Asparges og brystkreft: Asparges hjelper deg med å bekjempe den eller spre den?

Del på Pinterest

En nylig Element SECH Publisert på Nature Scared Asparges Lovers Overalt. Han forlot mange av oss med et vedvarende spørsmål: å spise asparges bidrar til å spre brystkreft? Tilsynelatende er svaret ikke så enkelt.

Det er sant at L’L-asparagin, en aminosyre tilstede i asparges, kan spille en rolle i spredningen av kreft. Dette er imidlertid bare en liten del av diskusjonen om rollen som asparges i kreft.

I denne artikkelen vil vi undersøke forholdet mellom asparges og kreft, og hvis å spise asparges bidrar til å spre brystkreft.

Å spise asparges øker risikoen for å få brystkreft? Det kan forverre ting?

Forskning på sammenhengen mellom asparges og brystkreft er dårlig. Hittil er det ingen forskningsstudier som undersøker om å spise asparges kan forårsake brystkreft eller verre.

I stedet involverer mye av forskningen L-asparagin, En aminosyre som ligger i asparges.

Nedenfor vil vi se lengre tid på rollen som L-asparagin i brystkreft og andre typer kreft.

COS’er L-asparaginen?

L-asparagin er en ikke-essensiell aminosyre som var først isolert fra aspargesjuice. Ikke-essensielle aminosyrer som L-asparagin kan syntetiseres i kroppen og bør ikke konsumeres i kostholdet.

L-asparaginase er enzymet som er ansvarlig for opprettelsen av L-asparagin. Dette enzymet er også involvert i metabolismen av glutaminsyren, en annen viktig aminosyre.

L’Original søk artikkel i spørsmålet undersøkt rolle av l-asparagin, ikke-asparges, i diffusjonen av brystkreftceller. Dette er ikke den første studien å vurdere L-asparagin i sammenheng med brystkreft.

TIL lignende studie Fra 2014 nevner også en mulig forbindelse mellom L-asparaginnivåer og spredning av brystkreftceller.

Forbindelsen mellom L-asparagin og kreft er ikke bare begrenset til brystkreft. En nylig studere Han testet som tilgjengeligheten av L-asparaginpåvirkninger på cellelinjer av lymfoidkreft.

For å forstå forbindelsen mellom asparagin og kreft, må vi forstå sin funksjon i kroppen.

Hvordan l-asparagin fungerer i kroppen din?

Aminosyrer, protein murstein er en viktig del av menneskelig metabolisme. Bidra til å bygge viktige proteiner, syntetisere nevrotransmittere og til og med lage hormoner.

Når det er ALL’interiør av kroppsceller, brukes L-asparagine som aminosyreutveksling faktor. Dette betyr at andre aminosyrer ALLE’Eksterne celler kan byttes med L-asparagin ALL’Interiør av cellen. Denne utvekslingen er en nødvendig del av en sunn metabolisme.

Hvordan L-asparagin fungerer i sammenheng med tumorceller?

L-asparagin er tilkoblet til en annen aminosyre, glutamin. I tumorceller, glutamin Det er nødvendig å støtte overlevelse og vekst av tumorceller.

Uten nok glutamin i cellen, gjennomgår tumorceller apoptose eller celledød. I følge Undersøkelser, L-asparagin er i stand til å beskytte tumorceller mot død på grunn av et glutamintap.

C’er også en forbindelse Mellom asparagin, glutamin og blodkar-formasjon. I kreftfylter er dannelsen av blodkar nødvendig, slik at kreften vokser og overlever.

De forskere har oppdaget at i noen celler har reduksjonen av asparaginnivåene Synthetase kompromittert veksten av nye blodkar. Denne effekten skjedde selv når en tilstrekkelig mengde glutamin var tilstede for å dyrke blodkar i tumorer teoretisk.

Asparges kan bidra til å bekjempe kreft?

Utenfor det faktum at noen ganger din urin har en merkelig lukt, har asparges mange helsemessige fordeler. Denne hypokaloriske maten er rik på næringsstoffer som vitamin B-12 og vitamin K.

Videre kan det hjelpe med vekttap, senking av blodtrykk og forbedring av helsen til italestivsystemet. Men asparges kan bidra til å bekjempe kreft?

I en In vitro studie, Flere komponenter av asparges er blitt isolert og testet for deres toksisitet mot kolonkreftceller. Forskere har oppdaget at noen aspargesforbindelser, kalt saponiner, har vist antitumoraktivitet i nærvær av disse cellene.

I en annen studere, Forskere studerte polysakkaridpåvirkningen av asparges og tyggegummi på leverkreftceller. Ved å bruke en terapi av transkateter arteriell kjemiembling, har en type kjemoterapi, i kombinasjon med disse to aspargesforbindelsene vist seg å signifikant hemme veksten av leverkreft.

L-asparaginase, Nåværende behandling for leukemi og ikke-Hodgkin lymfom, er effektiv fordi den blokkerer kapasiteten til # 8217; L-asparagin for å beskytte tumorceller, spesielt lymfomceller.

Forbindelsene av asparges har blitt studert i mange år som potensiell terapi mot kreft. Denne undersøkelsen bidrar til å videreutvikle de potensielle fordelene mot kreft som kommer fra forbruket av mange forskjellige vegetabilske matvarer.

Bunnlinjen

Samlet sett indikerer konsensus at asparges ikke øker risikoen for brystkreft eller bidrar til å metastatisere brystkreft. Det har imidlertid vist seg at L-asparagin påvirker overlevelse og spredning av ulike typer tumorceller.

En ny terapi for leukemi inkorporerer allerede medisiner som bidrar til å holde L-asparagin nivåer lave. I fremtiden kan lignende terapier også være effektiv i behandlingen av brystkreft.