Appendisitt: Årsaker, symptomer og behandling

Beskrivelse

L’Appendisitt oppstår når vedlegget ditt er betent. Det kan være akutt eller kronisk.

I USA, L’Appendisitt er mer vanlig Årsak til magesmerter som resulterer i kirurgi. Over 5 prosent av amerikanere opplever det på et tidspunkt i deres liv.

Hvis ikke behandlet, L & # 8217, blindtarmbetennelse kan gjøre vedlegget burst. Dette kan føre til frigjøring av bakterier i bukhulen, som kan være seriøs og noen ganger dødelig.

Fortsett å lese Finn ut mer om symptomer, diagnose og behandling av blindtarmbetennelse.

Symptomer på blindtarmitt

Hvis du har L’Appendicitt, kan du finne ett eller flere av følgende symptomer:

 • smerte i den øvre delen av # 8217; magen eller rundt umbelet
 • smerte i nedre høyre del av # 8217; Abdomen
 • tap av Appetit
 • fordøyelsesbesvær
 • kvalme
 • Han retched
 • diaré
 • forstoppelse
 • abdominal hevelse
 • Manglende evne til å passere gassen
 • Lav klasse feber

Smerte fra blindtarmbetennelse kan starte så mild kramper. Det blir ofte mer stabilt og seriøst over tid. Det kan starte i den øvre delen av navlen eller # 8217, før de beveger seg til høyre nedre kvadrant av # 8217; Abdomen.

Hvis du er forstoppet og mistenkelig for å ha en & # 8217, blindtarmbetennelse, unngå å ta avføringsmidler eller bruke en enema. Disse behandlingene kan forårsake eksplosjonen av G’Tillegg.

Kontakt legen din dersom du har soreliness i den rette delen av Abdomen sammen med noe annet symptom på blindtarmbetennelse. L’Appendisitt kan raskt bli en Nødsituasjon i & # 8217;. Få informasjonen du trenger for å gjenkjenne denne alvorlige tilstanden.

Årsaker til blindtarmbetennelse

I mange tilfeller er den eksakte årsaken til blindtarmbetennelsen ukjent. Eksperter mener at du utvikler seg når en del av’vedlegget er blokkert eller blokkert.

Mange ting kan potensielt blokkere vedlegget ditt, inkludert:

 • En akkumulering av herdede avføringer
 • Ingregated lymfoide follikler
 • intestinale ormer
 • traumatisk skade
 • tumorer

Når vedlegget krasjer, kan bakterier multiplisere i den. Dette kan føre til dannelsen av pus og hevelse, som kan forårsake smertefullt trykk i # 8217; magen.

Andre forhold kan også forårsake magesmerter. Klikk her for å lese andre potensielle årsaker til smerte i nedre høyre underliv.

Test for blindtarmbetennelse;

Hvis legen mistenker at du kan ha en «8217, blindtarmbetennelse, vil utføre en fysisk undersøkelse. De vil sjekke ømheten i nedre høyre del av’magen og hevelse eller stivhet.

Avhengig av resultatene av’fysisk undersøkelse kan legen bestille en eller flere tester for å verifisere tilstedeværelsen av tegn på blindtarmbetennelse eller ekskludere andre potensielle årsaker til symptomer.

Det er ingen enkelt test tilgjengelig for å diagnostisere L & # 8217, blindtarmbetennelse. Hvis legen din ikke kan identifisere andre årsaker til symptomer, kan det diagnostisere årsaken som blindtarmbetennelse.

Blod eksamen fullført

For å verifisere tilstedeværelsen av tegn på infeksjon, kan legen bestille en komplett emochromocytometrisk eksamen (CBC). For å gjennomføre denne testen, vil de samle et utvalg av blodet ditt og sende det til et laboratorium for analysen.

L’Appendittitt er ofte ledsaget av bakteriell infeksjon. A’urinveisinfeksjon eller andre abdominale organer kan også forårsake symptomer som ligner på de av’blindtarmbetennelse.

Urin test

Å ekskludere en infeksjon eller nyreseng som en potensiell årsak til symptomer, kan legen bruke urinanalyse. Dette er også kjent som urinprøver.

Legen din vil samle et utvalg av urinen som vil bli undersøkt i et laboratorium.

