Atrial fibrillering blodpropper: symptomer, forebygging og mer

COS’er atrieflimmer?

Atrial fibrillering (AFIB) er en type kardial arytmi eller uregelmessig hjerterytme. I et sunt hjerte beveger blodet rik på oksygen fra lungene til hjertets øvre venstre kammer. De øvre rommene kalles atri. Dine atriolits blåser blod i de to nedre rommene i hjertet ditt, notater som ventrikler. Blod fra lungene pumpes fra # 8217; venstre atrium i venstre ventrikel. Venstre ventrikel pumper blodet over hele kroppen og igjen mot høyre atrium, høyre ventrikel og deretter lungene.

Elektriske impulser tillater hver del av hjertet ditt til å slå på andre deler. Hvis du har AFIB, blir hjertets elektriske signaler uorganisert. Dette fører til at ATRIA i hjertet ditt slår på en kaotisk måte, og hindrer riktig blodstrøm.

I noen tilfeller, L’AFIB forårsaker komplikasjoner potensielt farlig for livet. Blodkoagulærer er en av de vanligste komplikasjonene. Afib interfererer blodstrømmen gjennom hjertet ditt. Dette kan forårsake blodstagnasjon i hjertets øvre rom, noe som kan føre til dannelsen av blodpropper.

Hva er symptomene på atrieflimmer og blodpropper?

Du kan ha avib uten tydelige symptomer. Hvis du utvikler symptomer, kan de inkludere:

 • Palpitasjoner
 • Racing Heartbeat
 • brystsmerter
 • pust
 • svimmelhet
 • utmattelse
 • svakhet
 • svette

Selv om det ikke er noen åpenbare symptomer, kan atriefibrillering fortsatt øke muligheten for blodpropper i de øvre hjerteommene. Hvis en blodpropp dannes, kan den reise hele kroppen. Symptomene dine er avhengige av hvor blodproppen er deponert etter at den har avbrutt. Den vanligste komplikasjonen av blodpropper i hjertet relatert til atriefibrillering er hjerneslag. Blodpropper danner vanligvis i # 8217; venstre atrium. Hvis de avbryter, vil de bevege seg inn i venstre ventrikel og derfor i arteriell sirkulasjon. L’Anatomi av ditt arterielle system plasserer hjernen din i en direkte rute til dalen hvor koagulater kan enkelt sette inn.

Hvis en blodpropp blokkerer blodstrømmen til hjernen, forårsaker det et slag. Symptomene kan omfatte:

 • nummenhet eller lammelse på den ene siden av kroppen
 • Vanskelighetsgrad å gå eller koordinere bevegelser
 • Problemer med å snakke eller forstå andre
 • Vanskelighetsgrad å se
 • hodepine
 • Eloquio
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • svimmelhet

Hvis kjente tegn på slag, spør umiddelbart medisinsk hjelp. Foreslutet diagnose og behandling er avgjørende.

Blodpropper kan også reise i andre områder av kroppen. De kan forårsake vevskader på andre organer, inkludert lever, milt, tarm og nyrer. Leverskader og milt forårsaket av disse små blodproppene som vanligvis passerer ubemerket. Hvis en blodpropp beveger seg inn i # 8217; tarmene, kan du føle magesmerter, kvalme, oppkast, blod i avføringen eller feberen. Hvis en blodpropp når en nyre, kan du ha en ryggsmerter, smertefull vannlating eller blod i urinen. I begge tilfeller bør du konsultere en lege. Imidlertid kan blodpropper være svært små og ikke forårsake symptomer.

Coaguli kan også sette inn i små arterier av fingrene i hender og føtter. Dette kan forårsake blåaktige flekker eller blåaktig misfarging av Hit Finger Tips og en sterk smerte. Det kan også føre til tap av en del av figuren.

Hvordan kan du forhindre dannelsen av blodpropper hvis du har atrieflimmer?

Mange tilfeller av AFIB oppdages under en elektrokardiogram (EKG) rutine. Dette er en enkel test som legen din kan bruke til å evaluere hjertets hjerteaktivitet. Kan hjelpe dem med å identifisere uregelmessigheter, inkludert L’AFIB.

