Apple cider eddik for akne arr: houseware rettsmidler

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Beskrivelse

L’Akne er et vanlig problem som slår nesten 85 prosent av folk i alderen 12 og 24 år. L’akne vises når porene er blokkert av olje (sebum), smuss, døde hudceller og bakterier.

De fleste opplever akne under tenårene på grunn av hormonfluktuasjon, men akne løser etter noen år.

For andre, spesielt de med knuter eller cyster, A’utbruddet av akne kan trenge dypt inn i huden og skade de underliggende stoffene, og forlater skolens hud og arr. Arr kan virke som brede eller smale depressioner på huden (atrofiske arr) eller hevede områder som ligger over overflaten av huden (hypertrofiske arr).

Noen hevder at epleeddik (ACV) kan hjelpe akne arr på grunn av det høye syreinnholdet. L’Apple eddik kommer fra gjæret eplejuice og kan lett bli funnet i supermarkeder.

Syrer i’ACV kan bidra til å redusere utseendet på arr ved å fjerne de skadede eksterne lagene i huden og fremme regenerering. Denne prosessen er ofte definert & # 8220; kjemisk peeling & # 8221;.

Selv om få undersøkelser er tilgjengelige, har noen små studier produsert lovende resultater for dette hjemmet.

Apple eddik for arr

ACV inneholder eddiksyre, sitronsyre, melkesyre og ravs. Det er sterkt syre av naturen, og bør derfor brukes forsiktig på huden.

ACV-syrer kan forårsake brannskader hvis det brukes direkte på huden i lange perioder. Av denne grunn bør du fortynne eddik med vann og bruke bare små mengder om gangen. Unngå å bruke det på åpne sår eller følsomme skinn.

Selv om videre forskning er nødvendig for å bekrefte disse effektene, kan syrer i # 8217; ACV kan redusere utseendet på arr.

For eksempel a 2014 Studio Han har vist at succinsyre undertrykker betennelsen forårsaket av propionibakterium acnes, en bakterie som bidrar til akne. Dette kan bidra til å forhindre arrdannelse.

Det viste seg at L’melkesyre forbedrer konsistensen, pigmentering og # 8217; skinnutseende en studie av syv personer med akne arr.

L’ACV fortynnet med vann er den enkleste oppskriften, men det er mange andre ingredienser du kan legge til alle «8217, eddik for påstått ekstra fordeler.

ACV og vann

Den enkleste oppskriften fortynner epleeddik med vann før du bruker det på arrene.

Følg disse trinnene:

 • Rengjør ansiktet med et delikat vaskemiddel og tørk overlegenhet
 • Bland 1 del av ACV med 2 eller 3 deler vann
 • Bruk forsiktig blandingen på arret ved hjelp av en bomullspute
 • La hvile i 5-20 sekunder eller lenger hvis det ikke irriterer huden
 • Skyll med vann og tørr tampong

Du kan gjenta denne prosessen en eller to ganger om dagen og fortsette å bruke den til du ser resultatene. For noen mennesker kan dette ta en måned eller mer.

C’er fortsatt risikoen for irriterende eller brenner huden med denne oppskriften, spesielt hvis du har sensitiv hud. I dette tilfellet, prøv å fortynne eddik med annet vann før du bruker det. Du kan også finne at huden din blir veldig tørr etter bruk. I dette tilfellet gjelder det en fuktighetsgivende krem ​​på huden etter at den har tørket.

ACV og # 8217; Tea Tree

L’Tea Tree er kjent for å ha antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaper og kan redusere det totale mengden og alvorlighetsgraden av akne.

En liten 2013 studere oppdaget at 8217 anvendelse av olivenoljen til teetet kan forbedre huden helbredelse, men mangler søket på # 8217; # 8217 olje; te treet for akne arr.

L’å legge til noen dråper melable olivenolje Alle’ACV kan i det minste bidra til å administrere akneutløp og redusere risikoen for arr, men ytterligere forskning er nødvendig.

Ikke bruk oljen til te-treet hvis du har reaksjoner i fortiden, inkludert rødhet, elveblest eller hudutslett.

