Astrophobia: Forstå frykten for tordenvær

COS’er Astrophobia L & # 8217?

L’Astrophobia er ekstrem frykt for torden og lyn. Det kan slå folk i alle aldre, selv om det kan være vanlig hos barn enn voksne. Du kan også se i dyr.

Mange barn som har denne frykten, vil til slutt overvinne det, men andre vil fortsette å oppleve fobi i # 8217; voksen alder. L’Astrophobia kan også manifestere hos voksne som ikke har hatt barn.

Bli overrasket av tordenvær eller forberedelse på ekstreme værforhold kan skape rimelige nivåer av angst eller frykt. Hos personer med astrofobi, forårsaker tordenvær en ekstrem reaksjon som kan svekkes. For folk med denne fobien, kan disse følelsene være overveldende og virke uoverkommelig.

L’Astrophobia kalles også:

 • Astrapophobia
 • tonitrophobia
 • Bronthophobia
 • Keraunophobia

L’Astrophobia er en herdbar angst. Som mange andre fobier, er det ikke offisielt anerkjent av den amerikanske psykiatriske foreningen som en bestemt psykiatrisk diagnose.

Hva er symptomene?

I mennesker uten denne fobien kan nyheten om en overhengende storm ta deg til å kansellere eller overføre programmer til programmene til programmet. Eller, hvis du er i en lynstorm, kan du søke etter ly eller komme vekk fra høye trær. Selv om sjansene for å bli rammet av lyn er subtile, Disse handlingene representerer et tilstrekkelig svar på en potensielt farlig situasjon.

En person med astraophobia vil ha en reaksjon som går utover disse tilsynelatende passende handlinger. De kan prøve panikk følelser, både før og under en storm. Disse følelsene kan degenerere i et ekte panikkanfall og inkludere symptomer som:

 • rister hele kroppen
 • brystsmerter
 • nummenhet
 • kvalme
 • Palpitasjoner
 • åndedrettsproblemer

Andre symptomer på astrofobi kan omfatte:

 • svette hender
 • Racing Pulse
 • Obsessivt ønske om å overvåke stormen
 • Behovet for å gjemme seg fra stormen, for eksempel i en garderobe, på badet eller under sengen
 • klamrer seg til andre for beskyttelse
 • ukontrollabel gråt, spesielt hos barn

Personen kan også forstå at disse følelsene er overdrevne og irrasjonelle uten evnen til å redusere dem.

Disse symptomene kan utløses av en meteorologisk bulletin, en samtale eller en plutselig lyd, som en torden. Selv bilder og høres lik torden og lyn kan utløse symptomer.

Hva er risikofaktorene for astrofobi?

Noen kan være mer utsatt for denne fobien. Bare være et barn kan være en risikofaktor. Stormene kan være spesielt skremmende for barn, men de fleste kommer fra disse følelsene som de alder.

Noen barn med autisme og lidelser i Sensorisk behandling, som Dell’auditiv behandling, kan ha større problemer med å sjekke sine følelser under en storm fordi de har større lydfølsomhet.

I & # 8220;Dans i regnet: historier om eksepsjonelle fremskritt av foreldre til barn med spesielle behov, & # 8220; # 8217; Forfatter Annabel Stehli sammenligner lyden av regndråper med kuler som et eksempel på hvordan barn med lidelser i’sensorisk integrasjonsopplevelse regn. Også l’angst er felles Blant barn med autisme. Dette kan forverre ubehag, både før og under tordenvær.

Forstyrrelser D’Angst er ofte kjent og noen ganger har en genetisk binding. Personer med en familiehistorie av angst, depresjon eller fobier kan være mer i fare for astrofobi.

Selv l’erfaring med et tidsrelatert traumer kan være en risikofaktor. For eksempel kan noen som hadde en, traumatisk eller negativ opplevelse forårsaket av ugunstige værforhold, få en fobi for stormer.

Hvordan diagnostisert L’Astrophobia?

Hvis fobien varer mer enn seks måneder eller forstyrrer hverdagen, og spør en lege eller en terapeut kan hjelpe deg. Legen vil formulere en diagnose basert på verbale rapporter om dine reaksjoner og følelser til stormer, samt en eksamen for å utelukke et medisinsk grunnlag for symptomer.

Det er ingen spesifikk diagnostisk laboratorietest for L’Astrophobia. Den nye utgaven av’American Psychiatric Association of Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser Gir kriterier for spesifikke fobier, som kan brukes til å gjøre en diagnose.

Spesifikke fobier er en angstlidelse, merket med irrasjonell frykt. Legen din vil sammenligne symptomene dine med L’liste over kriterier for å avgjøre om hva du har er en fobi.

Hvordan behandlet L’Astrophobia?

Det er flere behandlinger for fobier som kan være effektive for deg.

Kognitiv atferdsterapi (CBT)

CBT er en form for psykoterapi (Word Therapy). Det er en kortsiktig tilnærming. Det kan gjøres individuelt med en terapeut eller i en gruppe kontekst. CBT konsentrerer seg dypt på et bestemt problem og er målrettet. Den er designet for å endre negative eller feilaktige tankemodeller og erstatte dem med mer rasjonelle tenkende måter.

Terapi dell’eksponering

Terapien på 9217; eksponering er en type CBT-terapi. Gir muligheter til folk med fobier å håndtere deres frykt som er sakte utsatt for det som skremmer dem over tid. For eksempel vil du oppleve stormer eller utløsere relatert til stormer under tilsyn eller i et kontrollert miljø.

Dialektisk atferdsterapi (DBT)

Denne feilsøkingsmetoden kombinerer CBT til meditasjon og andre stressreduksjonsteknikker. Er designet for å hjelpe folk å utdype og regulere sine følelser ved å redusere # 8217;.

Acceptance and Commitment Therapy (Act)

Loven forsøker å øke bevisstheten, kapasiteten til å håndtere og l’aksept av selvtillit og situasjoner.

Anti-angst narkotika

Legen kan også anbefale medisiner for terapien i tillegg til terapi. Disse stoffene kan bidra til å redusere stress du føler deg før eller under tordenvær. Narkotika er ikke en kur for fobi.

Stressadministrasjonsteknikker

Stressadministrasjonsteknikker, som meditasjon, kan være effektive for å eliminere eller redusere fobielatert angst. Disse teknikkene kan hjelpe deg med å administrere din langsiktige fobi.

Hva er perspektivet?

Hvis din frykt for stormer varer seks måneder eller mer, eller forstyrrer hverdagen, kan den klassifiseres som en fobi. L’Astrophobia kan overvinnes med behandling og støtte.