Autoimmune sykdommer: typer, symptomer, årsaker, diagnose og andre

COS’er en autoimmun sykdom?

En autoimmun sykdom er en tilstand der immunsystemet ditt feilaktig angriper kroppen din.

Immunsystemet beskytter normalt mot bakterier som bakterier og virus. Når det oppdager disse utenlandske inntrengerne, send en hær av fighterceller for å angripe dem.

Normalt kan immunforsvaret fortelle forskjellen mellom utenlandske celler og dine egne celler.

I en autoimmun sykdom utveksler immunsystemet en del av kroppen din, for eksempel ledd eller hud, som en fremmed. Utgivelser Protein kaller autoantistoffer som angriper sunne celler.

Noen autoimmune sykdommer påvirker bare et organ. Type 1 Diabetes Skader bukspyttkjertelen. Andre sykdommer, som den systemiske erythematosus lupus (Les), påvirker hele kroppen.

Fordi immunsystemet angriper kroppen?

Legene vet ikke nøyaktig hva som forårsaker den uregelmessige tenningen av immunsystemet. Noen mennesker er imidlertid mer sannsynlig å kontrakt en autoimmun sykdom i forhold til andre.

Ifølge en 2014 Studio, Kvinner rapporterer autoimmune sykdommer med en hastighet på ca 2 til 1 sammenlignet med menn: 6.4% av kvinnene mot 2.7% av mennene. Ofte begynner sykdommen under en kvinnes fruktbare alder (fra 15 til 44 år).

Noen autoimmune sykdommer er vanligere i noen etniske grupper. For eksempel påvirker Lupus flere afrikanske amerikanske og spanske mennesker sammenlignet med kaukasiere.

Noen autoimmune sykdommer, for eksempel multippel sklerose og lupus, er kjent. Ikke alle familiemedlemmer vil nødvendigvis ha samme sykdom, men de vil iboende en følsomhet for en autoimmun tilstand.

Fordi forekomsten av autoimmune sykdommer øker, mistenker forskerne at miljøfaktorer som infeksjoner og L & # 8217 også er involvert; eksponering for kjemikalier eller løsemidler.

En & # 8220;Vestlig diett& # 8220; er en annen risikofaktor i mistanke om utviklingen av en autoimmun sykdom. Det antas å spise fettfattige matvarer, sukker og høyt forvandlet både forbundet med # 8217; betennelse, som kan utløse en immunrespons. Dette har imidlertid ikke blitt vist.

TIL 2015 Studio Han fokuserte på en’annen teori kalt hypotesen av # 8217; hygiene. På grunn av vaksiner og antiseptika, er dagens barn ikke utsatt for mange bakterier som tidligere. Mangelen på eksponering kan gjøre deres immunsystem tilbøyelig til å reagere for ufarlige stoffer for ufarlige stoffer.

Bunnlinjen: Forskere vet ikke nøyaktig hva som forårsaker autoimmune sykdommer. Kan være involvert genetikk, kosthold, infeksjoner og eksponering for kjemikalier.

14 vanlige autoimmune sykdommer

Det er mer enn 80 Flere autoimmune sykdommer. Her er 14 av de vanligste.

1. Type 1 diabetes

Bukspyttkjertelen produserer insulinhormonet, som bidrar til å regulere blodsukkernivået. I type 1 diabetes mellitus angriper immunsystemet og ødelegger celler som produserer insulin i bukspyttkjertelen.

Resultatene av høyt blodsukker kan skade blodkarene, så vel som organer som hjerte, nyrer, øyne og nerver.

2. Reumatoid artritt (RA)

I # 8217; reumatoid artritt (RA) angriper immunsystemet leddene. Dette angrepet forårsaker rødhet, varme, smerte og stivhet til leddene.

I motsetning til Dell’slitasjegikt, som vanligvis slår folk når de blir eldre, kan L & # 8217 begynne allerede fra din 30 år eller tidligere.

3. Psoriasis / Psoriasis Arthritis

Hudceller vokser normalt og deretter frigjør seg når de ikke lenger er nødvendige. Psoriasis fører til at hudceller multipliserer for fort. Ekstra celler akkumuleres og danner inflammerte røde flekker, vanligvis med hvite sølvplaterskalaer på huden.

Så langt som 30 prosent Personer med psoriasis utvikler også hevelse, stivhet og leddsmerter. Denne form for sykdommen kalles psoriasisartritt.

