Atelette: Definisjon, symptomer, type, årsaker og behandling

COS’er atelicasis?

Airways er forgrenede rør som krysser hver av lungene dine. Når du puster, beveger luften fra halsen i halsen, noen ganger kalt luftrøret, til lungene. Airways fortsetter å grenen og blir gradvis mindre opp til slutt i små poser kalt Alveoli.

Din alveoli hjelper deg med å bytte oksygen i luften med luften med karbondioksidet, et avfallsprodukt av vev og organer. For å gjøre dette må din alveoli fylle opp d & # 8217;.

Når noen av alveolene ikke er fylt med luft, snakker vi om & # 8220; Atelteas & # 8221;.

Avhengig av den underliggende årsaken, L’Atoletasa kan innebære små eller store deler av lungen.

L’Ateilesasia er forskjellig fra en kollapset lunge (også kalt pneumothorax). En kollapset lunge oppstår når luften forblir låst i mellomrommet mellom lungens eksteriør og den innvendige thoraxveggen. Dette betyr at lungen krymper eller, til slutt kollapser.

Selv om de to forholdene er forskjellige, kan pneumothorace føre til atelicasas fordi alveoler vil deflate som lungen din er krympet.

Fortsett å lese Finn ut mer om’Ateilesasia, inkludert hennes obstruktiv og ikke-obstruktiv årsaker.

Hva er symptomene?

Symptomene på AtaletTeasia varierer fra ikke-eksisterende til svært alvorlig, avhengig av hvor mye av lungene er slått og den hastigheten som den utvikler seg. Hvis bare noen få aleoles er involvert eller det skjer sakte, kan du ikke ha noen symptomer.

Når ATELETTEASIA INVERVERER mange alveoler eller manifestert raskt, er det vanskelig å bringe nok oksygen til blodet. Å ha et lavt nivå av oksygen i blodet kan føre til:

 • åndedrettsproblemer
 • Akutt brystsmerter, spesielt når du tar et dypt pust eller hoste
 • rask pusting
 • Økt hjertefrekvens
 • Blå hud, lepper, negler eller føtter

Noen ganger utvikler lungebetennelse i den interesserte delen av lungen. Når dette skjer, kan du ha typiske symptomer på lungebetennelse, for eksempel produktiv hoste, feber og brystsmerter.

Hva årsaken?

Mange ting kan forårsake idrettsutøvere. Avhengig av årsaken, er Ane-Antetetasia klassifisert som obstruktiv eller ikke-obstruktiv.

Årsaker til obstruktiv ateletter

L’obstruktiv atelicasasis oppstår når en blokk i en av luftveiene utvikler seg. Dette forhindrer at luften når din alveoli, så kollapser.

Ting som kan blokkere luftveiene dine inkluderer:

 • Innånding av et fremmed objekt, som et lite leketøy eller små biter av mat, i en luftvei
 • Mucushett (akkumulering av slim) i en luftvei
 • Svulst voksende ALL’interiør i en antennevei
 • Tumor i lunge stoff pressing på luftveien

Årsaker til ikke-obstruktivt idrettsutøvere

L’Ikke-obstruktiv atetasis refererer til enhver type ateletter som ikke er forårsaket av en slags blokk i luftveiene.

De vanlige årsakene til ikke-obstruktiv atelikk inkluderer:

Kirurgi

L’ateletteras kan forekomme under eller etter noen kirurgisk prosedyre. Disse prosedyrene innebærer ofte bruk av anestesi og en respirator etterfulgt av smertestillende og beroligende stoffer. Sammen kan disse gjøre pusten overfladisk. De kan også gjøre deg mindre tilbøyelig til å hoste, selv om du trenger å ta bort noe fra lungene.

Noen ganger kan ikke puste dypt eller uvillig, forårsake sammenbruddet av noen av dine alveoli. Hvis du har en prosedyre som kommer, snakk med legen din om måter å redusere risikoen for postcyregisk atelicasis. En bærbar enhet kjent som et insentiv spirometer kan brukes på sykehuset og hjemme for å oppmuntre dyp pusting.

Pleural betaling

Dette er en opphopning av væske i rommet mellom det ytre belegget av lungen og belegget av den indre thoraxvegg. Vanligvis er disse to beleggene nært kontakt, noe som bidrar til å holde skumlunget. En pleural effusjon forårsaker at fyllingene skilles og mister kontakt med hverandre. Dette gjør det mulig for det elastiske lunge stoffet å trekke seg mot interiøret, og komme ut i luften fra alveoli.