Graviditetstest

Ektopisk graviditet kan byttes for blindtarmbetennelse. Skjer når et befruktet egg er implantert i en fallopisk tuba, i stedet for i # 8217;. Dette kan være en medisinsk nødsituasjon & # 8217.

Hvis legen mistenker at du kan få en ekstrauterin graviditet, kan det utføre en graviditetstest. For å gjennomføre denne testen, vil de samle et utvalg av urinen eller blodet. De kan også bruke en / 8217; transvaginal ultralyd for å finne ut hvor den befruktede egg ble implantert.

Bekkenundersøkelse

Hvis du er en kvinne, kan symptomene dine være forårsaket av en inflammatorisk bekken sykdom, en ovariecyster eller en annen tilstand som påvirker dine reproduktive organer.

For å undersøke dine reproduktive organer, kan legen utføre en bekkenundersøkelse.

Under denne eksamen vil de visuelt inspisere din vagina, vulva og livmoderhalsen. Du vil også manuelt inspisere livmoren og eggstokkene. De kan samle et utvalg av stoff for testen.

Abdominal imaging test

For å sjekke betennelsen i vedlegget, kan legen bestille Dell & # 8217 Imaging Test;. Dette kan også hjelpe dem med å identifisere andre potensielle årsaker til symptomer, slik som abdominal abscess eller en fekal okklusjon.

Legen din kan bestille en eller flere av følgende bildebehandlingstester:

 • Abdominal ultralyd
 • abdominal radiografi
 • Abdominal tac
 • Abdominal MR-skanning

I noen tilfeller må du kanskje slutte å spise mat i en viss periode før testen. Legen din kan hjelpe deg med å lære hvordan du gjør deg klar.

Brystbildingstest

Lungebetennelse i nedre høyre lungene av lungene kan også forårsake lignende symptomer; blindtarmbetennelse.

Hvis legen din tror du kan ha lungebetennelse, vil det trolig bestille en bryst røntgen. De kan også bestille en TAC for å lage detaljerte bilder av lungene dine.

Legen din kan bruke en ultralyd for å diagnostisere blindtarmbetennelsen?

Hvis legen mistenker at du kan ha en’blindtarmbetennelse, kan bestille A’abdominal ultralyd. Denne bildeprøven kan hjelpe dem med å sjekke tegn på betennelse, abscess eller andre problemer med vedlegget.

Legen din kan også bestille andre bildebehandlingstester. For eksempel kan de bestille en tac. En ultralyd bruker høyfrekvent lydbølger for å lage bilder av organene dine, mens en TC-skanning bruker stråling.

Sammenlignet med en ultralyd, skaper en TC-skanning mer detaljerte bilder av organene dine. Imidlertid er det noen helserisiko forbundet med strålingseksponeringen fra en TAC. Legen din kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene og risikoen for forskjellige bildebehandlingstester.

Behandlingsalternativer for blindtarmbetennelse

Avhengig av tilstanden din, kan behandlingsplanen anbefalt av legen for blindtarmbetennelse inkludere ett eller flere av følgende:

 • Kirurgi for å fjerne vedlegget
 • Drenering av’nål eller kirurgi for å tømme en abscess
 • antibiotika
 • smertestillende
 • Væsken IV
 • flytende diett

I sjeldne tilfeller, L’Appendisitt kan forbedre uten kirurgi. Men i de fleste tilfeller vil kirurgi være nødvendig for å fjerne vedlegget. Dette er kjent som appendektomi.

Hvis du har en abscess som du ikke brøt, kan legen din kurere abscessen før du gjennomgår kirurgi. For å starte, vil de gi deg antibiotika. Da vil de bruke en nål for å tømme pus-abscessen.

Kirurgi for blindtarmitt

For å behandle blindtarmbetennelsen, kan legen bruke en type kirurgisk inngrep kjent som appendektomi. Under denne prosedyren fjerner de vedlegget ditt. Hvis vedlegget ditt har burst, vil de også rense bukhulen.

I noen tilfeller kan legen bruke laparoskopi for å utføre en minimal invasiv kirurgi. I andre tilfeller må de kanskje bruke friluftskirurgi for å fjerne vedlegget.

Som enhver operasjon, er det noen risiko forbundet med appendektomi. Imidlertid er risikoen for appendektomi lavere enn risikoen for ubehandlet blindtarmbetennelse. Finn ut mer om de potensielle risikoene og fordelene med denne operasjonen.

