ASMR for angst: prøvelser, utløse faktorer og mer

Del på Pinterest

Asmr, eller autonom respons av den sensoriske meridianen, beskriver et fenomen som produserer en følelse av prikking gjennom hele kroppen.

Flere lyd- og visuelle utløsere, som hviske, slå negler eller se på en pensel på en overflate, kan forårsake denne prikkende sensasjonen.

Det ligner Frisson, til kuldegysninger som noen føler når de hører på musikk, eller prikken du kan prøve å se på et stort og vakkert landskap.

I tillegg til å få deg til å føle deg bra, kan ASMR også ha potensial til å hjelpe med følelsen av angst.

Forskningen er lovende, men (mye) begrenset

L’inngang til’ASMR i offentlig bevissthet er fortsatt ganske nylig, og eksperter begynner bare å utforske de potensielle fordelene med fenomenet.

Eksisterende tester er i stor grad konsentrert om selvrapporter for folk som ser på ASMR-video av ulike grunner. Flere studier har funnet lovende resultater, selv om forfatterne av studien generelt er enige om behovet for videre forskning.

Sekund Søk fra 2015, Noen mennesker finner at eksperimentering av ASMR bidrar til å lindre symptomene på det negative humøret, inkludert følelser av depresjon eller stress. Det ser også ut til å redusere kronisk smerte for noen mennesker.

Søk i 2018 Han fant bevis som tyder på at visjonen om ASMR-video kan senke hjertefrekvensen, noe som fører til en tilstand av avslapning og rolig. Forfatterne av studien bemerket at mange tilskuere også rapporterer en større følelse av forbindelse med andre, noe som kan ha en positiv innvirkning på generell trivsel.

ytterligere Søk fra 2018 Støtter disse bruksområder, og merker at andre tilskuere har funnet ut at ASMR-videoer hjalp dem:

 • Slapp av og slapp av
 • å sove
 • Føl deg trøstet eller forespurt
 • Prøv mindre angst eller smerte
 • føler deg bedre når du er syk eller forstyrret

Å se på videoer kan også tjene som en distraksjon fra engstelige tanker, og fremmer også følelse av større avslapning.

Forskere vet fortsatt ikke nøyaktig hvordan eller hvorfor ASMR skjer for noen mennesker. Men som Bingham observerer, hver gang A’Erfaring forårsaker ikke skade på deg eller ingen andre og kan gi en følelse av velvære, anses å være gunstig fra et terapeutisk synspunkt og # 8221;.

Hvis du vil prøve, har du noen alternativer

Du kan merke en lignende prikking når du gjør hverdagslige ting, hvordan du skal smake på en katt som fusjonerer, kutte håret ditt eller høre noen hvisker (spesielt i # 8217; øre).

C’er en hel vinkel på Internett dedikert til å gjenskape disse utløserne.

Noen utløsere virker ikke for alle, selv blant folk som eksperimenterer med ASMR. Videre produserer ikke alle utløsere det samme svaret, så noen forsøk og feil kan være nødvendig før du finner ASMR-utløsere som fungerer bedre for å lindre L & # 8217;.

Når det er sagt, kan noen utløsende faktorer være mer nyttige for ellers angst.

Sound-baserte utløsere

Mange rapporterer videoer av visse lyder som hjelper dem med å slappe av og føle seg mer rolig og mindre engstelig:

 • hvisker. L’asmrtist (aka personen i videoen) sakte whispers setninger eller spesifikke ord som du ikke kan skille, ofte mens du utfører en annen asmr trigger, som Pensle mikrofonen.
 • Tapping. Du kan høre neglene eller fingertuppene tappe på forskjellige overflater, fra et skrivebord, en glassflaske, et lys. Alternativt kan enkelte videoer også inneholde et trykk på tastaturet eller skrivemaskinens nøkler.
 • Snu siden. Du kan høre mykere lyder av patinerte magasiner eller læreboksider eller mer Papirlyder av en typisk bok.
 • Skarpe lyder. Dette kan inkludere ting som papirulykke, ripping av filmen eller knasten av bladene.
 • Personlig oppmerksomhet. Du kan høre hvisket bekreftende setninger, og forteller deg at du er verdsatt, trygg eller det er greit.
 • skriving. Lyden av en blyant eller en fontenen penn som riper på papiret er beroligende for mange mennesker.

Visuelle utløsere

Mange videoer kombinerer noen visuelle utløsere og lyd, men du kan også finne videoer av visuelle utløsere uten lyd.

