Autisme hos ungdom: utvendige tegn, diagnose og støtte

Del på Pinterest

Autistisk Spectrum Disorder (ASD) er et navn som brukes til å beskrive et bredt spekter av nevrologiske utviklingsforhold som kan observeres gjennom visse atferd, kommunikasjonsteknikker og stiler av sosiale interaksjoner.

L’Autisme kalles & # 8220; Spectrum Disorder & # 8221; Fordi de eksterne tegnene på autismen kan variere i et spektrum fra & # 8220; mild & # 8221; (ikke veldig åpenbar) A & # 8220; seriøs & # 8221; (Veldig tydelig) sammenlignet med hva som er nevrotypisk & # 8211; I praksis, hva mange ville kalle & # 8220; sosialt norm.& # 8221;

I henhold til L’siste utgave av Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (DSM-5), Legene diagnostiserer ASD som identifiserer forskjellige nøkkelskilt. Men tegnene på’ASD varierer mye fra person til person.

Skiltene kan også endres med alderen: tegnene på ASD du føler som barn kan være helt forskjellig fra de du føler deg som tenåring.

La oss se hva de vanlige tegnene på’ASD i tenåringer, Hva du kan gjøre hvis du eller din ungdoms sønn har ASD og hva du kan gjøre hvis du er bekymret for at autisme kan forstyrre deg eller din sønns liv.

Hva er de vanlige tegnene på autisme hos ungdom?

De eksterne tegnene på’ASD er ikke det samme som en person per person.

Men # 8217; Tegn på autisme Hos ungdom er ikke så forskjellig fra barn eller voksne.

Her er en kort sammendrag av diagnostiske kriterier for autisme i henhold til DSM-5:

 • har problemer med sosiale interaksjoner og kommunikasjon, for eksempel å ha samtaler eller bevegelser av misforståelser
 • har intensivt konsentrerte eller begrensede adferdsmodeller, som repeterende motorfunksjoner som slammende hender, eller et tett grep til en daglig rutine til det punktet å føle seg angst hvis disse ordningene blir avbrutt
 • De eksterne tegn på autisme kan identifiseres i de tidlige utviklingsstadiene, selv om de ikke er enkle å identifisere, siden de kan bli tydeligere når barnet aldre
 • Autismskilt forårsaker bemerkelsesverdige vanskeligheter i # 8217; tilpasse seg funksjonene som leveres av de sosiale eller arbeidsstandardene
 • Autismskilt er ikke lenger en del av en annen diagnose av intellektuell funksjonshemming eller utviklingsforstyrrelser (selv om de kan diagnostiseres sammen)

Disse tegnene er også diagnostisert basert på deres «8220; Gravity & # 8221;.

Noen som er diagnostisert med autisme, kan bare vise skjemaer & # 8220; mild & # 8221; av disse tegnene. Men andre kan oppleve figurer og seriøse «8221; som avbryter sin evne til å tilpasse seg sosiale forskrifter og nevrotypisk kommunikasjon.

Dette er grunnen til at mange tror at det er viktig å få en diagnose og ta vare på så snart som mulig.

En «seriøs» diagnose kan hjelpe noen lettere å få tilgang til de ressursene du trenger for å tilpasse seg disse standardene når de alder, når tilpasningen blir mer kritisk for selvforsyning.

Når disse tegnene begynner å vises generelt?

ASDs tegn kan endres fra # 8217; barndom alle’voksen alder. I mange tilfeller kan autismen ikke diagnostiseres per definisjon, med mindre hans tegn er til stede når barnet ditt er lite, slik at en modell av oppførsel kan etableres.

Selvfølgelig er det ikke noe øyeblikk hvor disse tegnene på autisme vil bli tydelig i tenåringen din.

Men som med mange tenåringer, kan du begynne å se atferdsmessige og følelsesmessige endringer som oppstår når de kommer til pubertet, vanligvis mellom 11 og 13 år.

Tegnene på autisme kan også bli tydeligere når de begynner å delta på mellom- og videregående skoler, hvor sosiale relasjoner ofte blir kraftigere i livet til en tenåring.

Hva du bør gjøre hvis du tror at sønnen din har autisme?

L’Autisme er ikke behandlet. Det er en del av personligheten og # 8217; individualiteten til barnet ditt.

Hjelp barna dine til å forstå hvem jeg er og lære å elske og akseptere seg selv, spesielt hvis de er bekymret for ikke å tilpasse seg.

Først, kontakt en barnelege, en psykolog eller en psykiater spesialisert seg på autisme. De vil kunne veilede deg Hvordan diagnostisert L’autisme, Inkludert:

 • Overvåk utviklingen av barnet ditt med hensyn til en liste over grunnleggende stadier av felles utvikling
 • Utfør en grundig atferdsvurdering
 • Å forstå hvilke ressurser som kan tillate barnet ditt å overvinne vanskelighetene i # 8217; tilpasse seg nevrotype-standarder og bli selvforsynt

Hvordan kan du ta en tenåring med autisme?

På samme måte som tegn på autismen varierer for alle, vil resultatene for noen med autisme være forskjellig for hver enkelt person.