Akutt blindtarmbetennelse

L’Akutt blindtarmbetennelse er et seriøst og plutselig tilfelle av blindtarmbetennelse. Symptomene har en tendens til å utvikle seg raskt under en eller to dager.

Krever umiddelbar medisinsk behandling. Hvis ikke behandlet, kan det føre til brudd på # 8217; Tillegg. Dette kan være en alvorlig og til og med dødelig komplikasjon.

L’Akutt blindtarmbetennelse er mer vanlig enn # 8217; kronisk blindtarmbetennelse. Ytterligere informasjon om likheter og forskjeller mellom disse forholdene.

Kronisk blindtarmitt

L’Kronisk blindtarmbetennelse er mindre vanlig enn 8217; akutt blindtarmbetennelse. I kroniske tilfeller av blindtarmbetennelse kan symptomene være relativt milde. De kan forsvinne før du kommer igjen igjen i en periode på uker, måneder eller år.

Denne typen blindtarmbetennelse kan være vanskelig å diagnostisere. Noen ganger er det ikke diagnostisert før det utvikler seg i akutt blindtarmbetennelse.

L’kronisk blindtarmbetennelse kan være farlig. Få informasjonen du trenger å gjenkjenne og behandle denne tilstanden.

Blindtarmbetennelse hos barn

Det er beregnet 70.000 Barn lider av blindtarmbetennelse hvert år i USA. Selv om det er mer vanlig hos mennesker i alderen 15 og 30 år, kan utvikle seg i alle aldre.

Hos barn og tenåringer, «8217 blindtarmbetennelse forårsaker ofte magesmerter i nærheten av navlen. Denne smerten kan muligens bli mer alvorlig og flytte til bunnen av barnets # 8217;.

Ditt barn kan også:

 • miste appetitten
 • feber
 • kvalme
 • å kaste opp

Hvis barnet ditt utvikler symptomer på blindtarmbetennelse, kontakt legen din umiddelbart. Finn ut hvorfor det er så viktig å bli behandlet.

Gjenopprettingstid for blindtarmbetennelse for L & # 8217

Gjenopprettingstiden for blindtarmbetennelse vil avhenge av flere faktorer, inkludert:

 • Din generelle helse
 • Uavhengig av det faktum at komplikasjoner fra blindtarmitt eller kirurgi er utviklet
 • Den spesifikke typen behandlinger du mottar

Hvis du sender inn en laparoskopisk inngrep for å fjerne vedlegget, kan du slippes ut fra # 8217; sykehuset noen timer etter å ha fullført intervensjonen eller neste dag.

Hvis du har en utendørs kirurgi, vil du sannsynligvis måtte bruke mer tid på sykehuset for å gjenopprette senere. Åpen kirurgi er mer invasiv enn laparoskopisk kirurgi og krever generelt flere oppfølgingsbunn.

Før du forlater sykehuset, kan legen din hjelpe deg med å lære å ta vare på graveringsstedene dine. De kan foreskrive antibiotika eller smertestillende midler for å støtte gjenopprettingsprosessen. De kan også råde deg til å endre kostholdet ditt, unngå anstrengende aktiviteter eller gjøre andre endringer i dine daglige vaner mens du helbreder.

Det kan være flere uker for å fullstendig gjenopprette fra & # 8217, blindtarmbetennelse og kirurgi. Hvis komplikasjoner utvikler seg, kan utvinning ta lengre tid. Oppdag noen av strategiene du kan bruke til å fremme fullstendig gjenoppretting.

Gravid blindtarmitt

L’Akutt blindtarmbetennelse er mer vanlig Ikke-obstetrisk nødsituasjon som krever kirurgi under graviditet. Det treffer et estimat 0.04 prosent 0.2 gravide kvinner.

Symptomene på’Appendisitt kan byttes ut for graviditetsrutinens ubehag. Graviditet kan også flytte vedlegget til # 8217; høy i # 8217; magen, som kan påvirke stillingen av smerten relatert til blindtarmbetennelse. Dette kan gjøre diagnosen vanskeligere.

Behandlingsalternativene under graviditet kan inkludere ett eller flere av følgende:

 • Kirurgi for å fjerne vedlegget
 • Drenering av’nål eller kirurgi for å tømme en abscess
 • antibiotika

En forsinket diagnose og behandling kan øke risikoen for komplikasjoner, inkludert spontan abort.

