Avanserte spørsmål om brystkreft og overgangsalder: Før og etter

Beskrivelse

Metastatisk brystkreft (også kalt avansert brystkarsinom) betyr at kreft har spredt seg fra brystet til andre deler av kroppen. Det er fortsatt betraktet som brystkreft fordi metastaser har samme type tumorceller.

Behandlingsalternativene avhenger av de spesifikke egenskapene til svulsten, for eksempel hvis det er positivt for hormonelle reseptoren, og hvis den er Her2-positiv. Andre faktorer inkluderer nåværende helse, enhver behandling du mottok tidligere og hvor lenge det har tatt kreft å komme seg tilbake.

Behandlingen avhenger også av hvor mye kreft som er spredt, og hvis du skrev inn overgangsalderen. Her er noen spørsmål å spørre legen din om avansert brystkreft i forhold til overgangsalderen.

1. Hva er hovedbehandlingen for positive metastatiske brysttumorer til hormonelle reseptorer?

Hormonell terapi, eller endokrin terapi, er vanligvis hoveddelen av behandlingen for kvinner med Positiv hormonell reseptor metastatisk brystkreft. Noen ganger kalles det anti-lukkende behandling fordi den virker som det motsatte av Hormonal erstatningsterapi (HRT).

L’Målet er å senke østrogen og progesteronnivåer i kroppen for å forhindre at disse hormonene kommer til å nå tumorceller og få østrogene de trenger for å vokse.

Hormonbehandling kan brukes til å avbryte hormonene på cellevekst og generell drift. Hvis hormoner er blokkert eller fjernet, har kreftceller mindre sannsynlig å overleve.

Hormonal terapi forhindrer også sunne brystceller i å motta hormoner som kan stimulere kreftceller til å regrow alle’interiør i brystet eller andre steder.

2. Hvordan metastatisk brystkreft behandles i pre-emausale kvinner?

Behandlingen av metastatisk brystkreft i forvendende kvinner med positive svulster av hormonelle reseptorer involverer vanligvis eggstokkundertrykkelse. Denne prosedyren senker hormonelle nivåer i kroppen for å frata svulsten i østrogen som den trenger for å vokse på.

Ovarieundertrykkelse kan oppnås på to måter:

  • Narkotika kan forhindre eggstokkene i å produsere østrogen, som induserer overgangsalderen for en periode.
  • En kirurgisk prosedyre kalt ovariorektomi kan fjerne eggstokkene og avbryte produksjonen av østrogen permanent.

En inhibitor av’aromatase kan foreskrives i pre-emausale kvinner sammen med eggstokkundertrykkelse. Dell & # 8217 inhibitorer; aromatase kan inkludere:

  • Anastrozole (arimidex)
  • Exemestane (Aromasin)
  • Letrozol (femara)

Tamoxifen, En antisektor, er også ofte brukt til å behandle metastatisk brystkarsinom i pre-emausale kvinner. Kan forhindre kreft i å returnere eller spre seg andre steder.

Tamoxifen kan ikke være et alternativ hvis kreft har utviklet seg under den forrige behandlingen med Tamoxifen. Det har blitt funnet at kombinasjonen av eggstokk og tamoxifenundertrykkelse forbedrer overlevelse med hensyn til Tamoxifen bare.

3. Hva er den foreskrevne behandlingen for postmenopausale kvinner?

Ovarieundertrykkelse er ikke nødvendig for postmenopausale kvinner. Deres eggstokkene har allerede sluttet å produsere store mengder østrogen. De produserer bare en liten mengde i fettvev og binyrene.

Postmenopausal hormonell terapi inkluderer vanligvis en inhibitor Dell’aromatase. Disse stoffene reduserer mengden østrogen i kroppen som hindrer stoffer og organer i tillegg til eggstokkene for å produsere østrogen.

Vanlige bivirkninger av aromatasehemmere inkluderer:

  • Varme blinker
  • kvalme
  • Han retched
  • Obsa eller smertefulle ledd

De mest alvorlige bivirkningene inkluderer beinfortynning og en økning i kolesterol.

Tamoxifen kan foreskrives til postmenopausale kvinner i flere år, vanligvis fem eller flere. Hvis stoffet brukes i mindre enn fem år, kan en Dell & # 8217-inhibitor ofte administreres; aromatase for de resterende årene.

Andre legemidler som kan foreskrives, inkluderer CDK4 / 6 eller Fulvestrantinhibitorer.

4. Når kjemoterapi eller målrettede terapier for behandling av metastatiske brysttumorer brukes?

Kjemoterapi er hovedbehandlingsalternativet for trippel negative brysttumorer (negativ hormonell reseptor og negativ her2). Kjemoterapi kan også brukes i kombinasjon med Gruve terapier på Her2 For her2-positive brysttumorer.

Kjemoterapi kan brukes i de mest alvorlige tilfellene for positive svulster til hormonelle reseptorer, negativ her2.

Hvis det første kjemoterapi-stoffet, eller en kombinasjon av narkotika, stopper arbeid og kreft sprer, kan du bruke en andre eller tredje medisinering.

Å finne den rette behandlingen kan be om noen forsøk og feil. Hva er riktig for noen andre vil ikke nødvendigvis være riktig for deg. Følg behandlingsplanen din og kommuniser med legen din. La ham få vite når noe fungerer eller ikke virker.

Du kan ha vanskelige dager foran deg, men det bidrar til å være oppmerksom på alle dine behandlingsalternativer.