Avgiftende dietter: Fordi disse 4 populære typene faktisk rengjør kroppen din

Hva er deterctions?

Januar er en flott tid å gjøre positive skritt mot en sunnere livsstil. Men bare fordi noe hevder å være et vendepunkt for helsen din, betyr det ikke at det egentlig er bra for deg.

Detoxifiers, noen ganger angitt som & # 8220; rensing & # 8221; har opprettholdt sin popularitet i mange år som en trend for helse. De hengivne hevder at de bidrar til å frigjøre kroppen fra toksiner og gi fordøyelsessystemet ditt mye nødvendig pause. De forventede resultatene føles yngre, sunnere og mer energiske.

Detoxickers faller generelt under en av de tre paraplyene:

  • De som erstatter mat med væsker
  • De som hevder å støtte den naturlige kroppsdetoxprosessen
  • de som renser og nr. 8221; Fordøyelseskanalen gjennom tykktarmen

Detoxifications blir annonsert som et middel for å frigjøre kroppen fra overflødige toksiner, hvilende fordøyelse og immunsystem og omstart [din] metabolisme & # 8221; sier Ashley Reaver, Dietitian of Oakland, CA og grunnlegger av min ukentlige spiser.

Dessverre, detoksasjoner ikke [tilfredsstille] ingen av disse uttalelsene «sier.

Sannheten er at det ikke er noe bevis på at disse avgiftene, rensingene eller restaureringene faktisk kan forbedre helsen din, og siden noen av dem er så restriktive, kan de faktisk skade enn gode.

Du kan imidlertid ha lest blogger og artikler som bruker vitenskapelig jargong til å prøve å validere avgiftning. Så vi er her for å debunk de vanligste og populære avgiftningene.

1. Rengjør juice eller smoothie

Disse flytende vaskemidler, som sannsynligvis er den mest populære, erstatter faste matvarer med et utvalg av frukt og grønnsaksjuice eller smoothies. Vanligvis varer juice vaskemidler og smoothies fra 3 til 21 dager, selv om noen varer mye lenger.

Det er tonnevis av selskaper der ute som selger denne typen rensing. Du kan også kjøpe juice og smoothies fra en spesialisert butikk eller gjøre dem hjemme.

Drikke frukt og grønnsaksjuice, så lenge du nettopp har klemmet, og smoothies kan definitivt være sunne. Disse drikkene er ofte rike på næringsstoffer, spesielt hvis de er tunge med grønnsaker og kan være en «8217; stor lagt til kostholdet ditt.

Men drikk bare juice og smoothies og frata kroppen din av sann mat er hvor denne detoxen blir forvandlet til et usunnt territorium.

Generelt, detoxifiers [væsker] fjerner de fleste proteiner og fett fra diett & # 8221; sier Reaver.

Ikke bare betyr mangelen på proteiner og fett at du vil tilbringe hele avgiftningen som føles sulten, men kan også føre til en rekke andre negative bivirkninger.

Disse avgiftene kan føre til lavt blodsukkernivå, hjernens tåke, produktivitetsreduksjon og tretthet & # 8221; legger til reaver.

Selv om noen sier at C’Det er en forskjell mellom avgiftning og renslighet, er det vanskelig å skille mellom dietter fordi ingen av de to metodene har en standard vitenskapelig definisjon. C’er også en betydelig overlapping.

2. Leveravgiftning

A’Andre varmt trend i verden av rengjøring er den som kalles & # 8220; lever detox & # 8221;. Formålet med en leverdetox er å gi et løft til avgiftningssystemet ved å forbedre leverfunksjonen.

Selv om dette høres ut som en god idé & # 8211; Det er aldri en dårlig ide å følge en diett som støtter en sunn hepatisk funksjon og # 8211; Du trenger ikke en «8220; avgiftning & # 8221; Formell å gjøre det.

Fortunately er leveren godt rustet til å administrere toksinene vi er mest eksponerte & # 8221; sier Reaver.

«I stedet for en» 8216; avgiftning’Folk [& # 8230;] skal [konsentrere] på en diett rik på frukt og grønnsaker både rå og kokt; Inkluderer oppløselige fibre som bønner, valnøtter og frokostblandinger; og begrenser L’alkoholinntak. Dette er de essensielle bestanddelene som vil tillate leveren din å operere med maksimal funksjonalitet. & # 8220;

3. Matrestriksjon

A’annen form for avgiftning er de som begrenser visse matvarer eller grupper av mat som en måte å vaske kroppen mot toksiner og forbedre generell helse.

Begrense eller eliminere visse matvarer fra kostholdet kan være nyttig under visse omstendigheter, og hvis du gjør det riktig.

Noen mennesker drar nytte av en rengjøring fordi den fjerner grupper av matvarer som kan føre til ubehag, for eksempel gluten eller meieriprodukter & # 8221; sier Reaver.

Nøkkelen er imidlertid å være strategisk i begrensningen.

