At cos & # 039 er den virale ladningen av hepatitt c?

Oversikt over Dell’hepatitt c.

L’hepatitt er en leversykdom. Det finnes forskjellige typer hepatitt, hver kalt for typen virus som forårsaker det. Viruset Dell’hepatitt C (HCV) kan overføres ved kontakt med en persons blod med hepatitt C eller under seksuell kontakt.

En mor med hepatitt C kan spre barnets infeksjon under fødsel. Mengden virus i blodet på en gitt tid kalles viral ladning.

Antistoffer teste mot viruset til’hepatitt c.

En test for anti-HCV antistoffer er en enkel blodprøve som brukes til screening formål. Selv om denne testen kan oppdage at HCV har vært i blodet, kan det ikke si forskjellen mellom A & # 8217, tidligere infeksjon og en aktiv. I noen tilfeller kan et svakt positivt resultat være en falsk positiv.

Hvis det er positivt for HCV, er det sannsynlig at legen ønsker å utføre ytterligere tester som faktisk kan måle viralavgiften og avgjøre om du har en aktiv infeksjon på 8217; aktiv infeksjon.

Analyse av’RNA av viruset til’hepatitt c.

Kvalitativ test av HCV-RNAs & # 8217 kan oppdage forskjellen mellom fortid og nåværende infeksjoner. Denne testen måler mengden av virus i blodet. En tredje test, viral genotyping, kan fokusere på den spesifikke HCV i kroppen din.

Det finnes forskjellige typer HCV. Vet den spesifikke formen for HCV du har er viktig. Typen påvirker beslutningen om den mest effektive behandlingen for deg.

Fordi testen av viralavgift er viktig?

Ikke alle med hepatitt C har symptomer. Faktisk, i et lite antall mennesker, løser infeksjonen seg alene. Imidlertid, l’hepatitt infeksjon kan vare noen uker til livet. Sykdommen kan føre til leverskade, leverkreft eller behovet for en levertransplantasjon.

Når riktig behandling er bestemt, kan du bruke testen av viralavgift for å overvåke deres suksess og veilede fremtidige helseavgjørelser.

Lav eller høy viral belastning

Med noen andre infeksjoner, har en høyere viral ladning et høyere nivå av sykdom, men er ikke tilfelle av’hepatitt c.Din virale ladning har ingen sammenheng med det du føler deg dårlig eller hvor mye de gir til leveren du kan lide eller i fremtiden.

Viralbelastningen er imidlertid en viktig og # 8217 indikasjon; behandlingseffektivitet. Jo lavere viralavgift, jo mer du sannsynligvis har skjedd.

Redusere tallene

En viral ladning på mindre enn 615 IE / ml (internasjonale mini-millerenheter) betyr at det ikke er noen påviselig hepatitt C-virus eller som er for lavt til å bli detektert. Videre er en viruladning som er større enn 800 000 UI / ml høy og mindre enn 800 000 UI / ml er lav. Under behandlingen er en fallende viralavgift en indikasjon på behandlings suksess.

På slutten av den planlagte behandlingssyklusen (generelt 8 til 12 uker), en ikke-detekterbar viral ladning betyr at behandling kan avbrytes. Deretter kan testen av viruladningen advare deg om et tilbakefall.

Hvor ofte trenger jeg en viral ladetest?

Å forstå spesifikasjonene til din virale ladning er viktig på tidspunktet for diagnosen. Når behandlingen startet, vil oppfølgingstester kjenne legen dersom den nåværende behandlingen er effektiv.

I tillegg til dette er det ikke nødvendig å gjenta testene. Dette skyldes at viral ladning ikke gir informasjon om symptomene dine, eller hvis leveren fungerer riktig eller ikke. Andre levereksamen, som en biopsi, kan gi denne informasjonen.

Hvem bør testes og når?

Noen grupper er mer utsatt for kontrakt L’HCV. Blant dem er det pasienter i dialyse, barn født av positive mødre alle som kanskje har hatt kontakter med en persons blod infisert med hepatitt c.

Svært ofte oppstår overføringen av HCV fra deling av nåler og sprøyter for bruk av injiserbare legemidler eller en mor med hepatitt C til sitt barn under fødselen.

Av og til overføres det gjennom:

  • Å ha sex med noen som har hepatitt c.
  • Lag en tatovering på et sted som ikke har god infeksjonskontroll
  • Del elementer for personlig pleie, som en barberhøvel eller tannbørste, med noen som har hepatitt c.

L’hepatitt C kan ikke overføres gjennom:

  • hoste eller nysing
  • Deling av bestikk eller briller
  • klemmer og kyss
  • L’amming
  • holde hender

Ofte er det ingen symptomer på hepatitt c. Noen mennesker føler tretthet, magesmerter eller gulsott. Disse symptomene kan presse legen din for å bestille en test for HCV;. Antistoffer presenterer ikke alltid seg i de første månedene senere l & # 8217;.

Hvis du er et positivt resultat for HCV, bør du bli testet for virusavgift. Vi anbefaler også testen av viruladningen før og under behandling.