Armhulenes klump: årsaker, diagnose og behandling

COS’er en nodul av armhulen?

En nodul av armhulen kan referere til hevelsen i minst en av lymfeknutene under armen. Lymfeknutene er små ovale strukturer som finnes i hele kroppens lymfesystem. De spiller en viktig rolle i kroppens immunsystem.

En nodule av armhulen kan virke liten. I andre tilfeller kan det være veldig tydelig. Armhulen klumper kan skyldes cyster, infeksjoner eller irritasjoner på grunn av barbering eller alle [8217; bruk av antiperspiranter. Imidlertid kan disse Dossi også indikere en alvorlig grunnleggende medisinsk tilstand.

Søk etter hjelp hvis du har en armhule nodule som gradvis forstørrer eller går bort, smertefull eller ikke.

Årsaker til armhulen noduler

De fleste av dosene er ufarlige og er vanligvis resultatet av unormal vevsvekst. Imidlertid kan knuterne av armhulene kobles til et mer alvorlig underliggende helseproblem. Du bør spørre legen din om å evaluere eventuelle uvanlige klumper du har.

De vanligste årsakene til armhulen Nodules er:

Armhulen nodules hos kvinner

Støttene på armhulene kan forekomme hos menn og kvinner i alle aldre. Imidlertid kan en knute under armen indikere brystkreft. Kvinner bør kjøre brystets selvundersøkelse og umiddelbart rapportere eventuelle brystknuter til legen.

Legg merke til at brystet lider hormonelle endringer i menstruasjonssyklusen og kan ha en tendens til å være mer øm eller bitret i denne perioden. Dette regnes som helt normalt. For de mest nøyaktige resultatene, kjør Bryst selvundersøkelsen fra en til tre dager etter slutten av syklusen.

En annen mulig årsak til armhulen noduler hos kvinner, som også har en tendens til å manifestere seg nær brystet og de inguale regionene, er den suppurative hydrosadenitt;. Denne kroniske tilstanden innebærer koagulasjon og # 8217; betennelse i nærheten av de apokrine kjertlene i hårsekkene i huden, som vanligvis forårsaker smertefulle og varme fremspring som fyller opp med pus, mister sekresjon og kan bli smittet.

Risikoen for å ha denne tilstanden inkluderer tobakksrøyk, familiehistorie og # 8217; fedme. Selv om den eksakte årsaken ikke er kjent, antas det at de hormonelle endringene av puberteten og / eller responsen til immunsystemet når hårsekkene hindres og kan være irritert for å være årsakene. Menn kan også kontraktere den successative hydrosadenitt, men det er mye mer vanlig hos kvinner.

Hvordan diagnostisere knutepunktene i armhulene

Det første trinnet for å diagnostisere en armhule nodule er en grundig fysisk undersøkelse. Legen din vil stille deg spørsmål om eventuelle endringer i nodulen og på noen smerte i området.

Palpasjon, eller # 8217; Feil ved berøring, brukes til å bestemme konsistensen og konsistensen av nodulen. Denne metoden utføres utelukkende for hånd når legen forsiktig undersøker lymfeknuter og omgivende vev.

I noen tilfeller kan en fysisk undersøkelse støtte den konklusjonen at nodulen sannsynligvis ikke er skadelig. For eksempel, godartet dossi, som lipomas, krever vanligvis ikke flere behandlinger. Men hvis en nodule er irriterende, kan en lege anbefale behandlingsalternativer for å fjerne den.

Avhengig av resultatene av «8217; fysisk undersøkelse kan legen bestille ytterligere tester for å ekskludere infeksjoner, allergiske reaksjoner eller kreftfremkallende endringer. Legen din kan bestille en kombinasjon av følgende diagnostiske tester:

Hvordan behandle knutens knuter

Behandlingsforløpet som anbefales av legen, avhenger av den underliggende årsaken til bumpen. Bakterielle infeksjoner kan behandles med orale antibiotika. Etter flere dager bør fremspringene i armhulen begynne å forsvinne mens kroppen din og # 8217; antibiotika kjemper infeksjonen. Hvis nodulen ikke reagerer på orale antibiotika, kan det være nødvendig å bli innlagt på sykehus for intravenøse antibiotika (IV).

Hvis din innvirkning er relatert til allergi, bør den forsvinne når du begynner å ta medisiner og vite hvordan du kan unngå utløsende faktorer i # 8217; allergi.

I de fleste tilfeller krever nodulene av armhulen ikke noen behandling, bare observasjonen. Hvis legen din etablerer at det er slik, kan du bruke hjemmemedisiner som varmepakker og benk smertestillende til å lindre noe ubehag. Dossi som ikke krever behandling inkluderer de som er forbundet med:

Behandlingsalternativer for tilbakekallende hydrosadenitt kan inkludere noe av følgende:

Hvis armhulen nodules er kreftfremkallende stoffer, kan legen lede deg til en spesialist for videre omsorg. Behandlingen vil avhenge av typen kreft og scenen hvor du er og kan inkludere en kombinasjon av:

Prognose for armhulen nodules

Utsiktene for en armhulen nodule avhenger av årsaken. For eksempel kan en fremspring som stammer fra A & # 8217, selvbegrenset viral infeksjon til slutt forsvinne på egenhånd. Men en lipoma, selv om det er ufarlig, forsvinner vanligvis ikke. En hudlege kan hjelpe deg med å fjerne den.

Utsiktene for en knutepunkt All’armhulen forårsaket av kreft avhenger av en rekke faktorer, inkludert kreftfasen, og hvis tumorene sprer seg til resten av kroppen. For å få de beste helbredelsesmulighetene, er det viktig at du besøker legen din snart for diagnose og behandling.

Selv om du tror at nodulen ikke er skadelig, er det best å kontakte legen din for en nøyaktig diagnose.

Les l’element på engelsk