Pneumothorax

Dette ligner veldig på pleural betalingen, men innebærer en akkumulering av luft, i stedet for væske, mellom lungens belegg og brystbelegg. Som med pleural pouring, forårsaker dette lunge stoff for å tiltrekke seg interiøret, og gir bort luften fra alveolene.

Pulmonal arr

Pulmonal healing kalles også lungefibrose. Det er vanligvis forårsaket av langsiktige lungeinfeksjoner, som tuberkulose. Selv L’langsiktig eksponering for irriterende stoffer, inkludert sigarettrøyk, kan forårsake det. Dette arr er permanent og gjør alveoli-inflasjonen vanskeligere.

Brystkreft

Enhver type masse eller vekst i nærheten av lungene kan trene på lungene dine. Dette kan tvinge en del av # 8217; luft ut av alveolene, slik at de deflater.

Surfaktær mangel

Alveolene inneholder et stoff som kalles overflateaktivt middel som hjelper dem å holde seg åpne. Når ce n’det er for lite, alveoli kollaps. Mangelen på overflateaktive midler har en tendens til å forekomme hos barn født for tidlig.

Hvordan det er diagnostisert?

For å diagnostisere legen begynner legen med å undersøke din medisinske historie. Søk eventuelle tidligere lungeforhold du har hatt eller en nylig operasjon.

Deretter, prøv å ha en’bedre ide om hvordan lungene fungerer. For å gjøre dette, kan de:

 • Kontroller oksygennivået i blodet med et oksymeter, en liten enhet som passer til ALL’enden av fingeren
 • å ta blod fra en’arterie, vanligvis i håndleddet, og kontrollere oksygen, nivåene av karbondioksid og blodkjemi med A’Emogasanalisi
 • Bestil en røntgenstråle
 • Bestil en TAC for å sjekke tilstedeværelsen av infeksjoner eller blokker, som en lungekreft eller luftvei
 • Utføre en bronkoskopi, som inkluderer innsetting av et kamera, som ligger i en tynn og fleksibelt rør, gjennom nesen eller munnen og lungene

Hvordan det blir behandlet?

Behandlingen av ATELETTEASIDEs & # 8217 avhenger av den underliggende årsaken og alvorlighetsgraden av symptomene.

Hvis du har problemer med å puste eller føle at du ikke har nok luft, søker den en medisinsk behandling umiddelbart.

Du kan trenge hjelp av en pustemaskin til lungene dine gjenopprette og årsaken ikke behandles.

Ikke-kirurgisk behandling

De fleste tilfeller av idrettsutøvere krever ikke kirurgi. Avhengig av den underliggende årsaken, kan legen foreslå en eller en kombinasjon av disse behandlingene:

 • Thoracic fysioterapi. Dette innebærer å bevege kroppen i forskjellige stillinger og bruk av berøringsbevegelser, vibrasjoner eller # 8217; bruk av en vibrerende jakke for å oppløse og tømme slimet. Det brukes vanligvis til obstruktiv eller postcyregisk ateleksjoner. Denne behandlingen brukes ofte selv hos personer med cystisk fibrose.
 • Bronkoskopi. Legen kan sette inn et lite rør gjennom nesen eller munnen i lungene for å fjerne et fremmed objekt eller rengjør en mucushett. Dette kan også brukes til å fjerne et utvalg av stoff fra en masse slik at legen kan forstå hva problemet forårsaker.
 • Pusteøvelser. Øvelser eller enheter, som et insentiv spirometer, som tvinger deg til å dypt inhalere og hjelpe til med å åpne alveoli. Dette er spesielt nyttig for postcyregiske atelicasas.
 • Drenering. Hvis din ateletteras skyldes pneumothorax eller pleural betaling, må legen måtte tømme luft eller væske fra brystet. For å fjerne væsken, vil de sannsynligvis sette inn en nål gjennom ryggen, mellom ribber og fluidlomme. For å fjerne luft, må du kanskje sette inn et plastrør, kalt thoraxrør for å fjerne overflødig luft eller væske. Du må kanskje forlate thoracal-røret i flere dager i de mest alvorlige tilfellene.

Kirurgisk behandling

I svært sjeldne tilfeller må du kanskje fjerne et lite område eller lobble lobe. Dette gjøres vanligvis bare etter å ha prøvd alle andre alternativer eller i tilfeller som involverer permanent scarred lungene.

Hva er perspektivet?

L’milde ateletteras er sjelden farlig for livet og forsvinner vanligvis raskt når årsaken adressert.

L’Atoletasi som påvirker de fleste lungene eller manifesterer seg raskt, er nesten alltid forårsaket av en farlig tilstand for livet, for eksempel å blokkere en av de viktigste luftveiene eller når en stor mengde væske eller luft komprimerer en eller begge lungene.