Ass mister: symptomer og årsaker til fecal inkontinens

Du har en sittende som mister? L’Erfaring med dette kalles fecal inkontinens, et tap av tarmkontroll der fekalmaterialet kommer ut utilsiktet av rumpa.

Ifølge American College of Gastroenterology, L’fekal inkontinens er vanlig, som påvirker mer enn 5.5 millioner amerikanere.

Symptomer på en sittende som mister

Det er to typer fecal inkontinens: presserende og passiv.

  • Med haster fecal inkontinens, føler du behovet for å poop, men du kan ikke sjekke det før du når et bad.
  • Med passiv fecal inkontinens er du ikke klar over tilstedeværelsen av slim eller poop i # 8217; anus.

Noen medisinske eksperter inkluderer smuss som et symptom på’fekal inkontinens. Skitten er når slim eller poop flekker vises på undertøyet ditt.

Årsaker til en røv du mister

En sittende som mister, kan skyldes en rekke fordøyelseskanaler og kroniske sykdommer, inkludert:

Diaré

Siden løs og vandig poop er vanskeligere å holde tilbake til solid poop, er diaré en vanlig risiko for rumpa du mister.

Diaré kan løses av virus, bakterier, parasitter, noen rusmidler og en rekke andre årsaker.

Mens alle lider av diaré fra tid til annen, bør du snakke med en lege hvis du har kronisk diaré.

Forstoppelse

Forstoppelse kan forårsake stor og hard poop som er vanskelig å passere og kan forlenge og til slutt svekke rektummuskulaturen. Så disse musklene kan ha problemer med å holde opp vandig poop som ofte akkumuleres bak hard poop.

Stipulering kan skyldes en rekke problemer, inkludert gastrointestinale lidelser som IBS, noen rusmidler, ernæringsmessige problemer og mer.

Sporadisk forstoppelse kan forekomme, men snakk med en lege hvis du lider av lange perioder med forstoppelse.

Hemorroider

Hemorroider kan forhindre musklene fra rundt # 8217; å lukke helt, slik at utslipp av små mengder slim eller poop.

Nevrologiske sykdommer

Noen nevrologiske sykdommer, inkludert multippel sklerose og Parkinsons sykdom, kan slå rektum nerver, # 8217; anus eller bekkenbunn, forårsaker fecal inkontinens.

Nerve

Hvis det er skadet, kan nervene som styrer endetarmen, # 8217; anus eller bekkenbunnet kan forstyrre musklene som fungerer som de burde.

Nerver kan bli skadet av en hjerne lesjon eller ryggmargen eller til og med fra’langsiktig vane med å belaste tungt til poop.

Rektal prolaps

Rektal prolaps er en tilstand som forårsaker rektal fall gjennom anusen. Dette kan forhindre alle «8217; å lukke helt, slik at utslipp av små mengder poop eller slim.

Rektocele

Rektokelen, en type vaginal prolaps, er en tilstand som forårsaker hevelse av endetarmen gjennom vaginaen. Det er forårsaket av en svekkelse av det tynne laget av muskler mellom skjeden og endetarmen.

Når skal du snakke med legen din

Hvis din fekal inkontinens er alvorlig eller hyppig, kontakt lege, spesielt hvis det på grunn av sosialt eller følelsesmessig ubehag eller påvirker kvaliteten på livet ditt.

Hvis du tror at du har kroniske årsaker eller mer alvorlige forhold som kan føre til fekal inkontinens, snakk med en lege av diagnosen.

Behandle en sittende som mister

Sekund 2016 Artikkel, Enkle behandlinger er det første trinnet. Medisin, endringer i kosthold, øvelser for å styrke bekkenbunnsmuskler og tarm trening kan føre til en forbedring på 60% av symptomene og stoppe fecal inkontinens for 1 person i 5.

Hjemmebehandlinger inkluderer:

Kostholdsendringer

Når du diskuterer symptomene dine med legen din, kan de foreslå forskjellige endringer i kostholdet hvis du sitter som mister, er resultatet av diaré eller forstoppelse.

Mange forslag vil fokusere på # 8217; fiber eller væskeinntak. For eksempel, hvis din fekal inkontinens er et resultat av hemorroider, kan legen foreslå at du drikker flere væsker og spiser mer fiber.

Benk-Top Drugs

En lege kan anbefale mot-top-stoffer (OTC), avhengig av hva som forårsaker fekal inkontinens.

For diaré kan de foreslå underlag av vismut (pepto-bismol) eller loperamid (imodium). For forstoppelse, kan de foreslå fibertilskudd (som metamucil), osmotiske midler (som miralax), emollients av avføringene (som en magert) eller stimulanter (som Dulcolax).

Øvelser for bekkenbunnsmuskler

Legen kan anbefale øvelser som involverer styrking og avslappende av bekkenbunnsmuskler for å styrke musklene i # 8217; anus og endetarmen, samt bekkenbunnen.

Intestinal trening

L’intestinal trening (eller ombygging) innebærer trening for å feste på bestemte øyeblikk av dagen, for eksempel etter å ha spist et måltid. Dette kan trene kroppen din for å ha regelmessige tarmbevegelser.

Medisinske behandlinger:

For den mest alvorlige fecal inkontinens, kan legen anbefale en eller flere behandlinger som:

  • Biofeedback terapi. Denne typen terapi bruker sensorer for å måle kroppens nøkkelfunksjoner. Det kan brukes til å lære bekkenbunnsøvelser eller gjenkjenne når poet fyller endetarmen eller kontrollen hastigheten. Noen ganger brukes også en rektal ballon eller anal manometri til å hjelpe treningen.
  • Ladningsmidler. Ikke-absorberbare lademidler injiseres for å tykke analveggene.
  • Medisin på resept. Legen kan foreskrive sterkere OTC-alternativer med stoffer for å håndtere årsakene til # 8217; fekal inkontinens som IBS L & # 8217.
  • Kirurgi. For å behandle skade på den analfinerte eller til musklene i bekkenbunnen, kan legen foreslå spinteroplastikk, kolostomi, reparasjon eller utskifting av sphincteren eller kirurgisk korreksjon av hemorroider, rektokler eller rektal prolaps.

Ta bort

En sittende som mister, bedre kjent som fecal inkontinens, er en relativt vanlig manglende evne til å kontrollere intestinale bevegelser med følgelig forventning om poop uventet fra endetarmen.

Selv om det kan virke pinlig, snakk med legen din hvis du har problemer med å sjekke din poop. Det er flere årsaker som alle kan behandles av legen, ofte på en veldig enkel måte.