Autisme hos kvinner: Symptomer, årsaker, diagnose og behandling

COS’Autisme er L & # 8217?

Den autistiske spektrumforstyrrelsen er en tilstand som påvirker måten folk oppfører seg, sosialiserer og kommuniserer med andre. Denne lidelsen er vanligvis angitt bare som autisme.

Det ble delt inn i undertyper, som Aspergers syndrom, men nå behandles det som en tilstand med et bredt spekter av symptomer og alvorlighetsgrad.

Men symptomene på autisme og deres alvorlighetsgrad kan variere mellom kjønnene? Blant barn, L’autisme bekymringer fire ganger Mer vanlig i gutter enn i jenter.

Imidlertid A 2013 studie involverer nesten 2500 barn med autisme antyder at det ofte ikke er diagnostisert i jentene. Dette kan forklare hvorfor autismen synes å være mer vanlig i gutter.

Fordi autismen ofte ikke er diagnostisert i jentene? L’Autisme hos kvinner er virkelig annerledes fra’autisme hos menn? Les videre for å lære potensielle svar på disse og andre spørsmål på «autisme hos kvinner.

Hva er symptomene på autisme?

Symptomene på autismen vises vanligvis i tidlig barndom, før 2 år. For eksempel kan nyfødte ikke etablere visuell kontakt. I noen tilfeller kan de vise likegyldighet til foreldrene sine.

Omtrent 2 år kan de begynne å vise tegn på aggresjon, unnlater å svare på navnet eller begynne å gjøre skritt tilbake i deres språkutvikling.

Imidlertid er autismen en spektrumforstyrrelse, og ikke alle barn med autisme viser disse symptomene. Generelt, men symptomene på autismen har imidlertid en tendens til å involvere problemer med sosiale interaksjoner og atferdsmodeller.

Sosial kommunikasjon og symptomer på samhandling

Barn og voksne med autisme finner det ofte vanskelig å koble til med andre.

Dette kan forårsake en rekke symptomer, for eksempel:

 • Manglende evne til å se på eller høre på folk
 • Ingen svar på navnet deres
 • Takt motstand
 • En preferanse for å være alene
 • Upassende ansiktsbevegelser eller fraværende
 • Manglende evne til å starte en samtale eller fortsette en samtale
 • Snakke overdrevet av et favorittemne uavhengig av andres reaksjoner
 • Uvanlig språk eller diskurs problemer
 • Manglende evne til å uttrykke følelser eller gjenkjenne dem i andre
 • Vanskelighetsgrad å gjenkjenne enkle sosiale signaler
 • Vanskelighetsgrad å følge enkle indikasjoner
 • Manglende evne til å forutsi noen svar eller reaksjon
 • Upassende sosiale interaksjoner
 • Manglende evne til å gjenkjenne former for ikke-verbal kommunikasjon

Symptomer på atferdsmodellen

Personer med autisme har ofte repeterende atferdsordninger som er vanskelig å bryte.

Noen av disse modellene inkluderer:

 • Utfør repetitive bevegelser, hvordan å svinge frem og tilbake
 • utvikle rutiner eller ritualer som ikke kan avbrytes
 • Autosolesionism, inkludert biter og hodeskjermer
 • Gjenta ord og setninger
 • bli ekstremt fascinert av et bestemt emne, laget eller detalj
 • Prøv følelser av lys og høres mer eller mindre kraftig enn andre
 • Fikse seg på bestemte objekter eller aktiviteter
 • Ha spesielle matpreferanser eller aversjon mot matkonsollen

Hvordan symptomene er forskjellige hos kvinner?

Symptomer på autisme hos kvinner er ikke veldig forskjellige fra de hos menn. derimot, forskere De tror at kvinner og jenter er mer sannsynlig å camouflere eller skjule sine symptomer. Dette er spesielt vanlig blant kvinner ALLE’Høye driftsendringer av det autistiske spekteret.

Vanlige kamuflasjonsskjemaer inkluderer:

 • Tvinge deg selv for å etablere visuell kontakt under samtaler
 • Forbered beats eller setninger på forhånd for å bruke i samtalen
 • imitere andres sosiale oppførsel
 • imiterer uttrykk og bevegelser

Mens både menn og kvinner med autisme kan camouflere symptomene, synes det å være mer vanlig hos kvinner og jenter. Dette kan forklare hvorfor de er mindre sannsynlig å bli diagnostisert med autisme.

Det er viktig å merke seg at studier på forskjeller mellom autisme hos kvinner og menn var svært små eller ufullkomne. Eksperter har ingen endelig informasjon om disse forskjellene, inkludert hvis de er ekte eller bare et resultat av kamuflasje.

Men en av de Bredere studier Laget på’argumentet antyder at, sammenlignet med menn, kvinner med autisme har:

 • Flere sosiale vanskeligheter og samspillsproblemer
 • mindre enn en tilpasningsevne
 • Mindre enn en tendens til å bli hyperfokusert på et emne eller en & # 8217;
 • Mer følelsesmessige problemer
 • Mer kognitive og språklige problemer
 • Mest problematisk atferd, hvordan man skal handle og bli aggressive

Mange bredere og langsiktige studier er nødvendig for å tegne endelige konklusjoner på # 8217; autisme hos kvinner.

Hvilken årsak l’autisme hos kvinner?

