eksperter Koble den euforiske false (aktivert av utgivelsen av dopamin og andre hormoner & # 8220; Happy & # 8221;) så vanlig i de tidlige stadiene av # 8217; kjærlighet til relasjonsadferd som skaper avhengighet. Derfor følger det at noen som opplever denne ordningen, som ønsker det som føles igjen og igjen.

Du vil ha spenningen i’for tidlig kjærlighet, men du vil ikke bli for et forhold. Dette kan skade deg og dine romantiske partnere over tid, spesielt når du ikke kommuniserer (eller realiserer) forholdsmålene dine.

Fortsett en & # 8220; Wanter & # 8221; noen som ikke føler på samme måte

& # 8220; Med alle avhengigheter eller oppførsel av komfortforskning kan en type obsessiv konsentrasjon begynne å ta opp overhånden & # 8221; sier stringer.

Kanskje du sliter med å slippe en rapport etter at den er over. Eller du kan fikse deg på personen du elsker, selv om du ikke gjengjelder dine følelser lenger. Selv etter at de spurte plass, kan du føle deg forpliktet til å fortsette å se dem, og prøvde å overbevise dem om å gi forholdet A’andre muligheter.

Dette store behovet for partneren din kan også forekomme alle sammen med et forhold når du er så mye som mye din bedrift å overse arbeidet, skolen og andre viktige deler av livet ditt for å tilbringe tid sammen.

Idealizzi l’ideen dell’kjærlighet

Ifølge Botnick, urealistiske kulturelle ideer på’kjærlighet kan spille en rolle.

Med disse idealene i tankene, kan du føle at du fortsetter å lete etter Quell’Perfekt kjærlighet, uten å vurdere det virkelige arbeidet som tjener til å gjøre et sterkt og vellykket forhold.

Du bryr deg ikke med de som går ut, så lenge du har et forhold

Mange som sliter med tvangsmessig relasjonsoppførsel, trenger andre til å bygge sin egen selvtillit. Hvis du finner det vanskelig å elske deg selv eller gjøre deg glad, kan du se etter noen som møter det som trenger.

Dette fortalende behovet for et forhold kan gjøre det lettere å finne deg selv med noen som ikke er det beste paret. Det kan også ha en skadelig innvirkning hvis du holder deg i et voldelig eller giftig forhold for å unngå å være single.

Dine relasjoner følger en lignende ordning

Forholdsavhengighet kan føre til mange pauser og komme tilbake sammen.

«L’Start av en rapport utgivelser endorfiner og dopamin, som er fantastiske, mens brudd kan forårsake en dyp depresjon. Personer med visse typer personligheter kan føle seg tiltrukket av denne berg-og dalbanen og har problemer med å føle livet uten det & # 8220; forklarer Botnick.

Strenger utdyper dette emnet, noe som tyder på at entusiasmen skal tro at du har funnet & # 8220; L’og depresjon når kortsiktige forholdet slutter kan danne en syklus. Denne syklusen kan føre til impulsive beslutninger og påvirke evnen til å fungere som du normalt ville.

Forslag til å overvinne det

Hvis du jobber for å håndtere den tvangsmessige kjærligheten eller relasjonell oppførsel, er bevissthet om hvordan disse oppføringene påvirker deg, er et første viktig skritt.

Men stressstrenger, bevissthet er vanligvis ikke nok. ; Lærer nye ferdigheter og verktøy for å takle er begge nødvendige deler av atferd & # 8221; forklarer.

Disse forslagene kan hjelpe deg med å begynne å skape den endringen.

Prøv en realitetskontroll

Hvis du pleier å idealisere leieavtalen, prøv å se på dine relasjoner gjennom en mer realistisk linse.

L’Kjærlighet kan være flott, det er sant. En engasjert partner kan gi følelsesmessig støtte, en følelse av tilknytning og tilhørighet og hjelpe meg med å tilfredsstille andre behov. Men en partner kan ikke tilfredsstille alle dine behov.

De blomstrende forholdene er gjensidig avhengige. Dette betyr at du har en § 8217; konsolidert personlig identitet og mister ikke den i rapporten. Du kan jobbe for å tilfredsstille dine behov, men vet også når du søker hjelp og støtte fra partneren din.

Dette betyr ikke at forholdet har mislyktes. Det betyr bare at du må jobbe sammen for å lære mer L’en på og finne en mellomgrunnen.