ACV og honning

Honning brukes til mange medisinske formål takket være sine naturlige antibakterielle egenskaper. 2012-studien viste at den direkte honningapplikasjonen på huden kan hjelpe til med rengjøring og rengjøringssår. Legg til en skje eller bare mer enn honning til din fortynnede ACV før du bruker det til arr.

ACV og sitronsaft

Sitronsaft er en annen syre som kan hjelpe med akne arr, selv om det ikke er noen undersøkelser for å demonstrere disse uttalelsene. Sitronsaft inneholder vitamin C, som er en antioksidant. Det antas at antioksidanter bidrar til å bekjempe frie radikaler i huden og også øke kollagennivåene.

Advokater De hevder at når de brukes direkte på akne arr, reduserer sitronsaft misfarging og ensartet hudtone. Du kan legge til noen dråper til din allerede fortynnede ACV og bruke den direkte til arrene.

Som L’ACV, sitronsaft er svært syre og kan forårsake tørrhet, brennende eller brenning av huden. Det kan også øke risikoen for solbrenthet.

ACV og Aloe Vera

L’Aloe Vera er et annet vanlig hjemmemedisin som brukes i sårhelingsprosessen. Det brukes ofte til å hjelpe med brannskader, inkludert solbrenthet. Ifølge en 2016 studere Hos rotter, l’påføring av aloe vera direkte på sår redusert betennelsen og dimensjonene av arrvev.

Du kan finne aloe vera gel på apoteket, eller du kan dyrke anlegget alene. Klebrig gel ligger på # 8217; indre av bladene. Bland det med fortynnet ACV og bruk den direkte på arret.

Når skal du se en lege

Hvis du har mange arr på grunn av akne, eller finn irriterende, er det viktig å konsultere en hudlege før du starter hjemmebehandling.

En hudlege kan foreslå den beste metoden for å redusere utseendet på arrene dine. De kan også bekrefte at skiltene på huden faktisk er arr og ikke stammer fra en og 2217; annen tilstand.

Det er også viktig å behandle årsaken ved foten av akne sammen med arrene. Nye utbrudd kan forårsake mer arr. Du bør gjøre ditt beste for å unngå å samle, sprø eller knusende flekker, da dette kan føre til flere arr.

En hudlege kan foreskrive en mer målrettet og effektiv behandling for både akne og akne arr, for eksempel:

 • Alfa Idrossicids (AHA)
 • melkesyre
 • Retinoider (vitamin A preformed)
 • Glykolsyre

Det er også en rekke kontorprosedyrer som kan bidra til å redusere utseendet på arr, for eksempel:

 • Dermabrasion
 • Kjemiske skinn
 • mikronedling
 • Laser resurfacing
 • Dermal filler
 • Kortikosteroid injeksjoner
 • Botulinumtoksininjeksjoner (Botox)

De dype eller svært løftede arrene kan be om en liten operasjon for å redusere utseendet;.

Husk at disse prosedyrene kan være dyre, spesielt hvis helseforsikringen ikke dekker det.

Ta bort

Akne arr kan være veldig sta og hva som fungerer for en person, kan ikke fungere for en & # 8217;. Det er noen bevis på at epleeddik kan bidra til å redusere utseendet på akne arr for enkelte individer.

Imidlertid kan feil bruk av’ACV kan forårsake skade på huden og brannsår, så det må brukes med forsiktighet. På grunn av’høy surhet, 8217; ACV må alltid fortynnes før den påføres huden.

Det er ikke vist at eplecidereddik blir kvitt arr, men det er billigere enn moderne medisinske behandlinger og er generelt trygt hvis det er fortynnet riktig. Med andre ord vil det nok ikke skade å prøve det.

I teorien kan du blande ACV med andre hjemmemedisiner, for eksempel honning, aloe eller sitronsaft, kan akselerere helbredelsesprosessen, men det er ingen undersøkelser for å demonstrere disse utsagnene.

Hvis du bruker Apple eddik i mer enn en måned og ikke ser forbedringer, avbryter L & # 8217;.De mest alvorlige akne arrene krever en strengere behandlingsplan fra en hudlege.Før du starter ny behandling, bør du diskutere fordeler og ulemper med en lege .