Atrie fibrillering vs. ventrikulær fibrillering

Beskrivelse

Sunn hjerter relaterer synkronisert. Elektriske signaler i hjertet gjør hverandres deler sammen. Både i atriell fibrillering (AFIB) og i ventrikulær fibrillering (VFIB), blir de elektriske signalene i hjertemuskelen kaotisk. Dette oversetter til det # 8217; manglende evne til hjertet til kontrakt.

I atrieflimmer vil frekvens og hjerterytme bli uregelmessig. Selv om det er alvorlig, er AFIB generelt en hendelse umiddelbart farlig for livet. I VFIB pumper ikke hjertet blodet. VFIB er en medisinsk nødsituasjon som fører til døden hvis ikke omgående.

Hva er atria og ventrikler?

Hjertet er et stort organ bestående av fire rom. Delene av hjertet der fibrillasjonen oppstår, bestemmer navnet på tilstanden. Atrial fibrillering skjer i de to overlegne rommene i hjertet, også kjent som atri. Ventrikulær fibrillasjon forekommer i de to nedre rommene i hjertet, notater som ventrikler.

Hvis en uregelmessig hjerterytme (arytmi) forekommer i atriumene, ordet & # 8220; atrial & # 8221; Forhåndsgående typen arytmi. Hvis du bekrefter A’Arriythmia i ventrikler, ordet & # 8220; ventrikulær & # 8221; Forhåndsgående typen arytmi.

Selv om de har lignende navn og begge forekommer i hjertet, påvirker Afib og VFIb kroppen på forskjellige måter. Ytterligere informasjon i de følgende avsnittene om hvordan hver tilstand påvirker hjertet.

Hvordan påvirker Afib kroppen?

I et sunt hjerte pumpes blodet fra det øvre kammeret til det nedre kammeret (eller på øyet til ventriklene) i et enkelt hjerteslag. Under samme takt, blir blodet pumpet fra ventrikler i kroppen. Men når AFIB treffer et hjerte, pumper de øvre rommene ikke lenger blodet i de nedre rommene og må passivt flyter. Med Afib kan blodet i atriumene ikke helt tomme.

Atrial fibrillering er generelt ikke farlig for livet. Det er imidlertid en alvorlig medisinsk tilstand som kan føre til potensielt dødelige komplikasjoner hvis den ikke behandles. De alvorligste komplikasjonene er hjerneslag, hjerteinfarkt og blodkar som fører til organer eller kunst. Når blodet ikke tømmes helt fra atriumene, kan det starte stagnerende. Det akkumulerte blodet kan koagulere og disse blodproppene er det som forårsaker slag og skade på lemmer eller organer når de blir utvist fra ventrikler i omløp.

Tilleggsinformasjon: Systems of Struss »

Hvordan VFIB påvirker kroppen?

Ventrikulær fibrillering er en uorganisert og uregelmessig elektrisk aktivitet i hjertets ventrikler. Ventriklene, i sin tur, ikke kontrakt og blåse blod fra hjertet til kroppen.

VFIB er en nødsituasjonssituasjon. Hvis du utvikler VFIB, vil kroppen din ikke motta blodet du trenger fordi hjertet ditt ikke lenger pumper. Den ubehandlede VFIB forårsaker plutselig død.

L’Enkelt måte å korrigere et hjerte som opplever vfib er å gi det en elektrisk utslipp med en defibrillator. Hvis sjokket er gitt i tide, kan en defibrillator bringe hjertet tilbake til en normal og sunn rytme.

Hvis du hadde vfib mer enn en gang, eller hvis du har en hjertetilstand som gir deg en høy risiko for å utvikle VFIB, kan legen din foreslå at du får en implanterbar kardioverter defibrillator (ICD). En ICD er implantert i thoraxveggen og har elektriske kabler som er koblet til hjertet. Derfra skjer det stadig hjertets kraftaktiviteter. Hvis det oppdager en hjertefrekvens eller en uregelmessig rytme, send en rask nedlasting for å få hjertet tilbake til en normal ordning.

Ikke behandle VFIB er ikke en «8217; alternativ. EN En svensk 2000-studie rapporterte at den globale overlevelsesraten en måned for pasienter med VFIB som skjedde utenfor et sykehus er 9.5%. L’Overlevelsesintervall var mellom 50% med umiddelbar behandling og 5% med en 15-minutters forsinkelse. Hvis ikke riktig behandlet og umiddelbart, kan folk som overlever VFIB lide langvarig skade eller til og med komme inn i komaen.

Hindre AFIB og VFIB

En sunn livsstil for hjertet kan bidra til å redusere sannsynligheten for både AFIB og VFIB. En vanlig fysisk aktivitet og en diett rik på sunne fettstoffer for hjerte og begrenset i mettet fett og trans er nøkkelen til å holde hjertet mitt sterkt gjennom livet.

Forslag til forebygging

Hvis du har blitt diagnostisert med atriell fibrillering eller atrieflimmer, fungerer det tett med legen din for å utvikle et behandlings- og livsstilsprogram som adresserer dine risikofaktorer, arytmiens historie og helsehistorie. Sammen kan du behandle begge disse forholdene før de blir dødelige.