Aquaphobia: Symptomer, behandling, definisjon, hydrofobi og mer

COS’er AcquaFobia?

De fleste av oss har en viss grad av frykt når det gjelder vann. Vanligvis har vi disse fryktene eller lærer å håndtere dem. Men hvis du har vannet, eller frykten for vannet, leve vann, leve med en vedvarende og unormal mengde frykt og angst som til og med forhindrer deg i å nærme deg på & # 8217;.

L’Aquaphobia er en bestemt fobi. Dette er en irrasjonell frykt for noe som ikke forårsaker mange farer. Du kan ha acquaFobia hvis du finner ut at noen kilde d’vann forårsaker deg en overdreven mengde angst. Dette kan inkludere et svømmebasseng, en innsjø, et hav eller til og med badekar.

L’Aquaphobia blir ofte utvekslet for A’andre fobi kalt hydrofobi. Selv om begge gjelder vann, vann, vann, vann og vann og # 8217; hydrofobi er ikke det samme.

L’hydrofobi er en «aversjon mot vannet som utvikler seg hos mennesker i de påfølgende faser av sinne.

Det nasjonale instituttet for psykisk helse anslår at spesifikke influensasfobier 19.2 millioner voksne i USA. Kvinner har to ganger sjansene for å eksperimentere med hensyn til menn.

Mange voksne som bor med en bestemt fobi, som Acquafobia, begynner å utvikle symptomer knyttet til deres frykt i barndommen eller # 8217; ungdomsårene.

Hva er symptomene på acquafiabia?

Se vannet kan utløse A’intens frykt og angst i en person med AquaFobia. Det kan være en mengde d’veldig lite vann, som den som ligger i badet vasken, eller et stort speil d’vann, som et hav. Mengden vann er ikke hva fobien forårsaker. Er det samme vannet som skaper frykt og # 8217; angst som kommer fra det.

Noen av de vanligste symptomene på Acquafiabia inkluderer:

  • En umiddelbar følelse av intens frykt, angst og panikk når du tenker på vannet;
  • en vedvarende frykt, overdreven eller urimelig hvis det blir utsatt for vannet;
  • Gjenkjenne at frykten for vannet; vann er overdreven eller uforholdsmessig i forhold til den faktiske trusselen
  • unngå vann; vann
  • svette
  • Akselerert hjerterytme
  • Smal bryst og pustevansker
  • kvalme
  • Svimmelhet eller besvimelse

Hva forårsaker acquafiabia;?

Årsakene til spesifikasjonsfobier er ikke godt forstått. Det er imidlertid noen rettssaken at fobier kan være genetisk arvet. Hvis du har et familiemedlem som har en betingelse for mental helse, som angst eller andre fobier, kan du være i fare for å utvikle en fobi.

L’Aquaphobia er ofte forårsaket av en traumatisk hendelse i barndommen, som en nesten drukning. Det kan også være et resultat av en rekke negative erfaringer. Disse skjer vanligvis i barndommen og er ikke alvorlige som en traumatisk opplevelse.

De Mayo Clinic Det antyder også at endringer i hjernens funksjon også kan spille en rolle i utviklingen av spesifikke fobier.

Hvordan diagnostisert L’AcquaFobia?

Legene bruker den nye utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM-5) for å hjelpe dem med å diagnostisere psykiske forhold.

For tiden har DSM-5 ikke en spesifikk diagnose eller en kategori for Acquafiabia;. I stedet identifiser en frykt for vannet under diagnosen spesifikk fobi.

Hvis du mistenker at du har AcquaFobia, sørg for en avtale med legen din. De vil kunne lede deg til en mental helse spesialist som kan diagnostisere og behandle din fobi.

Basert på kriteriene til DSM-5, diagnostiserer en psykisk helse spesialist sannsynligvis acquafobia (eller en bestemt fobi) hvis symptomene som er nevnt ovenfor forekommer i minst seks måneder.

En del av diagnosen inkluderer også L’utelukkelse av andre betingelser for mental helse, for eksempel:

Hvordan behandlet L’Acquafobia?

Siden AcquaFobia regnes som en bestemt fobi, er den mest behandlet med to former for psykoterapi: terapi Dell’eksponering og Kognitiv atferdsterapi.

Den foretrukne behandlingsmetoden er terapien på / eksponering. Under denne typen terapi vil du bli gjentatte ganger utsatt for fobiekilden, i dette tilfellet vannet;. Når du er utsatt for vannet, vil din terapeut ta oversikt over dine reaksjoner, tanker, følelser og følelser for å hjelpe deg med å håndtere din angst.

Med atferdsmessig kognitiv terapi vil du lære å utfordre dine tanker og overbevisninger om din frykt for vann;. Når du lærer å utfordre din frykt, vil du også utvikle strategier for å møte disse tankemodellene og overbevisninger.

I tillegg til profesjonell behandling er det også flere selvhjelpsteknikker som du kan øve hjemme. Strategiene er basert på bevissthet, den daglige fysisk aktivitet, yoga og dyp pusting er alle nyttige strategier i behandlingen av fobier.

I de påfølgende faser av behandlingen kan du bestemme deg for å jobbe med en spesialutdannet svømming trener som kan hjelpe deg å lære å føle deg trygge med svømming.

Legen din kan også foreskrive medisiner for å behandle noen symptomer på angst og panikk. Men Mayo Clinic bemerker at disse ikke er brukt på lang sikt. Heller, narkotika kan hjelpe under den første behandlingen og av spesifikke grunner.

Hva er perspektivet?

En behandlingsplan som inkluderer psykoterapi, sammen med støtte fra dine kjære, kan hjelpe deg med å lære hvordan du lykkes med å administrere din fobi.

Hvis du mistenker at du har AcquaFobia, sørg for en avtale med legen din. De kan hjelpe deg med å finne behandlingen som vil fungere bedre for deg.