Eksperter er ikke sikre på hva autisme forårsaker. Dato l’bredt spekter av symptomer og tyngdekraften, L’autisme er sannsynligvis forårsaket av forskjellige faktorer, inkludert genetiske og miljømessige faktorer.

Selv om det ikke er noe bevis på at den eksakte årsaken til autismen er forskjellig mellom kjønnene, tyder noen eksperter at guttene driver større risiko for å utvikle den.

For eksempel tror forskerne som er involvert i den mest bred ovenforede studien at jenter kunne bli født med genetiske beskyttende faktorer som reduserer risikoen for autisme.

C’Det er også en fremvoksende teori kalt teorien om & # 8220; ekstrem mannlig hjerne & # 8221;. Det er basert på # 8217; ideen om at fosteret viser på høye nivåer av mannlige hormoner i # 8217; livmoren kunne påvirke utviklingen av hjernen.

Som et resultat kan tankene til et barn fokusere mer på forståelsen og kategoriseringen av objekter, strekker som generelt er forbundet med den mannlige hjernen. Dette er i kontrast til empati og sosialisering, som er oftere forbundet med den kvinnelige hjernen.

Forskjellene mellom mannlige og kvinnelige hjerner er ikke så enkle og konkrete, noe som gir denne teorien noen viktige grenser. Det er imidlertid en begynnelse å forstå hvordan autisme utvikler seg og fordi det ser mer ut i barna som.

Det er en test for autisme hos kvinner?

Det er ingen medisinsk test som kan diagnostisere autisme. Det kan være en vanskelig prosess som ofte krever besøket av ulike typer leger.

Hvis du tror at barnet ditt kan være i det autistiske spektret, fikse en avtale med legen sin. Avhengig av barnets symptomer, kan legen din lede den til en barnepsykolog eller pediatrisk nevrolog.

Hvis du mistenker at du har en ikke-diagnostisert autisme, begynner den å snakke med legen din. En psykolog kan også hjelpe deg med å evaluere symptomene dine og utelukke andre mulige årsaker. Finn ut mer om samarbeidsprosessen med en lege for å få en diagnose av autisme.

L’Autisme kan være svært vanskelig å diagnostisere hos voksne. Du må kanskje besøke noen leger før du finner en som du forstår symptomene dine og dine bekymringer.

Hvis det er mulig, prøv å spørre om smale familiemedlemmer av noen tegn eller symptomer du kanskje har vist som barn. Dette kan hjelpe deg med å gi legen din A’bedre ide om utviklingen av barndommen din.

Gjennom hele prosessen, husk at du er din viktigste supporter. Hvis du tror at legen din ikke tar dine bekymringer seriøst, snakk eller be om en annen mening. Søk etter en annen mening er vanlig, og du bør ikke føle deg ubehagelig i å gjøre det.

Hvordan behandlet L’autisme hos kvinner?

Selv om det ikke er noen kur for autisme, kan narkotika bidra til å håndtere noen relaterte symptomer eller lidelser som kan oppstå samtidig.

Men narkotika er bare et aspekt av behandlingen av autisme. Det er mange typer fysiske, yrkesmessige og verbale terapier som kan hjelpe deg med å samhandle bedre med verden rundt deg og administrere symptomer.

Hvor kan jeg finne støtte?

Siden kvinner har en tendens til å være bedre i å maskere sine symptomer, kan en kvinne med autisme føler seg spesielt isolerende. For mange kvinner er det en følelsesmessig prosess som innebærer revisjon av barndomsadferd og sosiale problemer.

Anser ideen om å komme i kontakt med andre kvinner som lever med autisme. De Autoriserte kvinner og ikke-binært nettverk er en ideell organisasjon dedikert til å støtte kvinner og personer med autisme i samsvar med kjønn.

Selv om du ikke er klar til å samhandle med noen, kan du finne blogginnlegg, førstepersonshistorier og medisinsk rådgivning.

Anbefalte avlesninger

 • Tenker på bilder. Dette er den første historien om Temple Grandin, PhD, en av kvinnene med mer kjente autisme. Tilbyr sitt perspektiv både som ekspertforsker og som en kvinne som er overbevist med autismen.
 • Kvinner og jenter med autistisk spektrumforstyrrelse. Denne samlingen av forskningsartikler og personlige historier tilbyr flere perspektiver på hvordan kvinner og jenter med autisme surfer verden som omgir dem.
 • De er aspienwoman. Denne prisbelønte boken utforsker hvordan kvinner opplever unik autisme i forskjellige aldre. Også diskuterer måtene som autismen kan være mer en gunstig måte å tenke på enn en tilstand som trenger aggressiv behandling.

Se etter andre boktips? Se vår liste over andre viktige bøker for voksne med autisme eller foreldre til barn med autisme.

Bunnlinjen

L’Autisme synes å være mer vanlig hos gutter enn jenter, og forskere begynner å bedre forstå forskjellene i måten guttene og jentene opplever autisme.

Selv om dette er lovende for fremtidige generasjoner, kan voksne kvinner som tror at de kan ha vanskeligheter med å få vanskelig å få en diagnose og finne en behandling.

Men som bevisstheten om autisme og dens flere former vokser, vokser de tilgjengelige ressursene også.

Internett har også gjort det enklere enn noen gang å forbinde med andre, selv for de som bor med sosial angst, et vanlig symptom på autisme.