Ta en pause fra relasjoner

Når problematiske ordninger oppstår i forholdene dine, er det nyttig å ta et skritt tilbake og vurdere fordi de samme tingene fortsetter å skje.

L’misnøye betyr ofte at du ikke får det du trenger. Men kanskje du er ikke akkurat sikker på hva du trenger eller vil ha. Eller kanskje du leter etter noe som du nesten ikke vil finne (som den romantiserte kjærligheten som for det meste eksisterer i media).

Husk, form og ferdig relasjoner raskt påvirker deg ikke. Det kan også påvirke partnerne du forlater.

Hvis du ikke vil fortsette en rapport, bør du aldri føle deg forpliktet eller forpliktet til å gjøre det. Men du må være den mest ærlige og klare til dine intensjoner, hvis du vil unngå å forårsake skade, potensielle partnere (og deg selv).

Tilbring tid med venner og familie kan hjelpe deg med å prioritere andre sterke relasjoner. Koblingene du har med andre kjære, kan møte andre viktige krav til sosiale tilkoblinger i tillegg til romantikk.

Øvelse for å elske deg selv

L’Selvlig kjærlighet er knyttet til selvtillit og mangelen på begge kan bidra til avhengighet av relasjoner og atferd som ligner på avhengighet.

Arbeide for å bygge selvtillit alene er ikke alltid lett, men Botnick foreslår:

 • Spør deg om du har realistiske standarder for deg selv. Ellers, prøv å identifisere mer moderate og oppnåelige mål. Urealistiske mål kan føre til selvkritikk og selvkritikk når du ikke kan nå dem.
 • Identifiser den negative indre dialogen. Hvis du finner deg selv å tenke på noe som & # 8220; Jeg vil aldri ha den kjærligheten jeg vil ha, prøv å erstatte det med noe mer realistisk som » Jeg leter etter & # 8221;.

Den positive interiørdialogen kan også hjelpe deg med å føle deg bedre med deg selv og føre til sterkere relasjoner.

Når du ber om hjelp

Avhengighetsferdighet rundt og kjærlighet, sex og relasjoner kan være vanskelig å overvinne alene.

Ifølge Stringer kan en rekke faktorer påvirke suksessen din i å overvinne disse atferdene uten profesjonell hjelp. [8220; når en uløste traumer styrer disse oppføringene & # 8221; sier oddsene, og du vil bare kunne stoppe dem og # 8221;.

Hvis du har problemer, kan en terapeut hjelpe deg. Terapi anbefales alltid hver gang relasjonsoppførselen forårsaker ubehag for deg (eller noen andre).

Det er bedre å snakke med noen før i stedet for etter hvis:

 • avhenger helt av partneren din
 • Tro at livet ditt mangler uten et forhold
 • føler seg ikke i stand til å forlate et giftig forhold
 • Det kan ikke slutte å ringe eller sende meldinger til en kjærlighetsinteresse eller den forrige partneren som ba deg om ikke å kontakte dem
 • å ha tanker til å skade deg selv eller noen andre
 • Eksperimenter med betydelige og varige humørsvingninger, som depresjon eller irritabilitet

En terapeut kan jobbe med deg for å identifisere og håndtere tankemodeller eller underliggende problemer som bidrar til disse følelsene og atferdene.

Terapi kan også hjelpe deg med å utvikle sterkere relasjoner. Hvis gresset ditt for euforiske & # 8220; Barking & # 8221; av den nye kjærligheten holder der ved det langsiktige forholdet du virkelig vil ha, kan en terapeut hjelpe deg med å finne en produktiv plan for å skape den slags kjærlighet du leter etter.

Bunnlinjen

Noen eksperter å foreslå Vi er alle ansatte fra # 8217; kjærlighet. Tross alt må vi koble sammen med andre for å fortsette vår eksistens, så vi ønsker, faktisk ønsker vi at vi ønsker, disse båndene i livet.

Behovet for kjærlighet eller et forhold påvirker ikke alle. Det er helt normalt og sunt å ønske et forhold, og hvis søket etter kjærlighet ikke skader deg eller ingen andre, trenger du sannsynligvis ikke å bekymre deg for.

Men hvis du føler deg avhengig av relasjoner, eller hvis dine diagrammer eller forholdsadferd bekymrer deg på andre måter, kan en terapeut tilby støtte uten dømmekraft.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.