Asperger vs Autism: Hva er forskjellen?

Del på Pinterest

Du kan høre at mange mennesker nevner Aspergers syndrom i samme pust av autistisk spektrumforstyrrelse (ASD).

Asperger ble en gang ansett som annerledes av ASD. Men en diagnose av asperger eksisterer ikke lenger. Tegnene og symptomene som når de var en del av Aspergers diagnose, faller nå innenfor # 8217; ASD.

Det er historiske forskjeller mellom begrepet & # 8220; Asperger & # 8221; og hva vurderes «8220; autisme & # 8221;. Men det er verdt å gå på denne måten og # 8217; Det er akkurat Asperger og hvorfor nå anses som en del av’ASD.

Fortsett å lese for å lære mer om hver av disse lidelsene.

Informasjon om autistisk spektrumforstyrrelser (ASD)

Ikke alle autistiske barn viser de samme tegnene på autisme eller opplever disse tegnene i samme grad.

Derfor er autismen vurdert på et spektrum. C’er et bredt spekter av atferd og erfaringer som anses å gå tilbake til # 8217; omfanget av en diagnose av autisme.

Her er en kort oversikt over atferdene som kan forårsake diagnosen autisme til noen:

 • forskjeller i # 8217; behandling av sensoriske opplevelser, for eksempel berøring eller lyd, fra de som regnes som vurderer & # 8220; neurotypic & # 8221;
 • forskjeller i læringsstiler og tilnærminger til feilsøking, for eksempel L’rask læring av komplekse eller vanskelige emner, men har problemer med å mestre fysiske oppgaver eller samtaleforskyvninger
 • Spesielle dype interesser pådratt i bestemte emner
 • Gjentatte bevegelser eller atferd (noen ganger kalt «8220; stiming & # 8221;), hvordan å klandre hendene eller steinen frem og tilbake
 • Sterkt ønske om å holde rutinen eller etablere bestillingen, hvordan du følger det samme programmet hver dag eller organiserer personlige effekter på en bestemt måte
 • Vanskeligheter i # 8217; behandling og produksjon av verbal eller ikke-verbal kommunikasjon, som å ha problemer med å uttrykke tanker med ord eller vise følelser på utsiden
 • Vanskeligheter i # 8217; forseggjort eller delta i nevrotypiske interaktive sosiale sammenhenger, for eksempel hilsen noen som møtt ham

På Aspergers syndrom

Aspergers syndrom ble tidligere ansett som en form for autisme & # 8220; mild & # 8221; O & # 8220; Høy drift & # 8221;.

Dette betyr at folket som mottok en diagnose av Asperger, hadde en tendens til å eksperimentere med autismeadferd som ofte ble ansett som minimal forskjellig fra de nevotypiske menneskene.

Asperger ble introdusert for første gang i diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (DSM) i 1994.

Dette skjedde fordi den engelske psykiateren Lorna Wing oversatte verkene til den østerrikske legen Hans Asperger og innså at hans forskning fant forskjellige egenskaper hos autistiske barn fra de med symptomer / # 8220; mild & # 8221;.

Diagnostiske kriterier for Aspergers syndrom

Her er en kort sammendrag av Diagnostiske kriterier for Asperger Fra den forrige versjonen av DSM (mange av disse kan virke kjent):

 • har problemer med verbal eller ikke-verbal kommunikasjon, for eksempel visuell kontakt eller sarkasme
 • Ha noen eller ingen langsiktige sosiale forhold til jevnaldrende
 • Mangel på interesse for å delta i aktiviteter eller interesser med andre
 • Viser lite eller ingen svar på sosiale eller følelsesmessige opplevelser
 • ha en vedvarende interesse for et enkelt spesial emne eller svært få emner
 • Streng overholdelse av rutinemessig eller ritual oppførsel
 • Repeterende atferd eller bevegelser
 • intens interesse for bestemte aspekter av objekter
 • finn det vanskelig å opprettholde relasjoner, arbeid eller andre aspekter av dagliglivet på grunn av disse tegnene som er nevnt ovenfor
 • har ingen forsinkelse i # 8217; språkundervisning eller i den typiske kognitive utviklingen av andre lignende nevrologiske utviklingsforhold

Fra og med 2013 er Asperger nå ansett som en del av Spectrum of Dell’autisme og er ikke lenger diagnostisert som en egen tilstand.

Asperger vs Autism: Hva er forskjellene?

Asperger og autisme anses ikke lenger separat diagnose. Personer som tidligere har mottatt en diagnose av Asperger, mottar nå en diagnose av autisme.

Men mange som har blitt diagnostisert med Aspergers sykdom før de diagnostiske kriteriene endret i 2013, blir fortsatt oppfattet som Asperger & # 8221;.

Og mange mennesker anser også Asperger som en del av deres identitet. Dette betraktes spesielt som stigma som fortsatt omgir diagnosene av autisme i mange samfunn rundt om i verden.

Likevel den eneste virkelige’forskjellen & # 8221; Blant de to diagnosene er at folk med Asperger kan betraktes som folk som har flere problemer med en «8220; Som nevrotypes med bare tegn og symptomer & # 8220; mild & # 8221; at de kan ligne autisme.

Behandlingsalternativer varierer for Asperger og autisme for L & # 8217?

Heller ikke hva som tidligere ble diagnostisert som Asperger eller L’autisme er en medisinsk tilstand som må være behandlet & # 8221;.

De med autisme diagnose vurderes & # 8220; neuroDivergenti & # 8221;. Autistisk oppførsel anses ikke som en sosialt typisk ting. Men dette betyr ikke at 8217; autisme indikerer at C’er noe galt med deg.

Det viktigste er at du eller noen i ditt liv som du har blitt diagnostisert med autisme for å vite at de er elsket, akseptert og støttet av de som omgir dem.

Ikke alle i samfunnet i autismen er enige om at autistiske mennesker ikke trenger medisinsk behandling.

C’er en debatt i gang blant de som ser autisme som en uførhet som trenger medisinsk behandling («8220; medisinsk modell & # 8221;) og de som ser autisme & # 8220; behandling & # 8221; I form av å garantere funksjonshemmede rettigheter, for eksempel rettferdig arbeidspraksis og helsedekning.

Her er det noe Behandlingsalternativer for Asperger Hvis du tror på deg eller en kjære person trenger behandlinger for atferd som tradisjonelt betraktet som en del av Aspergers diagnose:

 • Psykologisk terapi, som adferdskognitive terapi (CBT)
 • Narkotika for tvangsmessig (DOC) angst eller obsessiv forstyrrelse
 • Talterapi eller språkbehandling
 • Endringer eller kosttilskudd
 • Komplementære behandlingsalternativer, som for eksempel massasjeterapi

Ta bort

Det viktigste her er at Asperger ikke lenger er en funksjonell periode. Skiltene som en gang ble brukt til å diagnostisere, tilhører de mer fast ved en diagnose av ASD.

Og en diagnose av autisme betyr ikke at du eller en elsket å ha en & # 8220; tilstanden & # 8221; som må være & # 8220; herdet & # 8221;. Det viktigste er at du elsker og aksepterer deg selv eller en autistisk person du kjenner.

Lære nyansene til # 8217; ASD kan hjelpe deg med å begynne å forstå at erfaringene fra’ASD er erfaringene fra hver enkelt person. Ingen enkelt sikt er bra for alle.