Audiometri: Formål, prosedyre og risiko

COS’er audiometrien?

Tapet av # 8217; hørselen kommer til alderen, men det kan påvirke noen. Ifølge en studie i American Family Doctor, Minst 25% av mennesker over 50 år lider av tap av’Hearing og 50% av befolkningen over 80 år lider. En måte å teste tapet på # 8217; høre er gjennom bruk av audiometrien.

En audiometrisk eksamen kontrollerer funksjonen til din hørsel. Tester både L’intensiteten som lyd tone, balanserer problemer og andre problemer knyttet til funksjonen til det indre øre. En lege som spesialiserer seg på diagnosen og behandlingen av tap av tapet av audiologen administrerte testen.

L’Dell ‘# 8217 måling; lydintensitet er decibel (DB). Et sunt menneskelig øre kan høre myke lyder som hvisker. Disse er ca 20 dB. En sterk lyd som en reaksjonsmotor er mellom 140 og 180 dB.

Tonen i en lyd er målt i sykluser per sekund. L’Tone måleenhet er Hertz (Hz). Lav bass toner måler ca 50 Hz. Menneskene kan føle toner mellom 20-20.000 Hz. Menneskelig språk faller vanligvis i området 500-3000 Hz.

Fordi audiometrien utføres

En audiometrisk test utføres for å bestemme hvor godt du kan høre. Dette kan gjøres som en del av en rutinemessig screening eller som svar på et betydelig tap av GJENNOMRÅDE.

De vanlige årsakene til hørselstap; Høring:

  • Medfødte defekter
  • Kroniske infeksjoner i øre
  • arvelige forhold, som L’ootosklerose, som oppstår når en unormal vekst av beinet forhindrer strukturer fra innsiden av innsiden;
  • en lesjon alle’øre
  • Sykdommer i Dell’Internør, som Ménière sykdom eller autoimmun sykdom som rammer det indre øre
  • Vanlig eksponering for sterke lyder
  • En ødelagt trommehinn

Skade alle øre eller eksponering for sterke lyder i lang tid kan forårsake tap av hørselen;. De sterkeste lydene på 85 dB, som de som føler seg på en rockekonsert, kan forårsake tap på’høre etter bare noen få timer. Det er tilrådelig å bruke beskyttelser for hørselen, som skum ørepropper, hvis du regelmessig blir utsatt for høy volum musikk eller industrielle lyder.

Tapet på’neurosensorisk hørsel oppstår når Cochlea Cyclea-celler ikke fungerer som de skal. Skruen er den delen av øre som oversetter lydvibrasjonene i nervøse impulser som skal sendes til hjernen. Tapet på’neurosensorisk hørsel kan også oppstå på grunn av skade på nerven som bærer god informasjon til hjernen eller skade på en del av hjernen som behandler denne informasjonen. Denne typen tap av’hørsel er generelt permanent. Det kan være mildt, moderat eller alvorlig.

Risikoen for Audiometri & # 8217

L’Audiometri er ikke invasiv og involverer ikke risiko.

Hvordan forberede seg på L’Audiometri

En audiometrisk eksamen krever ikke spesiell forberedelse. Alt du trenger å gjøre er å introdusere deg til avtalen din i tide og følge instruksjonene i Audiologen til & # 8217.

Hvordan har audiometriens & # 8217;

Det er noen tester involvert i # 8217; audiometri. En ren tone test måler den laveste lyden du kan føle deg i forskjellige høyder. Innebærer bruk av et audiometer, som er en maskin som reproduserer lyder gjennom hodetelefoner. Din audiolog eller assistent vil gjengi en rekke lyder, for eksempel toner og ord, med forskjellige intervaller i ett øre om gangen, for å bestemme høreadiusen din. L’Audiolog vil gi deg instruksjoner for hver lyd. Mest sannsynlig vil de be deg om å heve hånden din når en lyd blir hørbar.

En annen test Dell’hørsel gjør det mulig for audiologen din å evaluere din evne til å skille mellom tale ved bakgrunnsstøy. En lydprøve vil bli reprodusert, og du vil bli bedt om å gjenta ordene du hører. Ordgjenkjenning kan være nyttig for å diagnostisere tap av’høre.

En diapason kan brukes til å bestemme hvor godt du føler vibrasjoner gjennom ørene. Din audiolog vil sette denne metallinnretningen mot beinet bak øret, mastoiden, eller vil bruke en beinoscillator for å bestemme hvor godt vibrasjonene passerer gjennom beinet alle «indre øre. En beinoscillator er en mekanisk enhet som overfører vibrasjoner som ligner på en diapason.

Denne testen forårsaker ingen smerte eller ubehag og krever omtrent en’nå.

Etter L’Audiometri

Etter testen vil din audiolog undersøke resultatene dine med deg. Avhengig av hvor godt du føler volumet og tonen, vil legen din informere deg om de forebyggende tiltakene du bør ta, hvordan du skal bruke øreplugger rundt sterke lyder eller ethvert korrigerende tiltak du kanskje trenger, hvordan du bruker et høreapparat.