Astma og bronkitt: Forstå forbindelsen

Astmatisk bronkitt

Luftveiene i lungene blir gradvis mindre når de kommer i dybden i lungene. Når disse luftveiene er betent, snakker vi om bronkitt. Kronisk bronkitt streiker 8.7 millioner voksne Hvert år i USA.

Selv om bronkittet kan oppstå, selv om du ikke har astma, astma, kan astmaen øke sjansene for å utvikle bronkitt. Astmatisk bronkitt er bronkitt som oppstår på grunn av astmaen.

De to forholdene er tilkoblet. Ha astmaen øker risikoen for bronkitt. Dette fordi astmaen smalner vaser d’luft i lungene.

Når luftveiene er betent, produserer de slim. Dette er forsøket på kroppen din for å finne det du synes er en infeksjon i & # 8217. Dette slimet kan ytterligere blokkere og skade luftveiene.

Alt i luftveiene, inkludert bakterier eller virus, vil forbli fanget i luftveiene når en D & # 8217-angrep oppstår;. Over tid kan rester i lungene skade pulmonal stoffet. Dette kan ytterligere øke risikoen for å utvikle bronkitt.

Hva er forskjellen mellom astma og bronkitt?

Bronkitt er en obstruktiv lungesykdom som ligner kronisk obstruktiv lungesykdom. Selv om bronkitt og # 8217; astma er begge relaterte og både lungesykdommer har forskjellige årsaker.

Folk som utvikler bronkitt gjør det på grunn av en respiratorisk infeksjon eller en tilstand av helse som er underliggende, som en autoimmun sykdom eller cystisk fibrose.

Selv astma og bronkitt er forskjellige på et cellulært nivå. L’astma er forbundet med cellene relatert til betennelsen, mens bronkittet er koblet til cellene som er involvert i kampen mot infeksjoner.

Symptomer på astmatisk bronkitt

Symptomene på astma, bronkitt og astmatisk bronkitt er generelt svært like. Av denne grunn kan det være vanskelig å skille forholdene uten en offisiell diagnose.

Disse symptomene kan omfatte:

  • Thoracic undertrykkelse
  • Wheezing
  • respiratoriske vanskeligheter
  • En feber med lav karakter

Du kan ikke si om du har bronkitt eller forverring av # 8217; astma uten lungefunksjonstester som er spesialisert av legen din. Du bør se etter medisinsk behandling hvis:

  • dine forhold forverres
  • Dine forhold forbedrer ikke bruk av inhalatoren for astma
  • En feber på ca 102 ° F eller høyere utvikler seg

Legen vil utføre mer spesifikke tester for å avgjøre om symptomene forårsaket av astma eller bronkitt. Hvis du tatter med sputum, kan du ha bronkitt.

Hva er årsakene til astmatisk bronkitt?

Den nøyaktige årsaken til astmatisk bronkitt er ikke kjent. Bronkitt kan utvikle seg på grunn av et virus eller en infeksjon i åndedrettsruten eller for faktorer relatert til livsstil

Hvis du har astma og røyk, er du mer utsatt for tilstanden. L’Eksponering for passiv røyking kan også skade luftveiene. Dette gjør deg mer utsatt for kontrakt bronkitt.

Pust inn forurenset luft, som kan skje mens du arbeider i tre eller arbeider med farlige kjemikalier, kan øke risikoen for bronkitt. Med astmaen er disse utløsende faktorene enda mer sannsynlig å bringe til bronkitt.

Som astmatisk bronkitt behandles?

Hvis bronkittet er forårsaket av en infeksjon på 8217, vil legen foreskrive antibiotika. Behandlingsmål for astmatisk bronkitt inkluderer reduksjonen av luftveien, vedlikeholdet av åpne luftveier og eliminering av slim som hindrer luftveiene. Du kan puste steroider for å redusere lungens betennelse eller bruke ekstra oksygen hjemme.

Slik forhindrer du astmatisk bronkitt

Det er bedre å sjekke astma så mye som mulig for å forhindre utvikling av astmatisk bronkitt. Du kan også vedta tiltak for å redusere L’eksponering for luftveisirritanter. Dette kan bety:

  • Bruk en maske eller filter hvis arbeidet innebærer luftveisforurensning
  • Kjøp en luft eller ovnfilter for ditt hjem
  • Fjern kjæledyr fra huset eller begrense samspillet med dem

Du kan også vurdere ideen om å få en årlig influensavaksine. Åndedrettsinfeksjoner kan ofte føre til bronkitt og vaksinasjon kan hjelpe deg med å forhindre i første omgang L & # 8217;.

Hvis astmaet ditt er kontrollert og du ikke har tegn på infeksjon, kan bronkitt løses av seg selv. Hvis symptomene dine ikke forbedrer eller blir verre, bør du gjøre en avtale med legen din.