4. Multippel sklerose

Multiple sklerose (SM) skader myolinskjede, de beskyttende belegg som omgir nerveceller, i sentralnervesystemet. Skader på Miolinic-skjeden senker overføringshastigheten til meldinger mellom hjernen og ryggmargen fra og til resten av kroppen.

Denne skaden kan føre til symptomer som nummenhet, svakhet, balanseproblemer og vanskeligheter med å gå. Sykdommen oppstår i forskjellige former som fremskritt ved forskjellige hastigheter. Sekund 2012 studie, Omtrent 50% av personer med SM trenger hjelp til å gå innen 15 år med sykdommen.

5. Systemic Lupus Eritematoso (Les)

Selv om Legene i 1800 For første gang beskrev lupus som hudsykdom på grunn av «8217; ofte produserende, systemisk form, som er den vanligste, påvirker faktisk mange organer, inkludert ledd, nyrer, hjerne og hjertet.

Felles smerte, tretthet og utslett er blant de vanligste symptomene.

6. Intestinal inflammatorisk sykdom

Intestinal inflammatorisk sykdom (IBD) er et begrep som brukes til å beskrive forholdene som forårsaker betennelsen i belegget av tarmveggen. Hver type IBD påvirker en annen del av mage-tarmkanalen.

 • Crohns sykdom kan utveksle noen del av mage-tarmkanalen, fra munnen ALL’anus.
 • Ulcerativ kolitt treffer bare belegget på # 8217; tarmkrassus (kolon) og endetarmen.

7. Addisons sykdom

Addisons sykdom påvirker binyrene, som produserer kortisolhormoner og aldosteron, så vel som androgenhormoner. Å ha for liten kortisol kan påvirke måten kroppen bruker og lagrer karbohydrater og sukker på (glukose). Aldosteronmangel vil føre til natriumtap og alt 8217; overskudd av kalium i blodet.

Symptomer inkluderer svakhet, tretthet, vekttap og hypoglykemi.

8. Graves ‘sykdom

Graves sykdom angriper skjoldbruskkjertelen i nakken, og induserer det for å produsere for mange hormoner. Skjoldbruskhormoner styrer kroppens energiforbruk, kjent som metabolisme.

Å ha for mange av disse hormonene øker kroppens aktiviteter, forårsaker symptomer som nervøsitet, akselerert hjerterytme, varmt intoleranse og vekttap.

Et potensielt symptom på denne sykdommen er fremspringende øyne, kalt esophalmus. Kan oppstå som en del av den som kalles portalmopati av graver, som forekommer i ca 30% av de som har gravenes sykdom, ifølge en 1993 studie.

9. Sjögren syndrom

Denne tilstanden angriper kjertlene som gir smøring i øynene og munnen. De karakteristiske symptomene på Sjögrens syndrom er tørre øyne og tørre munner, men de kan også påvirke leddene eller huden.

10. Hashimoto skjoldbruskkast

I Hashimoto-skjoldbruskbetennelsen blir produksjonen av skjoldbruskhormoner redusert for å bli mangelfull. Symptomer inkluderer vektøkning, kald følsomhet, tretthet, hårtap og skjoldbrusk hevelse (Gozzo).

11. Miastenia seriøst

Mientenia Grave påvirker de nervøse impulser som hjelper hjernen til å kontrollere musklene. Når kommunikasjon fra nerver til musklene er kompromittert, kan signaler ikke lede muskler til kontrakt.

Det vanligste symptomet er muskelsvikt som blir verre med aktivitet og forbedrer seg med hvile. Musklene som styrer øyebevegelser er ofte involvert, åpningen av øyelokk, svelging og ansiktsbevegelser.

12. Autoimmun vaskulitt

Autoimmun vaskulitt oppstår når immunforsvaret angriper blodkar. L’betennelse som resulterer i arterier og årer, slik at mindre blod kan strømme gjennom dem.

1. 3. Pernisiøs anemi

Denne tilstanden forårsaker mangel på et protein, produsert av cellene i magebelegget, kjent som en egenfaktor som er nødvendig for at tykktarmen skal absorbere vitamin B-12 fra mat. Uten tilstrekkelig mengde av dette vitaminet vil A & # 8217 bli utviklet; anemi og kroppskapasitet på en korrekt syntese av DNA vil bli endret.

L’Pernicious anemi er mer vanlig hos eldre. Sekund 2012 studie, treffer 0.1% av folk generelt, men nesten 2% av folkene over 60 år.