I stedet for å eliminere det meste av maten, prøv å fjerne en type mat i en uke og se om du føler deg bedre & # 8221; forklarer Reaver.

«Så legg til mat igjen og sjekk symptomene dine. Hvis hevelse, gass, tarmforstyrrelser, forstoppelse eller diaré oppstår, kan det være en god ide å fjerne den gruppen av matvarer fra dietten & # 8220;.

For å eliminere for mange matvarer eller hele matvarer med mat på en gang, som noen matrensninger krever at du gjør det, vil du ikke bare synes for mye restriktiv, men det vil ikke gi deg noen ide om hva matvarer har en negativ innvirkning på helsen din.

Hvis du mistenker å ha matfølsomhet, kan elimineringsdiet hjelpe deg. Det kan imidlertid være bedre, prøv dette dietten under tilsyn av en lege.

4. Kolon rengjøring

De fleste rengjøring forsøker å bli kvitt toksiner gjennom endringer i kostholdet. Men det er også rensinger som prøver å vaske kroppen fra # 8217; andre deler.

Kolon rengjøring trend for å rense fordøyelseskanalen og frigjøre kroppen fra toksiner ved å fremme intestinale bevegelser gjennom kosttilskudd eller avføringsmidler. L’kolon hydroterapi, også kjent som et kolon, fjerner avfall som manuelt skyller tykktarmen med vann.

I alle fall fungerer disse rensingene for å fjerne akkumulert avfall, som ifølge dem også vil fjerne giftstoffer og forbedre generell helse.

Men ikke bare kolonrensing er ekstremt ubehagelig, men det kan også være farlig.

; Kolon rensing og kolon hydroterapi bør unngås unntatt under ledelse av en lege «forklarer reaver.

«De kan forårsake magekramper, diaré og oppkast. Mer alvorlige resultater kan inkludere bakterielle infeksjoner, perforerte tarmer og elektrolytisk ubalanse som kan forårsake nyre og hjerteproblemer & # 8220;.

I stedet foreslår Reaver å konsumere en diett rik på løselige og uoppløselige fibre for å eliminere avfall.

Disse to typer fibre vil effektivt fjerne rusk og matpartikler som ikke blir fordøyd av tykktarmen som kan forårsake hevelse, smertefull utskillelse og forstoppelse & # 8221;.

Fordi detoxications ikke er nødvendige (og ineffektive)

I teorien ringer detoxifiers ringer ganske bra. Men sannheten er at de er helt ubrukelige.

Metoxifications er ikke den beste måten å forbedre helsen din på, sier Reaver.

«Kroppen [faktisk] har en innebygd avgiftning & # 8211; Leveren. Hovedfunksjonen behandler & # 8220; giftstoffer & # 8221; og konvertere dem til ikke-skadelige forbindelser som kroppen kan bruke eller fjerne. & # 8220;

Med andre ord, din lever hardt arbeid når det gjelder & # 8220; rensing & # 8221; Kroppen din fra toksiner i vårt miljø.

Men så langt som resultatene er bekymret? Sikkert må detoxifications gi et visst nivå & # 8211; Ellers, fordi folk skal gjøre dem?

Ja, du kan se noen positive resultater, spesielt når det gjelder vekttap, når du gjør en detox, i hvert fall til starten.

& # 8220; mange mennesker dømmer & # 8216; Suksess’Fra skalaen & # 8221; sier reaver.

«Folk vil nok miste litt og i vekt med avgifter fordi de ikke spiser mat. [Men] den tapte vekten skyldes det faktum at kroppen bruker energien som er lagret og, i prosessen, frigjør vann. En gang en vanlig diett, Weight & # 8221; kommer tilbake når vannet vil bli restrained igjen. & # 8220;

Detoxifiers er ubrukelige, ubehagelige og potensielt farlige

I et nøtteskall er detoksystemer ikke nødvendige og er også ineffektive.

Hvis du er bekymret for å støtte helsen din, kan du gjøre mye at det ikke er nødvendig å involvere rensing. Husk at vekttap ikke skal være ditt eneste mål.

Holistisk helse kommer fra lykke, tillit og forstå deg selv, kroppen din og hva du trenger for å leve ditt beste liv.

Andre alternativer for å støtte helsen din inkluderer:

  • Drikk mye vann i løpet av dagen
  • Spis en diett rik på løselige og uoppløselige fibre
  • Holder sukkerinntaket til et minimum
  • Innlemme mer rå frukt og grønnsaker i kostholdet ditt, noe som kan hjelpe fordøyelsen
  • Unngå svært forvandlet mat
  • Finn tid for hvile, utvinning og avslapning
  • Øv dyp pusting eller meditasjon

Deanna Debara er frilansskribent som nylig flyttet fra Sunny Los Angeles til Portland, Oregon. Når det ikke er besatt av sin hund, fra vafler eller fra alle tingene i Harry Potter, kan du følge hans reiser Instagram.