Auskultasjon: Definisjon, formål, prosedyre og mer

COS’er auscultation?

L’Auscultation er det medisinske begrepet for å bruke et stetoskop for å lytte til lyder alle’inne i kroppen din. Denne enkle testen presenterer ikke risiko eller bivirkninger.

Fordi «8217 brukes; auskultasjon?

Unormale lyder kan indikere problemer i disse områdene:

 • lungene
 • mageregionen
 • hjerte
 • De viktigste blodkarene

Potensielle problemer kan inkludere:

 • Uregelmessig hjerterytme
 • Crohns sykdom
 • Katarro eller akkumulering av væsker i lungene

Legen din kan også bruke en maskin som heter Doppler Ultralyd for Auscultation. Denne maskinen bruker lydbølger som spretter på dine indre organer for å lage bilder. Det brukes også til å lytte til barnets hjerteslag når du er gravid.

Hvordan testen utføres?

Legen plasserer stetoskop på den nakne huden og lytter til hvert område av kroppen. Det er spesifikke ting som legen din vil lytte til i hvert område.

Hjerte

For å høre på hjertet ditt, lytter legen til de fire hovedregionene der lyden av hjertventiler er sterkere. Dette er thoraxområder over og litt under venstre bryst. Noen hjerte lyder føles bedre selv når du vender mot venstre side. I ditt hjerte lytter legen din:

 • Hvordan å spille ditt hjerte
 • Hvor ofte oppstår hver lyd
 • Hvor sterk lyden er

Mageregionen

Legen lytter separat en eller flere regioner i # 8217; magen til å lytte til intestinale lyder. De kan føle seg rustling, gurgling eller ingenting. Hver lyd informerer legen din om hva som skjer i tarmen din.

Lungene

Når du lytter til lungene, sammenligner legen din en side med brystets front med baksiden av brystet. Strømmen D’luft høres annerledes når luftveiene er blokkert, begrenset eller full av væske. De vil også lytte til unormale lyder som å hissende pusten. Mer informasjon om pusten lyder.

Hvordan resultatene tolkes?

L’Auscultation kan si mye til legen din på hva som skjer med innsiden av kroppen din.

Hjerte

Tradisjonelle hjerte lyd lyder er rytmisk. Variasjoner kan rapportere til legen at enkelte områder kanskje ikke mottar nok blod eller at du har en ventil som mister. Legen din kan bestille flere tester hvis du hører noe uvanlig.

Mageregionen

Legen din skal kunne høre lydene i alle områder på # 8217; Abdomen. Det fordøyede materialet kan være blokkert, eller tarmen kan bli vridd hvis A’# 8217-område; Abdomen har ingen lyder. Begge mulighetene kan være veldig alvorlige.

Lungene

Pulmonale lyder kan variere så mye som hjertelyder. Sibs kan være akutte eller lave og kan indikere at slimet forhindrer lungene i å ekspandere ordentlig. En slags lyd som legen din kan lytte, kalles rubbing. Rubbingen ringte som to stykker sandpapir som gni sammen og kan indikere irritert overflater rundt lungene.

Hva er noen alternativer alle’auskultasjon?

Andre metoder som legen din kan bruke til å bestemme hva som foregår på hele kroppen.

palpasjon

Legen kan utføre en palpasjon ved å plassere fingrene på en av arteriene for å måle systolisk trykk. Legene ser vanligvis etter et maksimalt effektpunkt (små og mellomstore bedrifter) rundt hjertet ditt.

Hvis legen din hører noe unormalt, kan det identifisere mulige problemer knyttet til hjertet ditt. Anomalier kan inkludere en stor SMB eller en rystelse. En rystelse er en vibrasjon forårsaket av ditt hjerte som føles på huden.

Percussion

Percussions forutsier at legen tar fingrene på ulike deler av # 8217; magen. Legen bruker perkusjon til å lytte til lydene basert på organene eller deler av kroppen under huden.

Du vil høre tomme lyder når legen din berører kroppsdeler full av luft og mye mer kjedelige lyder når legen din berører kroppsvæsker eller et organ, som lever.

Percussions tillater legen å identifisere mange problemer knyttet til hjertet basert på den relative obtenessenheten til lyder. Betingelsene som kan identifiseres ved hjelp av perkusjon, inkluderer:

 • Forstørret hjerte, kalt kardiomegali
 • Overdreven væske rundt hjertet, som kalles perikardial pouring
 • Emphysema

Fordi auskultasjonen er viktig?

L’Auscultation gir til legen A’grunnleggende ide om hva som skjer i kroppen din. Ditt hjerte, lunger og andre organer Dell’Abdomen kan alle testes ved hjelp av auskultasjonen og andre lignende metoder.

For eksempel, hvis legen din ikke identifiserer A’Opacity-området i størrelsen på en knyttneve til venstre for brystbenet, kan du bli testet for emfysemet. Også, hvis legen din føles det som kalles en & # 8220; åpner Pop & # 8221; Når du hører på ditt hjerte, kan du bli testet for mitral stenose. Du kan trenge ytterligere tester for en diagnose avhengig av lydene som legen din føles.

L’Auscultation og relaterte metoder er en god måte å legen din til å vite om du trenger eller ikke nærbilde medisinsk behandling. L’Auscultation kan være en, utmerket forebyggende tiltak mot visse forhold. Spør legen din om å utføre disse prosedyrene hver gang du har en fysisk undersøkelse.

Spørsmål:

Jeg kan kjøre # 8217; Auscultation på meg selv hjemme? Hvis ja, hva er de beste måtene å gjøre det effektivt og nøyaktig?

Anonym

TIL:

Generelt bør auskultasjonen bare utføres av en kvalifisert medisinsk profesjonell, for eksempel en lege, en sykepleier, en EMT eller en lege. Årsaken til dette er fordi nyansene for å utføre en «8217; nøyaktig auskultasjon av stetoskopet er ganske komplisert. Under hjertet lytter, lungene eller magen, ville det ikke-trente øret ikke kunne skille mellom sunne og normale lyder fra lyder som kan indikere et problem.

Dr. Steven Kim Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.