14. Cøliaki

Folk med cøliaki kan ikke spise glutenholdig mat, et protein tilstede i hvete, rug og andre kornbaserte produkter. Når gluten er i # 8217, tenuous tarmen, angriper immunsystemet denne delen av mage-tarmkanalen og forårsaker betennelse.

TIL 2015 Studio bemerket at cøliaki sykdom påvirker ca 1% av mennesker i USA. Et større antall personer rapporterte glutenfølsomhet, som ikke er en autoimmun sykdom, men kan ha lignende symptomer som diaré og magesmerter.

Symptomer på autoimmun sykdom

De første symptomene på mange autoimmune sykdommer er svært like, for eksempel:

 • utmattelse
 • såre muskler
 • Hevelse og rødhet
 • Lav klasse feber
 • Konsentrasjonsproblemer
 • nummenhet og prikking til hender og føtter
 • hårtap
 • kutane utslett

Individuelle sykdommer kan også ha sine egne unike symptomer. For eksempel, type 1 diabetes forårsaker ekstrem tørst, vekttap og tretthet. L’IBD forårsaker mage smerte, hevelse og diaré.

Med autoimmune sykdommer som psoriasis eller L’symptomene kan gå og komme. En symptomers periode kalles forverring. En periode hvor symptomene forsvinner, kalles remisjon.

Bunnlinjen: Symptomer som tretthet, muskelsmerter, hevelse og rødhet kan være tegn på en autoimmun sykdom. Symptomene kan gå og komme over tid.

Når skal du se en lege

Kontakt lege hvis du har symptomer på en autoimmun sykdom. Du må kanskje besøke en spesialist, avhengig av hvilken type sykdom du har.

 • Rematologer håndterer felles sykdommer, som den reumatoid artritt og andre autoimmune sykdommer som Sjögrens syndrom og Les.
 • Gastroenterologer omhandler gastrointestinale kanalsykdommer, som celiac sykdom og Crohns sykdom.
 • Endokrinologene omhandler forholdene til kjertlene, inkludert gravenes sykdom, skjoldbruskkjertelen i Hashimoto og sykdommen i Addison.
 • Dermatologer håndterer hudforhold, for eksempel psoriasis.

Test som diagnostiserer autoimmune sykdommer

Ingen enkelt test kan diagnostisere de fleste autoimmune sykdommer. Legen vil bruke en kombinasjon av tester og en revisjon av symptomer og en fysisk undersøkelse for å diagnostisere.

Den antinucleære antistofftesten (ANA) er ofte en av de første testene som leger bruker når symptomene tyder på en autoimmun sykdom. En positiv test betyr at du kan ha en av disse sykdommene, men det vil ikke bekrefte nøyaktig hva du har eller hvis du er sikker.

Andre tester søker spesifikke autoantistoffer produkter i noen autoimmune sykdommer. Legen kan også utføre uspesifikke tester for å kontrollere betennelsen som disse sykdommene produserer i kroppen.

Bunnlinjen: En positiv ANA-blodprøve kan være indikativ for en autoimmun sykdom. Legen din kan bruke symptomer og andre tester for å bekrefte diagnosen.

Hvordan autoimmune sykdommer behandles?

Behandlinger kan ikke behandle autoimmune sykdommer, men kan kontrollere den hyperaktive immunresponsen og redusere betennelse eller i det minste redusere smerte og # 8217; betennelse. Legemidlene som brukes til å behandle disse forholdene inkluderer:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som ibuprofen (Motrin, Advil) og naproser (NaproSyn)
 • Immunosuppressor narkotika

Behandlinger er også tilgjengelige for å lindre symptomer som smerte, hevelse, tretthet og utslett.

Følg også et balansert kosthold og gjør regelmessig trening, kan hjelpe deg til å føle deg bedre.

Linjebakgrunn: Hovedbehandlingen for autoimmune sykdommer er med narkotika som reduserer betennelsen og roer den hyperaktive immunresponsen. Behandlinger kan også bidra til å lindre symptomene.

Bunnlinjen

Det er mer enn 80 forskjellige autoimmune sykdommer. Ofte overlapper deres symptomer, noe som gjør dem vanskelig å diagnostisere.

Autoimmune sykdommer er vanligere hos kvinner og løper ofte i familier.

Blodprøver på jakt etter autoantistoffer kan hjelpe legene å diagnostisere disse forholdene. Behandlinger inkluderer legemidler for å roe den hyperaktive immunresponsen og redusere kroppen betennelse.