Armer som sovner om natten: årsaker, behandling og mer

Det er vanlig?

Følelsen er vanligvis smertefri, men det kan være tydelig. Er en prikkende eller en stramming som ligner på følelsen av at du har når du treffer din & # 8220; morsom bein & # 8221;. Når dette skjer med armen eller en og en annen del av kroppen, er det ofte sagt at lemmen din er # 8220, søvn & # 8221;. Dette kan skje når som helst, dag og natt.

Dette er ikke en uvanlig følelse. De fleste opplever dem raskere eller senere. Noen ganger kan følelsen imidlertid vedvare for en uventet periode eller manifestere seg sammen med andre symptomer. Hvis dette skjer, bør du konsultere legen din. Denne følelsen kan være en indikator på en underliggende medisinsk bekymring.

Finn ut mer om hvorfor denne følelsen oppstår og hva du kan gjøre med det.

Hva forårsaker denne følelsen?

Denne følelsen av pins og nåler er kjent som parestesi. Mesteparten av tiden er årsaken enkel. Det kan skje hvis du ligger på armen eller hvis du trykker på den en annen måte. Dette forhindrer at blodet strømmer riktig til nerver.

Feil posisjonering kan også føre til direkte trykk på en nerve. Nerver reagerer på mangel på blodstrøm eller klemmer som forårsaker en midlertidig prikker.

Hvis du våkner med denne følelsen, readapted for å lindre dette presset. Armen din generelt «våkne» og prikken vil opphøre.

En mer kronisk parestesi kan være et tegn på et underliggende medisinsk problem. Mulige forhold kan omfatte:

Vitamin B-mangel.

Det er mange typer vitamin B, og alle bidrar til å opprettholde cellehelsen og holde deg full av energi. Selv om mange mennesker tar nok B-vitaminer gjennom kostholdet, kan noen mennesker også trenge å leie kosttilskudd for å tilfredsstille det anbefalte daglige beløpet.

Hvis du ikke tar nok vitamin B, kan du lide av parestesi. Dette er mer vanlig mellom:

  • eldre mennesker
  • Vegan
  • Folk som drikker overdreven alkohol
  • Folk med pernicious anemi

Væskeansamling

Væskeoppbevaring kan skyldes en rekke ting, inkludert en harmonale harmonale harmonale harmonale harmonale nivåer og flytende nivåer under menstruasjonen. Dette kan forårsake hevelse i hele kroppen eller kan også være plassert i enkelte deler av kroppen. Noen ganger kan denne hevelsen forstyrre sirkulasjonen og utløse en prikkende følelse i det berørte området.

Karpaltunellsyndrom

Hvis nummenheten eller prikkingen også treffer hånden din, kan det skyldes karpaltunnelsyndrom. Dette skjer når median nerven komprimeres eller klemmes.

Gjentatt gjør de samme bevegelsene, hvordan du skriver på et tastatur eller et arbeid med maskiner, kan aktivere det.

Perifer neuropati

Hvis du har diabetes og lider regelmessig av parestesi, kan det skyldes skade på nerver. Denne skaden kalles perifer nevropati og er forårsaket av nivåer av blodsukker konstant høy.

Andre forhold

Selv forholdene som påvirker sentralnervesystemet, som for eksempel multippel sklerose og le’slag, kan forårsake parestesi. Også svulster eller vekst, spesielt de som ligger i hjernen eller i ryggraden, kan utløse den.

Sjekk: Idiopatisk nevropati »

Når jeg skal se en lege?

Du bør konsultere legen din dersom denne følelsen fortsetter over en kort periode med justering, eller hvis det forårsaker betydelig smerte eller ubehag.

Hvis du finner andre symptomer sammen med parestesi, bør du snakke umiddelbart med legen din. Disse symptomene kan skyldes en mer alvorlig tilstand.

Parestesien som oppstår sammen med ett av følgende symptomer, krever akutt medisinsk behandling:

  • muskel svakhet
  • intens smerte
  • Se eller tap problemer
  • Vanskeligheter med å snakke
  • Vanskelighetsgrad med koordinering
  • Ekstrem svimmelhet

Hvordan parestesien behandles?

Hvis din parestesi er sjelden, kan det ikke være nødvendig å gjennomgå noen behandling. Reposisjonering for å frigjøre trykket på nerven kan være nok til å lindre noen prikking eller nummen som du opplever.

Bench smertestillende midler (OTC) eller en kald pakke kan også brukes til å lindre midlertidig eller sjeldent smerte forårsaket av parestesi.

Hvis du regelmessig føler denne følelsen spili og nåler, kan det være et tegn på en tilstand nedenfor. Legen din vil jobbe med deg for å bestemme årsaken til din parestesi og utvikle en passende behandlingsplan.

For eksempel, hvis legen oppdager at du har karpaltunnelsyndrom, kan det gi deg råd om et bandasje for håndleddstøtte og spesifikke pulsøvelser for å berolige nerven. I de mest alvorlige tilfellene kan kortison eller kirurgiske inngrep være nødvendig.

Bunnlinjen

Ofte forsvinner denne følelsen alene eller som et resultat av en liten justering i måten du plasserer kroppen din på.

Hvis problemet vedvarer, legg merke til når det oppstår, hvor lenge det varer, og hvis du finner andre symptomer. Dette kan hjelpe legen din å avgjøre om en knust nerve, et nevrologisk problem eller en annen årsak, er bak symptomene.

Fortsett å lese: Isolert nervøs dysfunksjon »