Avhengighet av mobiltelefoner: det er virkelig noe og hva du kan gjøre?

Del på Pinterest

Mobiltelefoner har blitt så kraftige og allsidige verktøy som for mange mennesker bokstavelig talt føler seg uunnværlig.

Faktisk er det lett å føle at du er tapt når du ikke finner telefonen din. Så hvordan vet du om vedlegget ditt til telefonen er bare et kulturelt fenomen av det 21. århundre eller en sann avhengighet av at livet endres?

For å forstå svaret, gir vi en’se på hvilken nåværende forskning som skal si. Også, vi vil undersøke tettere symptomene på telefonen; overdreven telefonbruk, bivirkninger og hvordan du bryter kontakten som telefonen kan ha i ditt daglige liv.

Avhengigheten av mobilen din er virkelig en ting?

Pew Research Center Rapporterer at 8217; 81% av amerikanerne har nå en smarttelefon, mot 35% av 2011. Og i de siste 5 årene, Google trender Indikerer at søkene i & # 8220; mobiltelefonavhengighet & # 8221; De har økt.

Og Patologisk bruk av telefonen ga opphav til en serie ny terminologi, for eksempel:

 • Nomophobia: Frykten for å gå uten telefonen
 • Textaphrenia: Frykten for ikke å kunne sende eller motta meldinger
 • Fantom vibrasjoner: følelsen av at telefonen din er rådet deg når det egentlig ikke er

Ikke C’Det er tvilsomt at den overdrevne bruken av mobiltelefonen er et problem for mange mennesker.

Ma C’Det er noen debatt blant mentale og medisinske helsepersonell på det faktum at den problematiske bruken av mobiltelefonen virkelig er en avhengighet eller resultatet av et pulsjekontrollproblem.

Mange medisinske eksperter er motvillige til å tildele ordet & # 8220; Addiction & # 8221; til noe annet fra’vanlige misbruk av stoffer.

Imidlertid, den Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (Håndboken som brukes i det medisinske samfunnet for å diagnostisere psykiske lidelser) gjenkjenner en atferdsavhengighet: det kompulsive spillet.

Det er verdt å merke seg at det er noen viktige likheter mellom overdreven bruk av mobiltelefonen og atferdsavhengighetene som spillet D’kompulsiv gambling. Likhetene inkluderer:

 • Tap av kontroll over atferd
 • Reell utholdenhet eller problemer med å begrense oppførsel
 • toleranse, behovet for å engasjere seg i atferd oftere for å få samme følelse
 • alvorlige negative konsekvenser som kommer fra oppførsel
 • Tilbaketrekking, eller følelser av irritabilitet og angst når atferd ikke praktiseres
 • tilbakefall, eller fortsett vanen etter unngåelsesperioder

Forbindelsen med dopamin

Og C’er en annen likhet mellom atferdsavhengighet og overdreven bruk av mobiltelefonen: L’aktivering av et kjemisk stoff i hjernen som forsterker tvangsadferd.

Hjernen din inneholder flere baner som overfører en velvære kjemikalie kalt dopamin når du er i gledelig situasjoner. For mange mennesker, l’sosial interaksjon stimulerer utgivelsen av dopamin.

Fordi så mange mennesker bruker sine telefoner som verktøy for sosial samhandling, blir de vant til å kontinuerlig sjekke dem for det dopamineskuddet som er utgitt når du kobler til andre på sosiale medier eller noen andre apper.

App programmerere teller på Quell’enheter for å sjekke telefonen. Noen apper beholder selv og frigjør sosiale forsterkninger, for eksempel & # 8220; Jeg liker & # 8221; og «8221;, så vi mottar dem i en uforutsigbar ordning. Når vi ikke kan forutsi modellen, sjekker vi våre telefoner oftere.

Denne syklusen kan føre til et kritisk punkt: Når telefonen slutter å være noe du liker, og det blir noe du er nesten tvunget til å bruke.

Hvem er i største risiko?

Hvilke forskere er enige om er at ungdom er mer sannsynlig å manifestere symptomene som ligner på avhengighet av mobiltelefonen i forhold til andre aldersgrupper.

utdanning vis at bruken av mobiltelefoner når topp under tenåringer og gradvis reduseres senere.

L’Overdreven bruk av mobiltelefonen blant ungdommer er så vanlig at 33% av trettennelskelen aldri slår av telefonen, eller om dagen eller om natten. Og jo mer en tenåring kjøper en telefon, desto mer sannsynlig utvikler du problematiske bruksmodeller.

For jenter kan modeller av ansattes bruk utvikle seg fordi telefoner blir viktige verktøy for sosial samhandling, mens gutter viser en større tendens til å bruke telefoner i risikable situasjoner.

Hvem ellers er i fare?

TIL å gjennomgå av tilgjengelig forskning viste at ulike seksjoner og forhold i personligheten var knyttet til den problematiske bruken av mobiltelefonen.

Disse personlighetstrekkene inkluderer:

 • lav selvtillit
 • Lav impuls kontroll
 • angst
 • Depresjon
 • å være høyt utadvendt

Forskere påpeker at det ikke alltid er klart hvis problemene med overdreven bruk av mobiltelefonen forårsaker disse forholdene eller hvis forholdene selv gjør folket mer sårbare for overdreven bruk.

Symptomer på avhengighet av telefonen

Så, som du kan vite om du har et overdreven bruksproblem med telefonen din?

