Asbestose: Årsaker, symptomer og diagnose

COS’er asbestosen?

L’asbestose er en lungesykdom som utvikler seg når asbestfibre forårsaker arr i lungene. Arr begrenser pusten og forstyrrer kapasiteten til # 8217; oksygen for å komme inn i blodet. Andre navn på denne sykdommen er pulmonal fibrose og interstitial lungebetennelse.

Mange tilfeller stammer fra # 8217; eksponering for arbeidsplassen på arbeidsplassen før de føderale lovene som justerte det, ble emanert i midten av året & # 8216; 1970. Denne sykdommen tar år å utvikle og kan være farlig for livet. Det totale antall korrelerte dødsfall alle «8217; asbest i USA kunne overstige 200 000 innen 2030, ifølge Byrå for registeret om giftige stoffer og sykdommer.

Gjenkjenne symptomene på # 8217; asbestose

I de fleste tilfeller begynner symptomene ikke å vises opp til ca 20 år (fra 10 til 40 år) etter L’eksponering for asbest.

De vanlige symptomene på asbestosen inkluderer:

  • pust
  • Følelse av undertrykkelse til brystet
  • Vedvarende tørr hoste
  • brystsmerter
  • tap av Appetit
  • Finger clubbing (utvidet fingertupper)
  • Negldeformitet

Risiko årsaker og faktorer forbundet med asbestose

Når asbestfibrene innåndes, kan de inkorporere i lungene og føre til dannelsen av arrvæv. Dette aret er kjent som asbestose. Arr kan gjøre pusten vanskelig fordi det forhindrer lunge stoffet i å utvide og kontraherende normalt.

Du kan drive større risiko for å utvikle sykdommen hvis du jobbet i en sektor assosiert med asbest før føderale lover for å regulere showet;. L’asbest ble ofte funnet i konstruksjon og brannsikre verk. L’asbest er fortsatt brukt i enkelte næringer, men overvåkes nøye av regjeringen gjennom Arbeids- og helsevesenet (OSHA).

Hvis du røyker, har du også en mye større sannsynlighet for å utvikle asbestose og andre relaterte sykdommer.

Test og diagnose av asbestosen

Legen vil utføre flere tester for å vite om du lider av asbestose og utelukker andre forhold som har lignende symptomer.

Først av alt bruker legen vanligvis et stetoskop for å lytte til unormale respiratoriske lyder som en del av en fysisk undersøkelse. Legen kan også bestille røntgenstråler for å lete etter et hvitt eller nestlås på lungene eller brystet. Pulmonal (lunge) funksjonstester kan brukes til å måle mengden luft som kan inhaleres og strømmen D’luft fra og mot lungene.

Legen kan også teste mengden oksygen som overføres fra lungene til blodet. TC-skanninger kan brukes til å undersøke lungene mer detaljert. Legen din kan også bestille en biopsi å se etter asbestfibre i en lungestoffprøve.

Behandlingsalternativer for asbestose

Asbestosen kan ikke helbredes. Det er imidlertid noen behandlinger som kan bidra til å kontrollere eller redusere symptomene. Reseptbelagte inhalatorer kan bidra til å løsne overbelastning i lungene. L’Ekstra oksygen fra en maske eller rør som tilpasser seg nesen, kan hjelpe hvis du har alvorlige vanskeligheter å puste.

Behandlingene for asbestosen innebærer også forebygging av forverring av sykdommen. Du kan gjøre det unngår en’ytterligere eksponering for asbest og røyking.

En lungetransplantasjon kan være en «8217; alternativ hvis tilstanden din er alvorlig.

Langsiktige perspektiver og komplikasjoner av asbestet;

Asbestosen kan føre til ondartet mesotheliom, en alvorlig form for lungekreft. Hvis du røyker, kan andre typer lungekreft utvikle seg. Kronisk obstruktiv bronkopneumopati er A’annen alvorlig tilstand som kan utlede fra # 8217; asbestose. Selv en opphopning av væske rundt lungene, kjent som pleural pouring, er forbundet med asbestose.

Faktorene som påvirker alvorlighetsgraden av sykdommen, hvor lenge du har blitt utsatt for asbest og så mye som du inhalerte. Tilstanden utvikler seg til et langsommere tempo en gang ferdig l’asbest eksponering. Folk som har sykdommen, men utvikler ikke komplikasjoner, kan overleve i flere tiår.

Hva å gjøre hvis du har blitt utsatt

Hvis du har å gjøre med eksponeringen for asbest i mer enn ti år, bør du besøke legen din for en brystradiografi og en screening hver 3-5 år. Pass på at du bruker sikkerhetsutstyr og følg alle sikkerhetsprosedyrer hvis arbeidet ditt for øyeblikket avslører dere alle’asbest.

Arbeidsgivere må kontrollere eksponeringsnivået på arbeidsplassen og tillate bare arbeidet som involverer styringen av asbestet som skal utføres i bestemte områder. Føderale lover krever også at arbeidsplasser har dekontamineringsområder. Ansattes treningsøkter er også nødvendig. Selv rutinemessige medisinske undersøkelser, som kan føre til tidlig diagnose av asbestose, dekkes av den føderale loven.

Du bør kontakte det nærmeste OSHA-kontoret hvis du tror at arbeidsgiveren ikke respekterer disse standardene. De kan styre arbeidsplassen din og gi mer informasjon om helseproblemer. De holder også oversikt over nødsituasjoner og ulykker på jobb.