Noen visuelle utløsere rapporterte som nyttig for å lindre # 8217; angst inkluderer:

 • Folding sengetøy. Noen finner dette beroligende fordi de husker barndommen deres;.
 • Kjærtegne et kjæledyr. Se et godt kjæledyr for å motta velvære, spesielt hvis det er kombinert med lyden av Purr, kan hjelpe folk til å føle seg avslappet og trøstet.
 • Små bevegelser. Disse kan inkludere skriving, Ansikts berøring eller håndlinsebevegelser.
 • Penselstrøk. Dette kan føre til en børste for sminke som kjærtegner en overflate eller bevegelse av en børste mens noen maler. Noen asmrtist bruk Børster på linsen Å simulere ansiktet børster.
 • Hår børsting. Du har noen gang følt deg avslappet mens noen kamper deg, kjært deg eller spilte med håret ditt? Video på hårbørsting gir mange en slik følelse av komfort og ro.
 • Blanding av malingen. Mange rapporterer at å se på fargene fusjonen er avslappende og tilfredsstillende.

Det er ikke for alle, skjønt

Her er kunsten: ASMR virker ikke for alle.

Søk etter 2017 antyder at det kan forholde seg til de spesifikke personlighetene til de store fem.

Folk er mer sannsynlig å eksperimentere med ASMR har en tendens til å:

 • Høyeste poengsum i åpningstiltak Alle’Erfaring og nevrotikk
 • Lavere poengsum i samvittighetsfulle tiltak, ekstroversjon og behagelighet

Folk som ikke lider av ASMR rapporterer ofte at videoer gjør at de føler seg skremt, forstyrret, forvirret eller kjedelig. Selv hos personer som lider av ASMR, kan det hende at noen lyder eller visuelle utløsere ikke har den ønskede effekten.

Noen legger også merke til at mens noen utløser bidrar til å lindre sin angst, intensiverer andre noen ganger symptomer.

L’ASMR-erfaring ser ut til å være på en eller annen måte relatert All’Misologisk erfaring, et annet fenomen som ikke er helt forstått. Personer med misophony, som bokstavelig talt betyr «8220; Hat for Sound & # 8221; Opplev en ekstrem bivirkning på spesifikke lyder.

Disse lydene varierer fra person til person, men feilaktige vanlige utløsere inkluderer gjentatte lyder som:

 • tapping
 • tygge, drikke, munch eller andre matlyder
 • puste eller trekke opp med nesen
 • Nail cutout

Disse lydene kan få deg til å føle deg engstelig, stresset, tatt panikk eller til og med sint. En ASMR-video som inkluderer tapping eller puste, kan forårsake disse følelsene i stedet for å slappe av.

Hvis du prøver å se på ASMR-videoer og ikke kjent noe svar, kan du utforske flere utløsere ta deg til videoer mer nyttig. Pass på at du bare bruker din beste dømmekraft, anbefaler Bingham.

Hvis du føler deg usikker, ubehagelig eller prøver andre negative reaksjoner, kan det være bedre og fortsett med forsiktighet. Sier.

Ting å huske på

Mens ASMR hjelper mange mennesker overvinne små symptomer på stress eller angst, er det ikke en erstatning for terapi eller andre behandlinger for angst, som narkotika.

& # 8220; Det er bare en ting som vil løse ethvert problem & # 8221; sier Bingham. & # 8220; Dette gjelder spesielt med mental helse.& # 8221;

Når det er sagt, hvis du opplever ASMR gir nok lettelse til å redusere ditt velvære, ASMR, L’ASMR kan være tilstrekkelig, fortsetter å forklare.

Det er imidlertid verdt å merke seg at noen mennesker rapporterer for å utvikle en toleranse mot visse utløsende faktorer over tid og trenger å ta en pause for å føle fordelene igjen.

Hvis L’ASMR lindrer symptomer bare midlertidig eller slutter å ha en like sterk innvirkning på ubehag, er det best å kontakte en terapeut som kan tilby profesjonell støtte og guide som kan hjelpe deg med å administrere symptomene dine på en mer varig måte.

Selv om du er på utkikk etter en terapi, er det ikke grunn til å slutte å bruke ASMR som en håndteringsstrategi sammen med behandlingen, så lenge den fortsetter å jobbe for deg.

Bunnlinjen

Forskere har fortsatt mye å lære om’ASMR, inkludert som og hvorfor det fungerer. Det er imidlertid klart som synes å hjelpe noen mennesker.

Hvis du ikke verifiserer ASMR, ser du på utløservideoene, kan ikke produsere Nient’annet enn en følelse av kjedsomhet eller ubehag. Men disse videoene kan hjelpe deg med å bli kvitt engstelige tanker og føle deg mer avslappet.

På slutten av dagen er det en alternativ lavrisiko tilnærming til å takle angst og relaterte problemer.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.