Apple eddik for ondt i halsen: Fordeler og hjemmemedisiner

Beskrivelse

Virus, bakterier og til og med allergier kan forårsake ondt i halsen. Det meste av sår halsen løser alene, men hjemme behandling kan hjelpe deg å føle deg bedre mens du fortsetter.

Noen sier at eple eddik (ACV) kan bidra til å berolige ondt i halsen. ACV er en gjæret væske basert på knuste epler. Det er imidlertid få vitenskapelige data for å støtte denne utsagnet.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Han fant ut at ACV har antibakterielle egenskaper, så han kan hjelpe med en ondt i halsen forårsaket av bakterielle infeksjoner. Imidlertid krever bakterielle infeksjoner vanligvis antibiotika. Virusene årsak mest Sår hals, ikke-bakterier. Antibiotika kan ikke behandle virusinfeksjoner.

Til tross for mangelen på vitenskapelige data, er det anekdotiske bevis på at ACV kan bidra til å lindre ondt i halsen for noen mennesker.

ACV hjemmelaget rettsmidler og deres bruk

Det er mange rettsmidler mot ACV fremmet som smertestillende midler. Du kan prøve å eksperimentere for å se hva de fungerer best for deg. Her er noen som du kan prøve hjemme:

Apple og honning eddik

Prøv å blande 1 spiseskje ACV og 2 ss honning i en stor kopp varmt vann. Honning kan også hjelpe deg med å undertrykke hoste.

Naturlig ACV te

Legg til 1 eller 2 ts ACV og sitronsaft alle’varmt vann med en pose med grønn te. Grønn te kan bidra til å redusere betennelse og er også rik på antioksidanter. Sitronen er også en god kilde til vitamin C.

Tonic

Forbered en varm te ved å blande 1-2 teskjeer ACV med like deler av honning og kokosnøttolje. Legg til hakket ingefær for å smake og bland med vann.

Gargage

Legg til 1 eller 2 teskjeer ACV og salt Alle’varmt vann. Gjør gurgle i 20-30 sekunder to eller tre ganger om dagen for å lindre ondt i halsen.

Cayenne pepper og acv te

Legg til 1 teskje ACV, cayenne pepper og en sunn skje med beroligende honning i varmt vann. Du kan også prøve en beroligende urtete på lakrisroten i stedet for vann;. Spicy cayenne pepper kan hjelpe redusere betennelse.

Fordeler med Apple eddik for relaterte forhold (ondt i hals, kald og influensasymptomer)

Akkurat som det ikke er vitenskapelig bevis som demonstrerer kapasiteten til # 8217; ACV av beroligende eller behandling av ondt i halsen, er det ikke engang definitivt bevis som demonstrerer at hjelp andre forhold, som for eksempel ondt i halsen, forkjølelse eller innflytelse. Tilhengere av ACV Home Remedies hevder imidlertid at den har følgende fordeler:

  • ACV skaper et alkalisk miljø i kroppen. Dette kan hjelpe deg med å drepe noen bakterier og virus. Disse typer bakterier trives i et mer syre miljø.
  • Den kalde presset organisk ACV inneholder silkeaktige ledninger, kalt & # 8220; Mor & # 8221;. Moren er en probiotisk substans som kan bidra til å styrke immunforsvaret.
  • L’ACV kan bidra til å redusere slimutskillelser, noe som gjør dem enklere å utvise.

Bivirkninger og risikoer for epler eddik

L’ACV anses å være trygg så lenge den er fortynnet når den blir konsumert.

L’Ikke-fortynnet ACV kan brenne og forårsake skade på spiserøret og magebelegget. Personer med sur refluks, magesår eller lidelse fra hyppig mageforbrenning bør ikke bruke ACV. En overdreven mengde ACV kan også føre til tennemaljens erosjon.

Når du skal se legen din

L’ACV kan bidra til å lindre symptomer på ondt i halsen og kan til og med lindre årsaken til ondt i halsen. Men hvis symptomene ikke forbedrer seg innen få dager, eller hvis de forverres, kontakt legen din. Kontakt lege dersom sår halsen er ledsaget av influensasymptomer, for eksempel høy feber og muskelsmerter.

L & # 8217;

L’anekdotiske bevis indikerer at ACV kan være nyttig for å redusere symptomene på ondt i halsen. Men vitenskapelige data mangler.

Likevel kan du prøve ACV for å se om det bidrar til å lindre ubehag forbundet med ondt i halsen. Sørg alltid for å fortynne det før du inntar det. L’ACV kan være skadelig ellers.