Noen av detektorskiltene inkluderer følgende:

 • Ta telefonen når du er alene eller kjedelig.
 • Du våkner opp flere ganger om natten for å sjekke telefonen.
 • Du føler deg engstelig, opprørt eller irascible når du ikke har tilgang til telefonen din.
 • L’Bruke telefonen forårsaket ulykker eller skade.
 • Tilbring mer tid ved hjelp av telefonen din.
 • L’Bruke telefonen forstyrrer arbeidsprestasjon, skoleoppgaver eller relasjoner.
 • Folk i livet ditt er bekymret for telefonens bruksordninger.
 • Når du prøver å begrense bruken din, fokuserer du raskt.

Hvilke bivirkninger av avhengighet av telefonen?

En av de karakteristiske egenskapene til enhver avhengighet er å opprettholde tvangsmessig oppførsel, selv når det kan forårsake alvorlige negative konsekvenser.

Ta for eksempel risikoen knyttet til tekstmeldinger under kjøring. De Sentre for sykdomskontroll og forebygging Rapporter at du sender tekstmeldinger mens du kjører, er en trippel trussel, fordi den får deg til å ta:

 • Øynene dine fra veien
 • hendene dine ut av rattet
 • tankene dine ut av kjøring

Denne typen distraksjon dreper ni personer hver dag. Mange flere sår.

Farene ved å bruke en mobiltelefon mens du kjører, er allment kjent, men folk ignorerer risikoen som jager det lille tilkoblingsstøtet som tilbys av en telefon.

Andre konsekvenser

Forskning & # 8211; Undersøkelser Det har vist at folk som gjør overdreven bruk av mobiltelefoner, kan eksperimentere:

Den listen tar ikke hensyn til de mange måtene som cellulære tvangene påvirker livet ditt.

en studere Bevist, for eksempel at din evne til å fokusere på viktige arbeidsrelaterte aktiviteter, er «8220 betydelig avbrutt & # 8221; Fra telefonvarsler, selv om du ikke samhandler med telefonen.

Hvordan å bryte avhengigheten

Hvis telefonvanene dine forstyrrer helsen din, dine relasjoner og ansvar, kan det være på tide å gjøre noen endringer.

Den gode nyheten er at det er skritt du kan påta seg for å endre måten du samhandler med telefonen for å begrense de negative konsekvensene om livet ditt.

Først av alt, finn ut om det er bakgrunnsbeskrivelser

Forskere Tro at folk som bruker mobiltelefoner, prøver å unngå problemer i deres liv som ser for vanskelige eller kompliserte til å løse.

Så, en av de første tingene å vurdere er hvis C & # 8217, det er noe dypere som plager deg. Å løse bakgrunnsproblemet kan være nøkkelen til å redusere din angst.

Å vite hva som virkelig gir deg plaget, kan hjelpe deg med å redusere behovet for å sende meldinger, kjøpe, pin, tweet, bla eller publisere tvangsmessig.

Vurder kognitiv atferdsterapi (CBT)

Denne terapeutiske tilnærmingen bidrar til å belyse koblinger mellom dine tanker, oppførsel og følelser. Det kan være en svært effektiv type terapi for å hjelpe deg med å endre visse adferdsmodeller.

Minst en liten studere antyder at CBT kan være effektive i å balansere endringer i hjernekjemi forbundet med avhengighet av mobiltelefoner.

Hvis du tror denne typen terapi kan hjelpe deg, snakk med din grunnleggende lege for å vite hvor og hvordan du kan finne en terapeut.

Prøv disse andre praktiske trinnene

 • Fjern appene som tar mye tid fra telefonen og få tilgang til dem via en enhet som ikke tar med deg hele dagen.
 • Endre innstillingene for å slette pushvarsler og andre irriterende merknader.
 • Sett grayscreen-skjermen for å hindre deg i å våkne om natten.
 • Plasser noen barrierer rundt telefonen din som tvinger deg til å tenke på hva du gjør. For eksempel kan du stille spørsmål om låseskjermen, som & # 8220; hvorfor nå?& # 8221; og & # 8220; for hva?& # 8221;
 • Hold telefonen ut av visningen. Last opp telefonen et sted i tillegg til soverommet ditt.
 • Utvikle hobbyer som pleier din sjel. Erstatte sosiale medier og apps med praktiske og virkelige aktiviteter, hvordan du møter venner, skape musikk eller kunst eller frivillig.
 • Vedtar en mentalitet av vekst. Korte tilbakefall, justeringer og symptomer på avholdenhet er en del av en reise til en sunnere bruk av telefonen. Ikke forvent å gjøre det med en gang. Vent noen få ødelagte D’Arrest og lære av alle erfaringer.

Når skal du søke hjelp

Det er alltid godt å spørre hjelp når du har å gjøre med problemer som angår deg eller som du føler at du ikke har kontroll.

Hvis kjente symptomer på avhengighet eller avhengighet, eller hvis folk i livet ditt snakker med deg om hvor mye tid du passerer på telefonen, kan det være lurt å be om hjelp.

Vurder ideen om å kontakte en terapeut eller legen din, se en selvhjelpsguide eller følg et digitalt avgiftningsprogram.

Bunnlinjen

L’Problematisk mobiltelefonbruk Aksjer mange funksjoner med atferdsavhengigheter som spill D’kompulsiv gambling.

Folk som utvikler et diagram avhengig av [8217; bruk av telefonen gjennomgår generelt et tap av kontroll. De finner ofte at deres mobiltelefonvaner forårsaker ekte skade i deres liv.

Hvis telefonens bruk har blitt problematisk, eller hvis det ser ut til at det har blitt en avhengighet, er det trinn som du kan påta seg for å gjenoppbygge deg for å bruke telefonen på sunnere måter.

Kognitive-adferdsterapi og digitale detox-programmer kan begge være svært effektive for å hente en retning av kontrollen på [8217; bruk av telefonen.

Føler det spøklen? Er en produksjon og avslappende livsrop. Ok svarende.