Arginin: bra for hjertet

Så’er argininen?

L’arginin, eller L-arginin, er en av de 20 aminosyrene du får fra proteiner i kostholdet ditt. Generelt regnes det som en halv essensiell aminosyre. Dette betyr at du vanligvis kan få nok fra kostholdet alene.

Hvis du følger et godt balansert kosthold, trenger du sannsynligvis ikke å ta arginintilskudd. Men hvis du har visse helsemessige forhold, kan legen din anbefale deg å legge dem til din rutine. I andre tilfeller kan legen oppmuntre deg til å unngå dem. For noen mennesker, L’integrering av arginin kosttilskudd kan faktisk øke risikoen for helseproblemer.

Hvor du kan finne l’arginin?

L’Arginin ligger i forskjellige matvarer, inkludert:

 • rødt kjøtt
 • fjærfe
 • fisk
 • meieri
 • frø
 • valnøtter
 • bønner
 • Blad grønnsaker
 • Noen frukter

For eksempel, Tyrkia, Gresskarfrø, Peanøtter og Soy er rike kilder til arginin.

De fleste kan ta nok arginin fra et godt balansert kosthold. Men arginintilskudd er også tilgjengelige i form av orale tabletter eller injeksjoner. Rådfør deg alltid med legen din før du prøver nye kosttilskudd, inkludert ekstra arginin. Kan hjelpe deg med å evaluere potensielle helserisiko og fordeler.

Hva gjør arginin?

Kroppen din bruker l’arginin for å syntetisere nitrogenoksydet. L’Nitrogenoksyd hjelper blodårene til å slappe av og utvide. Dette er viktig å justere blodet.

Legen kan anbefale å spise rik mat i arginin eller ta arginintilskudd hvis du har visse forhold som påvirker blodårene og hjertet. For eksempel, anbefaler L’integrering av arginin kosttilskudd for å behandle koronar sykdom, perifer vaskulær sykdom eller erektil dysfunksjon. I andre tilfeller kan arginintilskudd øke risikoen for hjerteproblemer.

Kardiovaskulær helse

Sekund Mayo Clinic, Arginin kosttilskudd kan ha fordeler for personer med visse kardiovaskulære forhold. For eksempel kan de hjelpe deg med å behandle:

 • Dysfunitet av’koronar arteria
 • Eide arterier
 • angina

Arginina kosttilskudd kan også ha fordeler for personer med perifer vaskulær sykdom (PVD). Denne tilstanden utvikler seg når arteriene krymper og reduserer blodstrømmen til lemmer. De fleste med PVD utvikler den i bena.

D’en annen del, Mayo Clinic advarer om at integrasjonen av arginin etter et hjerteinfarkt kan forverre ting. Øker faktisk risikoen for å dø etter et hjerteinfarkt. Videre forskning er nødvendig for å evaluere fordeler og risiko. Inntil de potensielle sikkerhetsproblemene ikke er løst, unngå å ta arginintilskudd etter et hjerteinfarkt.

Hvis du har en historie med hjertesykdom, spør legen din potensielle fordeler og risikoer for arginintilskudd. Avhengig av helsehistorikken din, kan de oppfordre deg til å ta dem eller unngå dem.

Erektil dysfunksjon

Mange tilfeller av erektil dysfunksjon (DE) kan knyttes til hjertesykdom. Problemer med blodkar kan redusere blodstrømmen til penis. Dette kan gjøre utvikling og vedlikehold av ereksjonen vanskelig.

Sekund Mayo Clinic, Noen undersøkelser tyder på at arginintilskudd kan bidra til å forbedre blodstrømmen gjennom kroppen. På grunn av disse påståtte fordelene, foreskriver legene noen ganger arginintilskudd for å behandle L’e. Faktisk har de første studiene oppdaget at arginintilskudd kan bidra til å lindre L’og menn med lave nivåer av nitrater. En studie rapportert i Urologi Han fant også at L-Citrullininas muntlige kosttilskudd kan bidra til å behandle og mild til moderat. Kroppen din konverterer L-Citrulline til L-Arginine.

Andre bruksområder

Nylige studier tyder på at arginintilskudd også kan ha andre fordeler.

For eksempel, en gjennomgangsanmeldelse publisert i Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition antyder at arginintilskudd kan ha positive effekter på immunforsvaret. Noen leger foreskriver dem sammen med andre behandlinger for å hjelpe:

 • bekjempe infeksjoner
 • Fremme sårheling
 • Støtte postoperativ gjenoppretting
 • Fullstendig kjemoterapi

En annen studie, rapportert i Sportsbiologi, Oppdaget at integrasjonen av arginin før økningen økte tiden som ble tatt av de mannlige bryttere å løpe ut. Annen forskning, rapportert i Endokrinologi, Det har oppdaget at arginintilskudd kan bidra til å forbedre glukosetoleransen i mus. Dette antyder at de kunne få potensial for diabetesbehandling. Videre forskning er nødvendig.

L & # 8217;

L’Arginin er en aminosyre som kroppen din bruker til å syntetisere det nitriske oksydet. Hvis du følger et godt balansert kosthold, får du sannsynligvis nok enrangine fra maten du spiser. Men hvis du har en historie om visse helsemessige forhold, kan legen din anbefale deg å ta arginintilskudd. I andre tilfeller kan de oppmuntre deg til å unngå dem. L’integrator for arginin kosttilskudd kan forverre noen helseproblemer.

Snakker alltid med legen din før du legger til arginintilskudd til rutinen din.