Avhengighet av chapstick: virkelighet eller fiksjon?

Del på Pinterest

& # 8220; Jeg er helt avhengig av Chapstick & # 8221;, sa en milliard mennesker alltid. Hvis du er en av de mange som bruker de tvilsomme leppene som flere ganger i løpet av dagen, anklaget noen godt hensiktsmessige venner at du har en avhengighet til Chapstick.

Før du forlater på jakt etter en støttegruppe eller prøv å slutte å behandle leppene med leppepleieprodukter, vet at det ikke er noen leppebalsamavhengighet, i det minste ikke fysiologisk sett. Imidlertid kan det bli en’vane som forårsaker noen angst.

Hva er forskjellen mellom en avhengighet og en & # 8217;?

Hvis du ofte bruker leppebalsammen, har du sannsynligvis utviklet en & # 8217;. Dette er en lært atferd der du instinktivt forplikter deg selv (i den forstand at du ikke virkelig tenker på det).

Avhengighet, D’annen del, er en kronisk sykdom som involverer hjernen. Forårsaker A’Intense Crave for stoffet eller oppførselen, som fører til sin tvangsmessige eller obsessive forskning til tross for de negative konsekvensene.

Behavioral Science Eksperter Tro at alt du kan gi stimuli, kan skape avhengighet, og en «8217, vane som du forvandler til en forpliktelse, kan betraktes som en avhengighet. Så, i teorien, kan du potensielt utvikle en atferdsavhengighet fra Chapstick.

Hvordan vet jeg om jeg overdriver?

Hvis du overdriver, vil noen sannsynligvis ha nevnt frekvensen som gjelder Chapstick.

Her er noen andre tegn og symptomer du kan bruke den overdrevet:

 • Du tar det med deg uansett hvor du går.
 • Gjør alt for å få det, selv om det betyr at du blir sen.
 • Du har obligasjoner for mine lepper skjult overalt, som vesken din, skrivebordet ditt, bilen, etc.
 • Bruke mye penger for dette.
 • Du har problemer med å konsentrere deg om du ikke kan bruke den.

Disse kan alle være tegn på en potensiell atferdsavhengighet eller en «8217; vane som kunne gå ut av kontroll.

C’Det er virkelig en konspirasjon av leppebalansen pågår?

Teoretikerne av konspirasjonen til leppebalmen mener at obligasjonene for lepper vil med vilje inkludere noen ingredienser for å tvinge en person til å bruke mer tørking av leppene.

Men de fleste som bruker et produkt som ikke gjør det som det skal gjøre, er mye mer sannsynlig å gå for å kjøpe litt’andre. Ikke akkurat smart virksomhet.

Noen mennesker kan imidlertid være mer følsomme for visse ingredienser. For å få mest mulig ut av en leppebalsam og unngå å tørke leppene, velg produkter som ikke inneholder potensielt irriterende eller dehydrere ingredienser.

De vanlige synderne å holde D’øye kan inkludere:

 • fargestoffer
 • parfymer
 • menthol
 • propolis

Hvordan kan jeg bryte vanen?

Hvis du ønsker å bremse leppebalansen, kan du prøve denne trefasestrategien:

 • Identifisere de utløsende faktorene. Dette er det første skrittet for å bryte noen vane. Har en tendens til å bruke det oftere når du føler deg stresset? Den når den hele tiden når du er sulten? Når det gjelder det, stopp og tenk på hva du føler og hvorfor du søker.
 • Gjør noe for utløsere. Nå som du vet hva dine utløser er, er det på tide å håndtere dem. For eksempel, hvis du vet at å ha en stressende dag på jobb, er en utløsende faktor, ikke hold leppebalsammen med deg på jobb. La det være hjemme eller med bil.
 • Finn en erstatning. Vi mener ikke et annet merke eller en smak av leppebalsam. Lag en annen plan for å håndtere utløseren. I stedet for å bruke chapstick, drikkevarer av vann; vann eller stå opp og ta en tur, selv om bare noen få skritt. Over tid vil denne erstatningen bli en vane.

Hvis du tror at bruken av leppebalsammen din forårsaker ekstremt ubehag, bør du vurdere å kontakte en psykisk helsepersonell.

Jeg vil passere gjennom en & # 8220; tilbaketrekking & # 8221;?

Du bør ikke gjennomgå noe fysisk tilfluktssted, uavhengig av hva du leser på Internett. Leppene dine vil ikke publikum og vil ikke falle. Ikke bli encrusted for ekstrem tørrhet.

Lipbalsammen inneholder ikke stoffer som skaper avhengighet. Bruk av det for mye hindrer ikke lepper og omgivelsene for å slutte å produsere naturlig fuktighet.

I det meste kan du være hyperbevisst på dine nakne lepper, akkurat som du ville være klar over hvordan nakne du er hvis jeg sluttet å bære klær. Det er ikke tilbaketrekking; Det gjør bare noe nytt eller forskjellig fra det du er vant til.

Så hva skal jeg gjøre for mine lepper?

Påfør leppebalsammen et par ganger om dagen for å holde leppene hydrert når de er sprakk, er det ikke en dårlig ting.

Men hvis leppene dine ikke er tørr eller chapped, ta vare på leppene dine for å hindre at de tørker ut for å eliminere behovet for A’overdreven Lip BalM-applikasjon.

For å holde leppene dine sunne og hydrert:

 • Beskytt leppene dine mot solskader med produkter som inneholder SPF 30 eller høyere når du er ALLE & # 8217;.
 • Unngå å slikke leppene dine, som er ekstremt irriterende.
 • Unngå å gni, klemme og berøre leppene unødvendig.
 • Påfør vaselin (vaselin), som bidrar til å beholde fuktighet.
 • Drikk rikelig med vann for å holde seg hydrert.
 • Unngå produkter som forårsaker prikking eller libbing til lepper (selv om de sier det er et tegn som fungerer, er det faktisk et tegn på irritasjon).
 • Bruk en luftfukter hjemme, spesielt i soverommet hvis du sover med munnen din åpen.

Bunnlinjen

Du kan ikke være fysisk avhengig av chapstick. Selv om du føler at du savner en lem når du ikke har det med deg, er det mer sannsynlig å være en «8217; vane i stedet for en ekte avhengighet.

Det er mange måter å holde leppene hydrert på og eliminere sprukne lepper uten å ty til en leppebalsam. Hvis leppene dine alltid er tørre og chapped, evaluer å snakke med en hudlege.