Atrial fibrillering er ikke alltid farlig for livet. Du kan potensielt passere hele mitt liv uten å eksperimentere med Afib-komplikasjoner. For å redusere risikoen for komplikasjoner, følg behandlingen og forvaltningsplanen som anbefales av legen. Dette kan hjelpe deg med å forhindre dannelsen av blodpropper.

Medisinering

Hvis du har blitt diagnostisert med atrial fibrillasjon, kan legen foreskrive blodfluidisering for å redusere risikoen for blodpropper. De kan også foreskrive andre legemidler for å hjelpe til med å gjenopprette frekvensen og den normale rytmen i hjertet ditt.

Hjertedyr

I noen tilfeller kan legen anbefale elektrisk kardioversjon for å gjenopprette hjerterytme. Legen vil bruke plater eller oppdateringer for å påføre en elektrisk strøm til brystet.

Noen ganger kan legen kanskje ikke kontrollere hjertefrekvensen med narkotika. Atrial fibrillering har en tendens til å øke hjertefrekvensen. Narkotika for frekvensregulering bidrar vanligvis til å opprettholde normal frekvens, men av og til, en tilstrekkelig dose for å opprettholde normal frekvens kan også føre til en meget lav hjertefrekvens. En lav eller svingende hjertefrekvens kan også forekomme uten narkotika. Denne tilstanden er kjent som Tachy-Brady Syndrome. I dette tilfellet kan du være en kandidat for transcateterablation. Under denne prosedyren vil legen sette inn et subtilt kateter i et av hjertets årer. L’Elektrisitet brukes da til å ødelegge området som skyter for fort eller banen som gjør det mulig for elektriske impulser å reise fra attraksjonene der impulser kommer fra ventrikler.

Behandle de underliggende forholdene

Legen kan også anbefale behandling for underliggende forhold som kan bidra til atrial fibrillering. For eksempel hjertefeil, hjertesykdom, elektrolytiske abnormiteter, narkotikabruk og misbruk og alkohol, pulmonal emboli, skjoldbruskkjertelproblemer og infeksjoner forårsaker atrieflimmer og øker risikoen for blodpropper. Den anbefalte behandlingsplanen vil variere avhengig av den spesifikke diagnosen.

Endringer i kosthold og livsstil

En sunn livsstil kan hjelpe deg med å forhindre atrieflimmer, andre former for hjertesykdom og blodpropperformasjon. For eksempel:

 • Direkte regelmessig trening, som å gå, løpe, sykle og svømme.
 • Følg et balansert kosthold, bare begrenser natriuminntaket, mettet fett og kolesterol.
 • Begrenser forbruket av koffein og alkohol.
 • Røyk.

Hva er takeaway maten?

Du kan ha Afib uten å utvikle komplikasjoner. Men i noen tilfeller kan det føre til dannelsen av blodpropper. Hvis ikke behandlet, kan disse blodproppene bevege seg til andre områder av kroppen og forårsake alvorlig skade, med hjerneslag som er den vanligste og alvorlige komplikasjonen.

Hvis du mistenker å ha atrieflimmer eller blodpropper, kontakt legen din. Kan hjelpe deg med å diagnostisere symptomene dine. De kan også hjelpe deg med å utvikle en behandlingsplan for å håndtere din tilstand og redusere risikoen for komplikasjoner.

Spørsmål:

Jeg har en fib og en blodpropp i hjertet. Jeg er på Cardizem og Eliquis. Dette vil redusere kluten?

Healthline Anonym Reader

TIL:

Eliquis er en ny generasjons antikoagulant som reduserer risikoen for dannelse av blodpropper og tilhørende komplikasjoner. Hvis du allerede har blodpropp i ditt hjerte, vil Eliquis bidra til å stabilisere det slik at kroppen din kan spare det naturlig over tid. Cardizem er et antihypertensivt stoff som også har eid hjertefrekvenskontrollegenskaper, men ikke rytme. Det har ingen effekt, eller positiv eller negativ, på selve blodkoaguleringen.

Graham Rogers, Mdanswers representerer meninger fra våre legereksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.