At cos & # 039 er cerebral tåke av hepatitt c?

Beskrivelse

Cerebral tåken er et begrep som brukes til å beskrive en generell følelse av mental stump. Dette inkluderer glemsomhet, konsentrasjonsproblemer og forvirring. Det er en generelt uorganisert tankegang.

utdanning forestilling omtrent halvparten av de med hepatitt C Opplev nevropsykiatriske symptomer som tåken i hjernen. Relaterte symptomer inkluderer svakhet, irritabilitet og tretthet. Selv om disse klagerne kan virke mindre, kan de gjøre det vanskelig å spille daglige aktiviteter.

Fordi l’hepatitt c forårsaker tåkenes tåke?

L’hepatitt C treffer leveren og er en tilstand som utvikler seg fra en infeksjon fra en «8217; hepatitt c. Leveren din er ansvarlig for å fjerne skadelige stoffer fra blodet ditt, blant annet. Når det ikke fungerer riktig, kan det påvirke hele kroppen, inkludert hjernen.

Symptomer på cerebral tåke fra hepatitt c.

Det er mer sannsynlig at symptomene på cerebral tåken manifesterer seg i mennesker med avansert hepatitt C eller i de som har utviklet cirrhosis. Andre symptomer på hepatitt C kan bidra til den følelsen av tåke. Behandling kan også bidra til dette symptomet. Dette kan inkludere antiviral direkte handlingsbehandling (DAA) med eller uten ribavirin. En eldre medisinering, interferon, hadde et betydelig antall bivirkninger, men dette stoffet er ikke lenger brukt.

tretthet

tretthet er et vanlig symptom på hepatitt c. Terapi daa forårsaker søvnløshet i en minoritet av mennesker. Mangel på søvn er en faktor som bidrar til hodepine, dårlig humør og depresjon. En annen medisinering, ribavirin, kan skape søvnforstyrrelser og er kjent for å forårsake tretthet. Alle disse kan bidra til tåken til hjernen.

Angst

Ha hepatitt C i seg selv kan forårsake et visst nivå av angst. DAA-terapi kan også få deg til å føle deg nervøs og engstelig.

Sinne, irritabilitet, dårlig humør

Folk i DAA-terapi har en tendens til å bli sint lettere enn de normalt ville gjøre. Ribavirinen kan forårsake irritabilitet og generell dårlig humør.

Tristhet eller depresjon

Tristhet kan være resultatet av’hepatitt C, og er en vanlig bivirkning av ribavirin. Vanligvis vil du opphøre innen få uker etter slutten av behandlingen. Snakk med legen din dersom du har kjent symptomer på depresjon. Du må kanskje justere medisinske doser og legge til antidepressiva til behandlingsplanen.

Minne, konsentrasjon og forvirring

Vanskelighetsgrad å huske ting og opprettholde konsentrasjon er bivirkninger av ribavirin. Disse effektene kan også føre til generell forvirring.

Andre symptomer på cerebral tåke fra hepatitt c.

L’Hepatitt C kan også forårsake fysiske symptomer som kan bidra til tåkenes tåke, som:

  • Muskelsmerte
  • Magesmerter
  • feber
  • tap av Appetit

Hepatisk encefalopati

L’hepatisk encefalopati er mer enn bare en hjernens tåke. Det er en tilstand der cerebralfunksjonen er skadet fordi leveren ikke kan fjerne blodtoksiner. Dette gjør det mulig for de skadelige kjemikaliene å samle seg i blodet. Oppstår vanligvis hos personer som har avansert hepatitt, cirrhose eller A & # 8217, annen kronisk leversykdom.

Symptomer på’hepatisk encefalopati inkluderer:

  • forverring av cerebral tåke
  • Støpt eller søtt pust
  • Problemer med små håndbevegelser

De mest alvorlige tegnene inkluderer:

  • Skjelve hånden eller armen
  • Flott personlighetsendringer
  • Eloquio

Folk kan bli lat, ubevisste eller komme inn i komaen. Dette er en medisinsk nødsituasjon som krever en umiddelbar opptak.

Behandle med tåkenes tåke

Sikkerhetseffektene av narkotika kan bli bedre etter at kroppen din har tilpasset. Ellers kan doseringsjusteringer, endringer i narkotika og ytterligere terapier bidra til å lindre hjernens tåke.

Komplementære terapier som meditasjon, pust og yoga øvelser kan bidra til å lindre noen symptomer og bivirkninger. Gjør endringer i søvnrytme, kosthold og alle «trening kan bidra til å forbedre din generelle helse og din følelse av velvære.

Hvis du lever tåkenes tåke, snakk med legen din.