Potensielle komplikasjoner av Dell’Appendisitt

L’Appendisitt kan forårsake alvorlige komplikasjoner. For eksempel, kan forårsake dannelsen av en pus-veske kjent som abscess i # 8217; vedlegg. Denne abscessen kan gjøre pus og bakterier ute i bukhulen.

L’Appendittitt kan også føre til A’Vedlegg Broken. Hvis vedlegget bryter opp, kan det helle fekale materie og bakterier i bukhulen.

Hvis bakteriene henter i bukhulen, kan de forårsake infeksjon og # 8217; betennelse i bukhulen belegget. Dette er kjent som peritonitt og kan være veldig alvorlig, selv dødelig.

Bakterielle infeksjoner kan også slå andre organer Dell & # 8217;. For eksempel bakterier av en abscess eller A’Vedlegg Broken kan komme inn i blæren eller i tykktarmen. Det kan også reise gjennom blodstrømmen til andre deler av kroppen.

For å forhindre eller administrere disse komplikasjonene, kan legen foreskrive antibiotika, kirurgiske inngrep eller andre behandlinger. I noen tilfeller kan du utvikle bivirkninger eller komplikasjoner fra behandling. Imidlertid har risikoen forbundet med antibiotika og kirurgi en tendens til å være mindre alvorlige enn de potensielle komplikasjonene i # 8217; ikke behandlet blindtarmbetennelse.

Hindre blindtarmitt

Det er ingen sikker måte å hindre blindtarmbetennelse på. Men du kan kanskje redusere risikoen for å utvikle den ved å spise en diett rik på fiber. Selv om videre forskning er nødvendig på den potensielle rollen som diett, er L & # 8217, blindtarmbetennelse mindre vanlig i land der folk spiser Fiberrike dietter.

Mat High Fiber Foods inkluderer:

 • frukt
 • grønnsaker
 • Linser, ødelagte erter, bønner og andre belgfrukter
 • Mel d’havre, full ris, helkorn og andre hele korn

Legen din kan også oppmuntre deg til å ta et fibertilskudd.

Legg til fiber til

 • Spreading Bran D’havre eller korn bakterie på frokostblanding, yoghurt og salater
 • Kok eller kok med full mel når det er mulig
 • Bytte hvit ris med integrert ris
 • Legge til bønner eller andre belgfrukter til salater
 • Spis fersk frukt til desserter

Risikofaktorer for blindtarmbetennelse

L’Appendisitt kan slå noen. Men noen mennesker kan være mer sannsynlig å utvikle denne tilstanden enn andre. For eksempel inkluderer risikofaktorer for blindtarmbetennelse:

Selv om ytterligere forskning er nødvendig, Lavfiber dietter Det kan også øke risikoen for blindtarmbetennelse.

Typer blindtarmitt

L’Appendisitt kan være akutt eller kronisk. I de akutte tilfellene av blindtarmbetennelse, har symptomene en tendens til å være seriøse og plutselig utvikle seg. I kroniske tilfeller kan symptomene være mer milde og kan gå og komme i flere uker, måneder eller til og med år.

Tilstanden kan også være enkel eller kompleks. I enkle tilfeller av blindtarmbetennelse er det ingen komplikasjoner. Komplekse tilfeller innebærer komplikasjoner, for eksempel en abscess eller brudd på # 8217; vedlegg.

Appendisitt og hjemmemedisin

Kontakt legen din nå hvis du manifesterer symptomer på blindtarmbetennelse. Det er en alvorlig tilstand som krever medisinsk behandling. Og det er ikke trygt å stole på hjemmemedisiner for å kurere ham.

Hvis du har en operasjon for å fjerne vedlegget, kan legen foreskrive antibiotika og smertestillende midler til å støtte helbredelse. I tillegg til å ta medisiner som foreskrevet, kan det være nyttig:

 • hvilte
 • drikke mange væsker
 • Ta en søt spasertur hver dag
 • Unngå anstrengende aktiviteter og øke tunge gjenstander til legen sier at det er trygt å gjøre det
 • Hold rene og tørre kirurgiske graveringssteder

I noen tilfeller kan legen oppmuntre deg til å endre kostholdet ditt. Hvis du har kvalme etter operasjonen, kan det være nyttig å spise forbudt mat som toast og hvit ris. Hvis du er forstoppet, kan det være nyttig å ansette et fibertilskudd.