Den første tingen å forstå er barnet ditt (eller deg!) Det er ikke endret eller mangler.

Men de må kanskje få tilgang til ressurser som kan hjelpe dem med å overvinne vanskeligheter i # 8217; tilpasse seg nevrotype standarder, avhengig av om deres ASD har blitt diagnostisert som «8220; mild & # 8221; O & # 8220; seriøs & # 8221;.

Her er hva du kan gjøre for å gjøre din elskede sønn føle og akseptert av deg og hvem omgir deg, så vel som å hjelpe ham med å elske og akseptere seg selv.

Informert om # 8217; autisme

Tilsynelatende vises nye ressurser hver dag for å forstå og sameksistere med autisme.

Snakk med leger, forskere eller tale terapeuter med erfaring i # 8217; autisme for å lære:

 • Mer på’autisme og hvordan det fungerer
 • Hva skjer i en neuroDiverging hjerne
 • Som du kan forsvare barnet ditt når andre ikke forstår eller aksepterer hvem de er

Les mange bøker og besøk online ressurser. Her er bare noen få:

Lær alt om barnet ditt

De fleste foreldre gjør det uansett (og gjør de fleste ungdommer galne). Men hvis sønnen din har autisme og du er ikke sikker på hva du skal gjøre, Asker!

Hold en åpen samtale med sønnen din. Be dem om å fortelle deg hva de tenker eller skriver sine tanker.

Hvis barnet ditt kanskje ikke har de verbale eller skriveferdigheter for å dele sine tanker eller følelser med deg, er det viktig å observere sin oppførsel og legge merke til hva som kan utløse visse atferdsmessige svar.

Finn ut hva som fungerer (og hva det ikke virker) for å minimere atferd som kan forstyrres eller teste deres evne til å få mest mulig ut av ressursene som de har tilgang til.

Hvis du tror at deres oppførsel er forstyrrende eller som hindrer deres evne til å lykkes på måter som de uttrykker interesse, prøv å minimere disse utløsende faktorene eller hjelpe barnet ditt til å finne håndteringsmekanismer.

Her er noen ideer:

 • Strålende lyser en utløser? Hold de myke lysene i hjemmet ditt.
 • Sterke lyder forstyrrer konsentrasjonen eller for mye stimulerer sansene sine? Kjøp dem hodetelefoner eller ørepropper med støyavbestilling.
 • Gutten tester en «8217; intense følelser? Fra deres plass og være inkluderende. Ikke skrik, ikke la dem skamme seg og ikke svare med støtende språk eller vold.

Godta dem for hva de er

Uavhengig av meldingen som mange foreldre til autistiske ungdommer mottar fra mennesker og organisasjoner som omgir dem, er det ikke noe galt med barnet ditt. De trenger ikke å bli reparert.

I stedet, gjør sønnen din elsket. Inkludere i alle dine familiehendelser. Bli involvert i deres favorittaktiviteter.

Respekterer deres grenser, begge tillater dem å få sine venner og hobbyer eller gi dem personvern når de trenger det.

Være sammenhengende og støtte

L’Autism ikke og nr. 8221; O & # 8220; forbedrer & # 8221;. Representerer dine tenåringsbarn:

 • personlighet
 • Kognisjon
 • følelse
 • individuality

Det er viktig å være der for tenåringer fordi de opplever ikke bare de typiske kampene i # 8217; være tenåring, men også ekstra press for å overholde nevrotypiske standarder.

Konsistensen i å opprettholde et positivt og aksept miljø kan ha en enorm innflytelse på retningen av livet sitt godt utover tenårene.

Hjelp barna til å lære visse ferdigheter eller atferd som kan ha problemer med å mestre, kan også være en form for støtte. For å utvikle kompetanse på disse områdene, kan du:

 • Kontakt en psykolog eller psykiater som kan hjelpe din sønn å overvinne personlige utfordringer. De kan også foreskrive medisiner for angst, depresjon, obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC) eller andre forhold som kan påvirke følelsen av personlig realisering av barnet ditt eller bli oppfattet som destruktiver.
 • Kontakt en tale terapeut for å løse eventuelle kommunikasjonsproblemer eller tale terapi.
 • Kontakt en atferdsspesialist for å hjelpe deg med rutiner, aktiviteter eller vaner som kan være for forstyrrelser for aktivitetene som barnet ditt ønsker å gjøre.
 • Kontakt en dietiker som kanskje kan hjelpe til med å optimalisere barnets kosthold eller leie kosttilskudd for å redusere hennes erfaring med vanskelig oppførsel eller følelser.

Ta bort

L’Autisme er ikke en medisinsk tilstand som trenger omsorg.

Men det er en diagnose som mange ikke forstår. Du kan ikke fullt ut forstå L’autisme på dette tidspunktet, selv om du er foreldre til en autistisk tenåring.

Det er viktig at barnet ditt føler seg elsket, akseptert og støttet med alle ressursene han trenger for å oppnå de tingene han vil ha.

C’Det er en sterk støtte for å få en diagnose av autisme til barnet ditt eller ungdommen. Kan hjelpe dem med å få ressurser og tjenester de trenger for å oppleve mer positive eller personlig tilfredsstillende resultater for livet.