Autismenivåer: Symptomer og perspektiv på alvorlighetsgrad 1, 2, a

COS’Autisme er L & # 8217?

L’Autisma er en utviklingsforstyrrelse. Det påvirker atferd og kommunikasjonsevner til en person. Symptomene går fra mild til alvorlig. Gjør det ofte vanskelig å samhandle med andre.

For å reflektere rekkevidden av potensielle symptomer og deres alvorlighetsgrad, er autismen nå kalt autistisk spektrumforstyrrelse (ASD).

Denne endringen i terminologi fant sted i 2013, da American Psychiatric Association oppdaterte sin diagnostiske håndbok. Denne håndboken kalles manuell diagnostisk og statistisk av psykiske lidelser (DSM-5). Helsepersonell bruker den til å hjelpe dem med å diagnostisere personer med en rekke forhold.

DSM-5 inneholder også nye retningslinjer for klassifiseringen av nivået på nivået. Disse nivåene har erstattet andre forstyrrelser av nevrologisk utvikling som delte symptomer med autisme, som Aspergers syndrom. Det er tre nivåer, som hver reflekterer et annet nivå av støtte som noen kanskje trenger.

For å bestemme autisme nivåer, tar legene to ting i betraktning:

 • Sosial kommunikasjonsferdigheter
 • Begrenset og repeterende atferd

Laveste er nivået, mindre støtte kan være nødvendig for noen. For eksempel har personer med nivå 1 autisme små symptomer og kan ikke kreve mye støtte. De med nivå 2 eller 3 autisme har moderat til alvorlige symptomer og krever mer betydelig støtte.

Husk at det ikke er noen retningslinjer for den spesifikke støttetypen som noen kanskje trenger.

Selv om disse nivåene tillater en mer nøyaktig diagnostisk beskrivelse, er de ikke perfekte. Noen mennesker faller ikke tydelig inn i ett av de tre nivåene. Symptomer på autismen kan også endres over tid, blir mer eller mindre alvorlig.

Fortsett å lese for å lære om symptomene og utsiktene til hvert autisme nivå.

Autisme nivå 1

Personer med nivå 1 Autisme har åpenbare problemer med kommunikasjons- og sosialiseringskapasiteter med andre. De kan vanligvis ha en samtale, men det kan være vanskelig å opprettholde en bommebytte frem og tilbake.

Andre på dette nivået kan ha problemer med å nå og få nye venner. Ifølge DSM-5 mottar personer som mottar en diagnose av nivå 1 autisme.

Symptomer

 • Reduksjon av’interaksjon for interaksjoner eller sosiale aktuakter
 • Vanskelighetsgrad å starte sosiale interaksjoner, hvordan å snakke med en person
 • evne til å samhandle med en person, men kan ha problemer med å opprettholde en gi og ha en typisk samtale
 • åpenbare tegn på kommunikasjonsvansker
 • Vanskeligheter med å tilpasse seg endringer i rutinemessig eller oppførsel
 • Planleggingsproblemer og organisasjon

Outlook

Folk med nivå 1 autisme holder ofte en’høy livskvalitet med liten støtte. Denne støtten presenterer vanligvis i form av atferdsterapi eller andre typer terapi. Begge disse tilnærmingene kan bidra til å forbedre sosiale og kommunikasjonsevner. Behavioral terapi kan også bidra til å utvikle positive atferd som kanskje ikke kommer naturlig.

Autisme av nivå 2

DSM-5 bemerker at de med nivå 2 autisme krever betydelig støtte. Symptomer forbundet med dette nivået inkluderer en mer alvorlig mangel på kommunikasjonsegenskaper er verbal og ikke-verbal. Dette gjør ofte daglige aktiviteter vanskelig.

Symptomer

 • Vanskeligheter med å endre rutinen eller # 8217; omgivende miljø
 • betydelig mangel på verbal og ikke-verbal kommunikasjonskapasitet
 • Ganske alvorlige atferdsproblemer for å være åpenbar for den uformelle observatøren
 • Uvanlig eller redusert svar på sosiale signaler, kommunikasjon eller interaksjoner
 • Vanskelighetsgrad å tilpasse seg forandring
 • Kommunikasjon ved hjelp av for enkle setninger
 • Begrenset og spesifikke interesser

Outlook

Personer med nivå 2 autisme trenger generelt mer støtte enn de med nivå 1 autisme. Selv med støtte, kan de ha problemer med å tilpasse seg endringer i deres miljø.

