Aromaterapi for depresjon: Metoder, fordeler og risiko

Beskrivelse

L’Aromaterapi er bruk av organiske forbindelser for å forbedre humøret, mental tilstand eller helse. Disse organiske forbindelsene kalles essensielle oljer. De er laget av ulike deler av planter, for eksempel røtter, frø, blader og blomster.

De kan brukes alene eller blandes for å lage forskjellige kombinasjoner. Du kan spre de essensielle oljene i # 8217; luft, oppløs dem i et bad, bruk dem under en massasje eller bruk andre metoder for å spre aromaen.

Hvis du lider av depresjon, ikke stole på det bare på og aromaterapi for å kurere henne. I stedet vurderer det tillegget av aromaterapi til din bredere behandlingsplan. L’Bruk av aromaterapi sammen med andre behandlinger kan bidra til å forbedre humøret og lindre stress.

Hvordan brukt L’aromaterapi for å behandle depresjon?

Eksperter er ikke sikker på hvordan fungerer l’aromaterapi. Kjemikalier i essensielle oljer kan aktivere reseptorene i Lukt i nesen som sender meldinger til den delen av hjernen som styrer humøret ditt, antyder Mayo Clinic.

Videre forskning er nødvendig for å forstå om aromaterapi kan bidra til å behandle depresjon. Men noen tester antyder at du kanskje har fordeler. For eksempel publisert en anmeldelse i Journal of Alternative og komplementær medisin Oppdaget at aromaterapi kunne bidra til å lindre depressive symptomer.

Men du bør ikke stole på det for å behandle depresjon. I stedet vurdere å bruke det sammen med andre foreskrevne terapier.

Følgende essensielle oljer kan være nyttige:

 • Jasmine
 • sandal
 • Ylang Ylang
 • Salvie sclarea
 • Basil
 • bergamot
 • rosa
 • geranium
 • neroli
 • Petitgrain
 • lavendel
 • kamille

Hva er noen aromaterapi metoder?

Det er flere metoder for å inkorporere fordelene med essensielle oljer. Når du bestemmer hvilke alternativer som kjøper, ser du etter produkter laget med rene essensielle oljer.

Unngå produkter laget med kunstige eller syntetiske dufter. Kunstige dufter kan ikke tilby de samme fordelene som rene essensielle oljer.

De ulike måtene du kan nyte duften av essensielle oljer inkluderer:

Utsteder

Du kan bruke en maskin som heter Diffuser for å spre duften av essensielle oljer i et rom eller i hele huset.

Spray for miljøer

Du kan raskt legge til duften av essensielle oljer til A’område av ditt hjem med en spray for miljøer. Kjøp en spray for premixed miljøer eller lag din egen blanding av essensielle oljer og vann.

Massasje

Essensielle oljer er A’lagt til populære ALL’massasjeolje. Kombiner aromaterapi med massasje er en fin måte å slappe av og lindre stress.

Det er imidlertid viktig å ikke bruke essensielle oljer direkte på huden. I stedet, sørg for at du blander dem med massasjeolje.

Spa

Duftende oljer og badesalter er også tilgjengelige for å transformere på badet eller dusjen i en avslappende opplevelse.

Produkter for hud og hår

Såper, lotions og parfymerte hårprodukter kan hjelpe deg med å bære duften av essensielle oljer med deg, uansett hvor du går.

Hva er fordelene med aromaterapi?

L’Aromaterapi kan bidra til å lindre stress og forbedre humøret ditt. Essensielle oljer er enkle å bruke og enda billig. Det er mulig å inkorporere forskjellige metoder sammen med andre konvensjonelle behandlinger, for eksempel narkotika og rådgivning. Du kan også kombinere den med andre komplementære terapier, for eksempel massasje og meditasjon.

; L’Aromaterapi kan virkelig bidra til å bringe en person i tankene & # 8221; foreslår Dr. Mason Turner, leder av psykiatri på den permanente Kaiser av San Francisco.

Samtidig, # 8217; innånding av trøstende parfymer kan også vekke en betinget respons.

Perfymer gjør minner dukker opp som ingen annen måte kan forklarer Dr. Turner. & # 8220; de kan være veldig kraftige i jogging gode minner.& # 8221;

Hva er risikoen for aromaterapi?

Selv om aromaterapi generelt anses som trygt, kan essensielle oljer potensielt forårsake en allergisk reaksjon når de innåndes. Hvis du er veldig følsom for sterke aromaer, snakk med legen din før du prøver aromaterapi.

Noen essensielle oljer kan være giftige hvis du spiser dem. Og noen av dem kan irritere huden din, spesielt hvis du bruker dem direkte på huden uten å fortynne dem før. Fortynn alltid dem i en massasjeolje.

Som de fleste alternative terapier, L’aromaterapi bør ikke brukes til å erstatte behandlingsplanen foreskrevet av legen. Ikke slutte å ta medisiner, delta i konsulentsøkter eller bruk andre foreskrevne terapier uten å snakke med legen din først.