En rekke terapier kan hjelpe. For eksempel kan sensorisk integrasjonsterapi brukes på dette nivået. Hjelp folk å lære å håndtere sensoriske innganger, for eksempel:

 • Ubehagelige lukt
 • Sterke eller irriterende lyder
 • Visuelle endringer som distraherer
 • Blinkende lys

De med nivå 2 autisme har en tendens til å være til nytte for yrkesbehandling. Denne typen terapi hjelper folk å utvikle ferdighetene de trenger for å fullføre daglige aktiviteter, for eksempel beslutningsprosesser eller arbeidsrelaterte ferdigheter.

Autisme av nivå 3

Dette er det mest alvorlige nivået av autisme. Ifølge DSM-5 krever de på dette nivået en meget betydelig støtte. I tillegg til en mer alvorlig mangel på kommunikasjonskapasitet, viser personer med nivå 3 autisme også repeterende eller restriktiv oppførsel.

Repeterende oppførsel refererer til å gjøre det samme igjen og igjen, om det er en fysisk handling eller å uttale den samme setningen. Restriktiv oppførsel er de som har en tendens til å distanse noen fra verden som omgir dem. Dette kan føre til uførhet for å tilpasse seg endringen eller begrensede interesser i svært spesifikke emner.

Symptomer

 • Synlig mangel på verbale og ikke-verbale kommunikasjonsferdigheter
 • Svært begrenset ønske om å engasjere seg sosialt eller delta i sosiale interaksjoner
 • Vanskelighetsgrad å endre atferd
 • ekstrem vanskeligheter med uventede endringer i rutinen eller i # 8217; miljø
 • Stor angst eller vanskeligheter med å endre fokusering eller oppmerksomhet

Outlook

Personer med nivå 3 autisme krever ofte hyppig og intensiv terapi som fokuserer på en rekke problemer, inkludert kommunikasjon og oppførsel.

De kan også dra nytte av medisiner. Selv om det ikke er noen stoffer som spesielt håndterer autisme, kan noen stoffer bidra til å håndtere spesifikke symptomer eller samtidige lidelser, som for eksempel depresjon eller konsentrasjonsproblemer.

Noen med dette nivået av autisme kan også trenge en omsorgsperson som hjelper ham med å lære de grunnleggende ferdighetene som vil lykkes på skolen, hjemme eller på jobb.

Hvordan autisme nivåer er diagnostisert?

Det er ingen blodprøver, diagnostiske tester for bilder eller skanninger som kan diagnostisere autisme. I stedet vil en lege ta hensyn til mange faktorer. Disse inkluderer atferdssymptomer, kommunikasjonsproblemer og familiehistorie for å ekskludere potensielle genetiske forhold.

Deretter vil de stille en rekke spørsmål om noens daglige vaner og på aspekter av sitt sosiale liv. De kan lede kunden for psykologiske tester. Diagnosen er basert på nivået som symptomene er mer konsistente på.

Husk at autisme nivåer ikke er svart og hvitt. Ikke alle de med autisme faller tydelig inn i et enkelt nivå. Men de kan gi et nyttig grunnlag for å hjelpe leger til å utvikle en effektiv styringsplan og sett tilgjengelige mål.

Hvis du tror du eller barnet ditt, kan du lide av autisme, snakke om dine bekymringer med din familie lege. Vurder ideen om å gjøre en avtale med en spesialist i autisme. L’Ikke-profitt organisasjon autisme snakker har a instrument Hvem kan hjelpe deg med å finne ressurser i din stat.

Bunnlinjen

L’ide å bryte ned autismen i tre forskjellige nivåer er relativt nytt. Selv om nivåene klassifiserer personer med autisme basert på den støtten de trenger, er det ingen retningslinjer for hvordan denne støtten skal være.

I fremtiden kan eksperter justere nivåene eller formulere spesifikke behandlingsanbefalinger. Inntil da gir disse nivåene et utgangspunkt for å bestemme hvilken type behandling som noen kanskje trenger.